Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvracení štěněte
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

Ahojky. Hledala jsem tu odpověď na můj problém a jaksi jsem ji nenašla, tak zakládám nové téma....
Moje štěndo (2 měsíce) ráno zvracelo žaludeční šťávu a před chvíli zvracelo zase, ale už i žrádlo (samozřejmě, že? )
Mám jí nasadit nějakou dietu enbo jít k vetovi? Vím, že u průjmu se dává rýže s kuřetem ale u zvracení asi těžko...
díky za rady.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:33
- Nahlásit

Teda teď jsem si všimla, že jsem zapomněla do tématu napsat "U" štěněte a vypadá to, ajko by někdo zvracel štěně.

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:10
- Nahlásit

Verca
Tak mě napadá....máš ji odčervenou?

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:15
- Nahlásit

Me napada to samy, a navic - nesezrala nekde nejakej blivajz, kaminek, klacik, kousky hadru??

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:25
- Nahlásit

Odčervovala jí chovatelka, potom já (teda vet) ještě před druhým očkováním (asi týden po tom, co jsem ji přivezla) a jdu na další odčervení před vánoci. doma samozřejmě něco najde a sní. Teď mi napadlo, že furt čenichá u akvárka s morčetem a jí její hovínka.... Ale taky mi žere koberec.... Takže je to fakt možný. Proto si zas tak nedělám starosti,... Ale fifi, proč by mělo zvracení souviset s častým čůráním (viz jiné téma)? Zvracela hned, jak jsme přišli ráno z venku...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:28
- Nahlásit

Verca
Treba to nesouvisi, treba jo. Nejsem veterinar. Treba jen sezrala nejakej humus a obratil se ji kufr. Nevim, co mas za plemeno, pokud je to neco malyho, pozor na dehydrataci zpusobenou opakovanym zvracenim!
A nemohla sezrat neco venku? Nedavno v LBC otravili 3 psy - nechci te desit, ale lidi jsou hrozny magori!!!

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:31
- Nahlásit

No já většinou venku lítám za ní,ale ráno je tma, tak toho moc nevidím. Je to boloňský psík a ona navíc ve sněhu nejde vidět. Ale myslím si, že snad nic nesnědla. Možná jen lízala sníh...

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:33
- Nahlásit

Verca
To bude v pohodě, uvidíš. Kdyby zvracela nějak častěj, tak s ní raději zajeď k tomu vetovi, ale snad to nebude potřeba..dohlídni ať pije. V tom má Fifi pravdu, s tou dehydratací u malých plemen...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:34
- Nahlásit

A uz u vas silnicari sypaji po meste proti snehu???

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:34
- Nahlásit

Verca
No vidíš, to může být ono. My jsme se v tu neděli taky svěřovali vetovi, že měla poslední dobou řidší hovínka a on, že je to u štěňátek teď normální, že žerou ten sníh apod....

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:35
- Nahlásit

V Brně už se veškerej sníh rozpustil....takže my už snížek nežereme a hovínka máme ok...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:41
- Nahlásit

U nas snih taky neni, ale ty my psi prasata si vzdycky najsou chutny bobek od kocky, srnky ci zajice... Navic mlada rtw je jak popelarskej vuz - sezere, na co prijde! Od pilin, slamy,pres uhli, obcas sutr, kusy hadru a navic mi od umyvadla krade takovy ty cucaci hadry na utirani linky(ktery pak cely sporada..) - a to teprve pak mate videt poradny zvraceni!
Verco, s tim zvracenim uvidis, treba je to jen malickost. Ale hlidej prcka, kolik pije!

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:45
- Nahlásit

Před naším bobkem nemůže nikdo nechat nic ležet na zemi, vždycky všechno sebere, odnese do pelechu a začne hryzat. Musí se pořád hlídat. včera mi odnesla opět do pelechu moje spodní kalhotky (naštěstí čistý.., který mi spadly ze sušáky, objevila jsem je tam až večer, samozřejmě na cucky. Tahá mi gumky z culíku a pokud se pokouším večer cvičit, nemám šanci...

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:46
- Nahlásit

Docela jsi mě vyděsila tím častým čůráním... Myslela jsem,že je normální, že pes se počůrá po hraní... Zkusím dneska stopnout, jak často do hodiny čůrá....

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:47
- Nahlásit

Syska
Taky mam doma kleptomanky... Hlavne ponozky jsou nyni v kurzu a ja se pak muzu zblaznit, kdyz neni druha do paru...

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:47
- Nahlásit

Ona se ale venčí na takovém placku, kde nemá k soli přístup...

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:48
- Nahlásit

Verca
Jestli jí dáváš suchý granule, je jasný, že je hodně zapíjí, jestliže řádí v teplým bytě, je taky jasný, že pije. A potom zákonitě víc čůrá. A protože je to ještě malý mimi a má malej močák tak často..nic neobvyklýho...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:50
- Nahlásit

Verca
Ja te fakt nechci desit, nevim, jak casto by takhle maly plemeno melo curat! K tomu at se vyjadri nekdo od trpajzliku! Spis je urcujici, jak hodne pije a jak casto a jestli nema jiny problemy. Ale treba to je normalni, fakt nevim. Nemohlo stendo nekde nastydnout, kdyz usnulo na linu nebo v pruvanu? nebo na nejaky studeny vychazce?

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:50
- Nahlásit

Verca
Naše malá taky čůrá často, odskakuje pít každou chvilinku, když si třeba hrajeme...samozřejmě, že s ní nelítám pořád ven. To bych tam taky mohla zůstat....

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:51
- Nahlásit

Syska
Dík. Máš pravdu, dávám jí suché granule a byt je někdy až přetopený. Nechci, aby jí byla zima, když spí. A taky celkem hodně pije. Nevím, totiž kolik toho má normálně vypít. Ale vždycky si při hraní odskočí a jde se napít. a když se ti malá v noci vzbudí, tak vyčůrá se? Moje zásadně po probuzení čůrá. Vím, že je to normální, ale podle louží musí vstávat několikrát za noc. Má ohrádku, takže čůrá na plínu.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:53
- Nahlásit

Fifi
Venku jsme tak pět minut. Jednou byla s přítelem až ve měste (většinou se nosil), ale bylo fakt teplo, ani nebyl sníh. A pelech má za skříní, aby na ní nefoukalo a spí jedině v pelechu. Jinak všude je koberec. ale já si myslím, že to bude OK. Když jí nastydne močák, tak jí čůrání asi bolí ne? To by asi kňučela...

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:55
- Nahlásit

Verca
Moje malá se vyčůrá naposledy tak ve 22.00, to s ní jdeme ven, pak zalehenem a ona okamžitě usne a většinou prospí celou noc. Ráno (vstávám v půl šesté) se rychle oblíknu a hned ji popadnu a mažem ven a hned venku, za dveřma se vyčůrá. Takhle přes noc, ikdyž se sem tam probudí, nečůrá. Jen jak jí bylo v tu neděli špatně, tak si trošku ucvrkla, ale nebylo jí dobře, tak jsme to nijak nekomentovali...teď už je to zas normální. Nemají to prostě ještě pod kontrolou.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:58
- Nahlásit

Syska
Mě právě chovatelka říkala, že by měla vydržet nečůrat celou noc od 10 do 5-6 hodiny do rána a nebo mám přesunout krmení.

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:58
- Nahlásit

Verca
To já bych malé nemohla moc přitápět..je zvyklá, že je u nás chladněji (tak 20°C) a pohodička. Když jsem slavilanarozky a pozvala rodinu, tak jsem přitopila, protože vím, že jsou všichni zchoulostivělý a ona pak chuderka ležela, funěla a měla úplně horký uši, až jsem jí musela odnýst do jiné místnosti...

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:59
- Nahlásit

A mě právě připadá, že i přes noc nějak moc čůrá... no uvidím.

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:59
- Nahlásit

Verca
Veru, já ti nevím. Je fakt, že když malá spala (ze začátku) jenom v pelíšku, tak si kolikrát taky odskočila na noviny. Teď, co spí s náma v posteli celou noc, tak se prakticky nebudí a s tím čůráním máme klid. Tím Tě ale nechci nabádat, aby jste si ji naučili do postele...

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:00
- Nahlásit

letím domů. pa

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:01
- Nahlásit

Verca
Bolet ji to nemusi. Jen zkratka pri slabe nastydlych ledvinach se treba ve spanku pocura..
Ale Syska zna maly plemena lip, tak verim, ze bude vse OK. Tys na zacatku nenapsala, o jaky jde plemeno, tak proto me tak casty curani vydesilo!

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:01
- Nahlásit

Syska
Ale nabádáš!!!!

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:02
- Nahlásit

Fifi
taky doufám. díky.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:03
- Nahlásit

Syska
Jenže když si hraje v posteli, tak nám jí počůrá!!! Teda přítelovi. Takže tam má zákaz...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:03
- Nahlásit

Verca
No, ke mne se taky rano prijdou 2 rtw damy a jeden erdel pritulit do postele.. A nekdy tam "nenapadne" zakotvi i na noc..

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:04
- Nahlásit

Verca
No my jsme zprvu taky nechtěli, aby byla s náma v posteli. Ale pořád se budila, kvičela a chtěla za náma, takže jsem se nevyspala. Teď je klid... Samozřejmě je to vždycky po poslední procházce procedůra...umejt ťapiny a někdy i břicho. Ale v postýlce je fajn, krásně hřeje..

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:05
- Nahlásit

Syska
To hrejou i ty psi...

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:06
- Nahlásit

Verca
Musíš prostě doufat, že čím bude starší a poroste, tím bude mít větší močák a tím to bude lepší a lepší... Já také pořád doufám.

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:07
- Nahlásit

Fifi
Však já myslela pesinu, né tu postel...

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:21
- Nahlásit

Syska

Jak jinak...

Syska
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 15:22
- Nahlásit

Mějte se tu fajn, já už končím, mažu domů...za pesanem

Veru, budeš tu zítra?

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 20:02
- Nahlásit

Syska
jasně, že budu...teď mám chvíli čas, protože Phoebe spí. Zase mi zvracela, ach jo. Najedla se a za chvíli všechno vyzvracela. Jestli to tak půjde i zítra, tak jdu k vetovi...

My ji taky chtěli mít v posteli, ale když se přítelovi vyčůrala na peřinu, když tam blbla, tak jsme jí to zatrhli. Šla jsem tu deku vyprat a zjistila jsem, že tam není jen jeden flek, ale hned 5!!!! A když si představím, že pod tím přítel spal...bleee. Asi to stihlo vždycky uschnout. Máme totiž barevná povlečení.

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 07:24
- Nahlásit

Syska
Ahoj Sysko. Už jsem tu, tak pak napiš, až tu budeš.
V noci už nezvracela, tak doufám, že to bude v pohodě. Dala jsem ji ráno piškotky, tak uvidím.

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:03
- Nahlásit

Verca
Ahoj Veru, jsem tu...tak snad to bude s malou v pohodě. Tessie zas měla při večerním venčení pekelnej průjem, nevím vůbec, z čeho. Tak jsem s obavami s ní ráno šla, ale nic, pohoda, krásný hovínko. Tak fakt nevím...zítra dostane půlku prášku na odčervení, tak snad to pak už bude ok..

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:09
- Nahlásit

Teda nějak se to sype na naše štěnda. Tak na střídačku...
Dneska mě napadla pro Phoebe skvělá hračka: mám balonek (z takové osmičky) se čtyřimi otvory a dala jsem do něj na půl piškot a tos měla vidět to rodeo po bytě, jak se ho snažila vylovit.... A pak si svou trofej řádně vychutnala...

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:20
- Nahlásit

Verca
Jo to je dobrá věc, to jsem už někde četla, že je dobrý jim ty mlsky někam schovat, aby si je museli sami vydolovat...strašně je to baví. Doufám, že bude malá ok, na víkend jedu pryč za kamarádkou do Prahy, tak se bude starat páneček, tak snad to oba zvládnou...

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:26
- Nahlásit

Mě se teď ráno o malou stará přítel a musím říct, že on to zvládá i lépe než já a tolik malou nesleduje a tudíž si i odpočine, což já neumím, protože jí stojím furt za zadkem a hraju si s ní a když si s ní nehraju, tak si říkám "chudáček malá, musí si hrát sama...".
Včera si našla kamaráda yorka, ale ten z ní byl chudáček úplně paf, protože ho nenechala ani označkovat strom a furt mu čuchala pindíka. tak potom před ní utíkal a ona samozřejmě za ním a hryzala ho.

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:15
- Nahlásit

Verca
Tak to já jsem s malou víc než mužíček, ten se vrací z práce vždycky až večer. Já se snažím si s ní taky hrát, ale když třeba musím něco dělat, vařit nebo žehlit, tak na mě chvilku kouká, jakože co bude a pak se zabaví sama, dokáže se úplně bez pobízení rozřádit tak, že kolikrát zírám. Lítá sem a tam, hraje si s balonkem, kouše kostičku...prostě na tohle je strašně šikovná, vždyť přes den je sama 9 hodin a jsem si jistá, že nezaplače...

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:17
- Nahlásit

A my jsme se včera na procházce zas seznámili s westíkem, ta z něj byla taky hotová, chtěla si hrát, tak spolu chvilku blbli ale to už byl starší "pán" (ten pesan), tak ho to za chvíli přestalo bavit...

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:28
- Nahlásit

malá se právě taky sama rychle zabaví, ale vždycky si říkám,že samotné se jí nehraje asi nejlíp...ale samozřejmě, když taky potřebuji něco udělat, tak ji nechám ať si hraje nebo si jde hrát s ní přítel.
A jak je teď vlastně tvoje malá stará?

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 09:34
- Nahlásit

V pondělí měla přesně tři měsíce... Mám fotečky, ale tady mi ta galerie nejde nějak založit, pořád mi to blbne. Jestli chceš, tak se mrkni na www.mujpes.cz do fotogalerie a tam si najdi Francouzský buldoček Tessie..tak to jsme my.

Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:16
- Nahlásit

Holky vy jste jako malý. Pejsci , když jsou malinkatý tak často čurají, sem tam se i vyzvracejí. Copak lidská mimina to nedělají taky ?

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 10:21
- Nahlásit

Anonymní
Možná...je to můj první pes a jestliže se chovám jako malá, tak proto, že nechci něco zanedbat, víš...

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 11:57
- Nahlásit

Anonymní
Přesně tak. Mám prostě o ní strach. O dítě by si snad strach neměla?

VlastaK
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:01
- Nahlásit

Syska

Verča

Mám doma obé - děti i štěndo a o všechny mám stejný strach . Prostě jakmile si toho tvorečka jednou donesete, je to člen rodiny.

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:02
- Nahlásit

Syska
Je moc krásna!! A jak vás vůbec napadl francouzský buldoček? Vidím, že jsi poměrně mladá...to já taky. já mám galerii tady a jmenuje se boloňský psík

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:05
- Nahlásit

Verca
No mladá...jak se to vezme. Já jen tak vypadám, víš? Mladě...už je mi pětadvacet a jsem vdaná.. Ale duchem jsem určitě ještě velmi velmi mladá, možná puberťačka. Francouzskýho buldočka jsme chtěli pro jeho úžasnou povahu, kamarád si před dvěma lety buldočici pořídil a ona nás naprosto uchvátila a byli jsme z ní odvaření, takže když měla letos štěňátka, tak jsme neváhali ani minutu..

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:06
- Nahlásit

pardon..

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 12:20
- Nahlásit

Veru, je moc krásná, jako plyšáček...

Syska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:30
- Nahlásit

kam ses mi ztratila?

Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 22:29
- Nahlásit

Sysko, promiň, ale v práci jsem se už nemohla na net připojit....
Však jsem říkala, že jsi mladá.... 25 nic není.... já mám 21.

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 22:30
- Nahlásit

opět jsem se nepřihlásila...

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 07:54
- Nahlásit

Syska
Ahoj Sysko, jak se máš? A jak se má malá?
Nevíš co to jsou dravciky (dravčiky)? Má to pes mé známe a ona mi ot napsala do mailu a já teď uvažuju, co to je. Napadl mě svrab, protože mu prý veterinářka kapala mezi lopatky nějaké kapky,ale jinak fakt nevím....

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 08:44
- Nahlásit

Verca
Ahoj Veru, mám se super a Tessule taky. Byla celý víkend sama s pánečkem, protože jsem byla u kamarádky v Praze a skvěle to oba zvládli. Jinak dravčiky...nic mě teda nenapadá... Normálně mi přišlo, že malá za ty dva dny, co jsem ji neviděla, hrozně vyrostla, je to vůbec možný...

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 08:45
- Nahlásit

No jo, to přihlašování...

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 09:38
- Nahlásit

Syska
jj, když si vzpomenu, jak byla malinká, když jsme ji přivezli a jak vypadá po měsíci....strašná změna.

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:02
- Nahlásit

A jaké bylo přivítání?

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:28
- Nahlásit

Verca
Velmi vřelé..Ale ona má takovou povahu, že by se zbláznila z každýho, kdo na ni vlídně promluví, nebo ji vezme do náruči...jen stihli zničit obojek, takže musím dneska po práci jít sehnat nějaký nový..

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:52
- Nahlásit

Syska
To moje malá taky by se mohla z každého zbláznit. Venku mi pořád utíká za cizími lidmi, tak jí mám radši na obojku, protože poblíž je cesta, tak aby se mi nerozběhla za někým přímo pod auto. Ty ji venčíš na vodítku nebo bez? Už jí máš asi přeočkovanou, viď? já jdu až po vánocích...
Moje známá má yorka a ona s ním nechodí vůbec ven, že prý chce počkat až po přeočkování. Teď je navíc nemocný, tak tím tuplem nepůjde. říkala, že nejdřív za měsíc....
To mi připadá dost pozdě. ale nenechá si to vymluvit...

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 11:16
- Nahlásit

Verca
No my jsme začali chodit po druhým očkování, na radu doktora jsme počkali pět dní a pak jsme to vzali hned nadrsno. A můžu říct, že malá je v pohodě, ven se strašně těší a když jí před prochajdou chci nasadit obojek, tak začne hrozně blbnout a lítat kolem dokola, protože pozná, že jdeme ven...jinak my chodíme taky na vodítku, mám flexi, ale trénujem i na krátko. Venčím ve městě, tam se vůbecneodvažuju ji pustit na volno. Ale když jsme byli u našich na vesnici, tak za náma běhala bez vodítka.. To mi připadá taky pozdě, začít s pejskem chodit ven až po třetím očkování. Bude hrozně bojácnej... Důležitý je, aby na něho dávala bacha, aby nikde nic nesežral a na nevalně vypadající pesany taky. My jsme hned od začátku chodili mezi psy, samozřejmě jen mezi ty s pánečkama a solidně vyhlížející.. A malá je dneska v pohodě, žádnýho se nebojí..

Syska
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 12:12
- Nahlásit

A naočkovaní už jsme komplet...až na vzteklinu, na tu jdeme koncem ledna.

Zany
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:18
- Nahlásit

My už jsme také naočkování komplet,a ven chodíme od začátku a štěnátko je až moc divoké,ale poslouchá docela pěkně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání