Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Proč mu nechutná?
Autor Zpráva
Jadviga
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:48
- Nahlásit

Můj zlatý retrívr má 9 měsíců. Od malička jsem mu kupovala štěněčí granule K9. Moc mu chutnaly. Ale nyní, myslím že už nejmíň 2 týdny mu ty granule přestaly chutnat. Ranní dávku má v misce celý den a večerní si ani nevšimne. Myslela jsem, že je třeba koupit jiné granule, tak jsem přivezla pytel Eukanuby ( práskla jsem se přes kapsu). Ale nic. Pes ani tyto super granule nechce. Dávku sežere až třeba po velké pauze, kdy opravdu vyhládne. Při tom nepozoruji žádné příznaky nemoci. Je hravý, veselý, bez průjmu. Zatím není vidět, že by ubyl na váze, ale také nepřibírá. Když dám třeba rohlík, nebo kousek něčeho, hned vše schlamstne. Co se teda děje? Mám starost.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:03
- Nahlásit

jestli ti pejsa připadá jinak veselý a zdravý a žere všechno ostatní, jen ne granule, tak je třeba jen "zmlsaný" (nemyslím to nijak zle, mně pejsa taky jedny granule nechtěl....Eukanubu..)
Zkoušelas např. přelít ty granule kuřecím vývarem? Hodně psům to "zabere" a zbaští pak granulky se vším všudy......Nebo mu je třeba zkus opatlat taveňákem, tvarohem....prostě vyzkoušej,co mu chutná a tím mu ty granule ovoň....Pokud by se ti ale něco nezdálo nebo pejsa začal ubývat na váze, tak zaběhněte k vetovi, nech vyšetřit stolici (pro vyšetření stolice je většinou třeba sebrat vzorky aspoň ze 3 dnů), možná i krev....Držím palce ať je to dobrý.

Břetislava
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:03
- Nahlásit

Prostě vymýšlí .. taky jsme měli v tomto období se psem stejný problémy. Prostě nechtěl jíst granule a já jsem ho pořád sledovala, jestli mu nic není. Zkus mu udělat rýži s kuřecím masem a uvidíš, že to smlsne hned - takže je úplně zdravý Granule kdyžtak zkus dávat namočené ve vývaru nebo suché .. zkrátka to nějak obměň. Myslím, že se pejsek za chvilku umoudří.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:08
- Nahlásit

Souhlasím s Břetislavou, v tomhle věku je normální období,kdy pes přestane baštit. Myslím,že to má hodně společného s tím,že se už ukončil ten nejpřekotnější vývin a pesan potřebuje těch živin míň. A když k tomu přidáš probouzející se hormony,tak je jasno. Pokud je jinak pesan veselý a v pohodě,tak se neděs,on hlady neumře. Náš mladší pesan takhle nežral asi ve věku 10 měsíců, nebaštil tak 6 týdnů, resp. baštil stylem - poloviční porce jednou za tři dny. Neřešila jsem to, misku mu dala a pak zase vzala, když nechce,tak nechce a ono ho to po těch šesti tejdnech přešlo

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:08
- Nahlásit

Jadviga
Taky mi Sárina začala dělat problémy, nevím, jestli to bylo jen faleškou nebo taky tím, že jí tyhle granule nejedou (má od Hillsu - prescription diet J/D - specialka pro psy s artrozou), ale zabira je prelit horkou vodou (jen bacha - zkontrolovat, jestli i úplně dole vychladly pred podavanim), oni nabobtnaji a vypusti smradek (aspoň pro mě) a nemusím jí to ani přelívat vývarem.
Jinak pokud to nesezere do deseti minut ma smulu, seberu a dalsi dostane az vecer.

ami
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:34
- Nahlásit

U nás je to stejný.Moc jsme si jí rozmazlili,ale hlad je hlad a zvlášt po prochajdě,laskavě sní i tu Purinu s kuřátkem a slaninkou

Jadviga
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:46
- Nahlásit

Moc vám všem děkuji za povzbuzení, hned jsem se uklidnila. Krmení granulemi je super, není třeba vyvařovat, vaření je náročné na čas. To jsem si zkusila se svým předchozím pejskem- bíglem. Vařila jsem do zásoby na týden. Ale ten týden rychle uběhl a bylo třeba vařit znova a taky kupovat suroviny...Nechci teď zkoušet vařené jídlo, protože vím, že by se mu to určitě líbilo více a zvyk na granule by byl v čudu. Vydržíme, určitě už tolik nepotřebuje, pes je fešanda, dobře urostlá a spokojená

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:06
- Nahlásit

jana33
asi mám nenormální psy... všichni vždy žrali a žerou jako vysavače
jinak se přikláním k radě přidat něco málo na ochucení a ovonění granulí

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:10
- Nahlásit

Ketrin
Já byla ze začátku nešťastná, že Sáru furt musím hlídat, aby moc netloustla a záviděla lidem, kteří měli nežravce. Můj žravec se ale během falešky přetvořil v nežravce a já byla nešťastná, teď se vrací do normálu a ráno už zase poskakuje a předvádí taneček svatého Víta, když jí nesu misku.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:12
- Nahlásit

Ketrin
máš labrouše, můj labrouš žral taky vždyckytohle byl náš veverkonetopýrale už jsem takovýhle strašný věci slyšela i o labradorech a to je pak vážně na pováženou

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:18
- Nahlásit

jana33
nežravej labrador nemůže být skutečnej labrador vyloučeno

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:24
- Nahlásit

Ketrin
to je stejná blbost,jako bych já nejedla čokoláduvyloučeno

VlastaK
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:48
- Nahlásit

jana33

Ketrin

To nemáte doma kavalíra. Ten snědl i fefronku, když už si jí pracně vyžebral. Ani tato zkušenost ho neodradila a dál by žral cokoliv v jakémkoliv množství

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 14:16
- Nahlásit

Náš labrador zožral celé pexeso.

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:20
- Nahlásit

Náhodou, náš labrador nesní uvařené vajíčko, brambůrek ani spoustu dalších věcí..I u veta udělal ostudu, když si nevzal ani suchárek za odměnu. Je to fajnšmekr !

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:12
- Nahlásit

VlastaK
Anonymní
Schválně, komu z vás sežral pes stroužek česneku?
A pexeso se nepočítá - to bych pak mohla argumentovat, že Rambo u svého prvního pána sežral gauč a dveře

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:21
- Nahlásit

Ketrin

stroužek česneku? Naprosto normální - naši psi ho zbožňují v jakékoli podobě včetně té syrové

Anonymní
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:13
- Nahlásit

Ale pokiaľ ja viem tak cesnak, cibuľa a čokoláda sú pre psa nebezpečné. Allebo sa mýlim. Miša

Ketrin, Rambo tan gauč určite len rozkúsal, ale Maddy zožral pexeso celé, nezostal ani jeden pár

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:09
- Nahlásit

Anonymní
Čokoláda jo, ale česnek a cibule podle mě nevadí. Akorát po tom možná víc prdí...
To jsem nevěděla že šlo o Maddyho! A jaké pexeso si vybral - se psy?
Ještě jsem si vzpomněla, že Rambo nedávno okousal klubový zpravodaj, ale jen jednu stránku - zrovna tu, kde bylo, že na národní výstavě byl V4. Asi ho štvalo, že nebyl V1
Hrozně mě to překvapilo,protože doma nikdy nic nezničil

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:15
- Nahlásit

Ketrin
Joo, papírky, ty jsou Sářina slabost, včera to odnesla složenka na plyn...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:18
- Nahlásit

Jandula
Ještěže to neodnesl takový ten druhý papírek, co se nosí na poštu spolu s tou složenkou

Anonymní
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:31
- Nahlásit

víte co psy žerou nejraději?-lidské maso

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:59
- Nahlásit

Ketrin
Peníze naštěstí v jejím dosahu nenechávám, ale už odmalička je založená na složky, a to zvláště na ty za plyn. Když jsem jí přivezla, tak asi druhej den mi z kabelky /já v přípravě na odchod do práce/ vytáhla taky složenku na plyn a žvejkala - to složitý vysvětlování, ať pošlou novou, protože prostě mám zvědavýho psa...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:03
- Nahlásit

Jandula

Když byla Bresta štěně, Honza (nejmladší) byl ve 4.třídě. To taky bylo rozžvejkaných sešitů a žákovských atd. a toho vysvětlování učitelkám...

cherry
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:28
- Nahlásit

Nevím co náš labrouš nežere. Myslela jsem, že cibuli ne, dám mu čichnout, aby věděl, že to teda nic moc a on otvírá hubu.
Zatím jen spolehlivě funguje citron, to se otočí a jde pryč.

Meta
# Zasláno: 8 Pro 2005 14:31
- Nahlásit

Ketrin

Že bych tu žákovskou někde nenápadně pohodila, abychom se jí zbavili? Zrovna jsme ve čtvrté. Dobrej nápad

VlastaK
# Zasláno: 8 Pro 2005 16:16
- Nahlásit

Náš prcek si všera četl ve Zlatých stránkách. Jo a co vaši pejsci a alkohol. Ti naši jsou po něm jako diví. Dali jsme prckovi olíznout prst namočený ve slivovici a celý večer chtěl ještě

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 16:36
- Nahlásit

VlastaK
Ad. alkohol - mam doma psi savce a nesavce. Erdelka a mlada rtw maji nabeh na alkolismus - kdyz je navsteva, vydrzi si pockat a treba v lete u ohne si prevrhnout flasku piva nebo vina a pak se pekne podeliti.. A stara rtw je distingovana dama, ktera odmita vse krom Baileys!

VlastaK
# Zasláno: 8 Pro 2005 17:48
- Nahlásit

Fifi

Naši známí maj rtw a to je taky dáma. Když jsme jí nabízeli fernet, tak ohrnula horní ret a odešla středem. Ale ten náš kavalíří prcek olizuje i láhve, které máme na chodbě připravené do tříděného odpadu

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 18:02
- Nahlásit

VlastaK
Ale ja mam rtw damu a pak pubertacku - a ta holt musi ozkouset vsechno...Jinak ale se tvrdymu alkoholu vyhybaji vsechny moje feny(asi po panicce), nejvic tem mladym chutna pivo a vino! , cehoz by se ta starsi nedotkla, protoze dobre vi, ze jsou lepsi mnamky...
Fuj, jsme jak na srazu starych notoriku..!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání