Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Čištění zubů
Autor Zpráva
JERDA
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:18
- Nahlásit

Čistíte vašim pesanům zuby? V jakém věku jste začali a jak to snáší? Jak často a čím? Díky

Niko
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:35
- Nahlásit

JERDA
Já jsem začala čistit zuby od 4 měsíců kdy to sice ještě není potřeba, ale malej si na to krásně zvyká...
Zubní pastu jsem si koupila u veta a je s příchutí kuřecí /její název teď ale z hlavy nevím/ a moc mu chutná!! Takže při čištění mlaská a papá ji. Vet mi řekl, že jsou speciální kartáčky na čištění psích zubů, ale že je pro začátek nejlepší prst, aby to bylo citlivé a štěně z toho nebylo vyjukané a fakt zatím v pohodě... Dál mi řekl, abych čistila každý den. Tak se řídím instrukcema.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:42
- Nahlásit

Já čistím od štěnda, většinou kupuju Virbac enzymatickou pastu od veta, fenka to snáší v pohodě, pastu pak oblízne z kartáčku
Čistím párkrát za týden, každý den tedy ne
Dostává i pamlsky na čištění zubů a ve 4 letech má zuby super, ikdyž je menší plemeno.

Anonymní
# Zasláno: 8 Pro 2005 10:39
- Nahlásit

Mě řekli že ji zuby čistit nemusim ale jednou sem šla do zverimexu koupit zubní pastu a paní mi nabídla takový malý kelímek za 2 stovky. No raději jsem ji koupila nějaké tyčinky, její problém je ten že polovinu věcí co jí koupím(kumové.. na čištění zubú) skoro nikdy nežere.

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 10:46
- Nahlásit

Mě řekli že ji zuby čistit nemusim

Záleží na psu - některému je potřeba čistit každý den, jinému se na zuby nemusí sáhnout pomalu celý život.
Já jsem čubině začla čistit zuby až v roce po hárání, najednou se jí totiž začly hodně kazit a to jsem je opravdu musela čistit pomalu každý den, plak se jí tvořil hrozně. Teď už to stačí tak jednou za 14 dní. A je to první pes, kterému se v naší rodině zuby čistí, dřív opravdu nebylo potřeba a vystačili jsme si s buvolými kostmi.

Niko
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 10:50
- Nahlásit

fromeli
Mno, teď je máme čistit každý den, aby si zvykal, ale pak to samozřejmě upravíme.

JERDA
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:52
- Nahlásit

fromeli
Byla jsem teď u veta koupit krmení, tak jsem tam rovnou koupila i tu pastu Virbac.
Říkal, že se čistí zuby pouze z vnější části Prý ze strany stírat a vepředu krouživými pohyby.
Ikdyž je asi fakt, že do otevřené tlamičky a vyčištění i zevnitř bych štěndu asi "neukecala".

Ještě mně nabídl nějaký gel, ten se prý jen natře a čistit se nemusí

Jak to děláš ty?

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:22
- Nahlásit

JERDA
Já mám dětskej kartáček a špagetu dám do sedu, otevřu jí tlamku a vyčistím jednu půlku, když o tom přemýšlím tak krouživým pohybem, pak to šmrcnu z vrchu i ze vnitř, prostě jeko u lidí, pak jí dám olíznout kartáček a dám tam další kousek a vezmu druhou půlku tlamky, když se čistí pravidelnějc, tak není zase potřeba tak důkladně. Kámoška ta tuhle enzymatickou napatlává prstem na zoubky a taky to funguje. Takhle to praktikovala asi 2 měsíce a vet pak dokonce upustil od čištění zubů ultrazvukem.

JERDA
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:50
- Nahlásit

fromeli
Díky. Já to teda dneska zkusím, jsem zvědavá co na to bude štěnda říkat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:56
- Nahlásit

JERDA
když byla naprostý prťě, tak 3 měsíce, tak mi jí při čištění držel manžel, ale teď vezmu kartáček a už sedí a oblizuje se

rendik
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:49
- Nahlásit

JERDA
Taky čistíme,teda zvykáme si na čištění zubů,zatim jsem ale ještě nekoupila žádnou pastu,čístíme jen kartáčkem bez pasty,většinou jen několik málo zubů a když hezky sedí a nesnaží se zdrhnout,tak za odměnu dostane tyčinku (na čištění zubů:biglol..

Chtěla jsem se zeptat k těm pastám-kolik stojí a kolik jí je v jednom balení (tubě?)?

Anonymní
# Zasláno: 9 Pro 2005 23:02
- Nahlásit

stojí cca 180 Kč a myslím, že je tam 70g, ale to si nejsem jistá

Mark
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:15
- Nahlásit

Pouzivam zubni pastu Virbac a detsky elektricky kartacek. Cistim pravidelne kazdy den a vysledek je skvely ))

Jerryk
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:18
- Nahlásit

Šmankote to vám teda závidím, jak vám psiska drží při čištění. Já čistím zuby už půl roku - od roka malého čiváska a musím říct-ještě že je tak prťavej Vůbec mě nechce držet hubinu trpajzlík jeden. A jak je šťastnej když to máme za sebou!!!

Anonymní
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:58
- Nahlásit

My taky používáme enzymatickou zubní pastu Virbac a účinky jsou skvělé, navíc to působí výborně i na zápach z tlamy.Nanáším to prstem a není s tím problém, naší fenečce to i chutná!

Handy
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 11:22
- Nahlásit

No my čistíme taky tou enzymatickou pastou Virbac-máme na to speciální psí kartáček a pesovi to stejně jako všem ostatním, chutná. To, jak často čistit, je individuální u růzých plemen, mám takovej pocit. Já mám labrouše a čistím ob den-

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání