| Autor |
Zpráva |
JERDA
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:48
- Nahlásit
Naposledy jsem štěndu odčervovala v šesti měsících. Teď je mu osm. Kdy myslíte, že bych ho měla odčervit a čím? Zjistila jsem, že někteří si kupují prášky na odčervení přímo ve Zverimexu. Jak to děláte vy Myslím, že od veta je to "jistější".Díky
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:55
- Nahlásit
JERDA
Ja som potom odcervovala az v roku, tabletky kupujem u veta.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:57
- Nahlásit
JERDA
Najela bych na pravidelné preventivní odčervení 4x ročně. Kupuju Drontal Plus v "lidské" lékárně, kde je levnější než u veta (v tom množství, co spotřebujeme je to znát
|
Meta
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:04
- Nahlásit
Kočkám kupuju Drontal v lékárně, pro psa, neb už je výrazněji větší, mi veterinář doporučil a prodal přípravek levnější, neb je vyráběn v Jugoslávii. Obsahově je prý totožný s Drontalem.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:07
- Nahlásit
JERDA
tablety kupuju od veta, protoze oni si vedou jeste peclivejsi zaznamy nez ja, takze mi to kombinuji tak, abych nemel dve stejne nebo podobne za sebou ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:10
- Nahlásit
Ketrin
Fakt čtyřikrát??? Mě tady u veterináře tvrdí, že se odčervuje jedenkrát do roka společně se vzteklinou (nu což - chorvati), taky jsem si myslela, že víckrát, ale vete tady mě neustále tvrdí, že jen se vzteklinou.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:11
- Nahlásit
A co strčit pesovi do tlamy hadici a plným špricem jej propláchnout, než škrkavky vystříknou zadinkou?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:18
- Nahlásit
Garfield
no urcite by to slo, ale pro jistotu, aby se nedrzeli v nejakem zahybu a tak bych doporucoval ihned po aplikaci tveho postupu tento obratit, strcit psovi hadici do zadnice a opet proplachnout ...
Jandula
ohledne odcervovani, nekdo tvrdi dvakrat do roka, nekdo ctyrikrat. ale jednou slysim od tebe prvne ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:19
- Nahlásit
Garfield
Jasně, jako trychtýř do ucha, že jo???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:24
- Nahlásit
Ale Gaf byl letos odčervován jen jednou a před tím jen u chovatele (dá-li se "to" tak nazvat).
Možná proto je tak strašně hubenej, protože mu tělem chodí jak na nádrží vlaky tam a zpět škrkavky. Všimu si toho, až mu začnou vylízat očima a čenichem ven.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:28
- Nahlásit
Garfield
kdyz Gaf lezi na zadech, mas pocit, ze se mu hybe bricho???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:30
- Nahlásit
Mýmu Gafovi se žádný břicho nehýbe a v kakánkách taky nic nemá a má hezkou srst a není vůbec žravej... Je to frfňa hnusná ufrfňanán.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:40
- Nahlásit
Garfield
hmm, tak to si asi skrkavky zatim jeste v jeho utrobach vlakovy koridor s nekolika hlavnimi nadrazimi nestihly vybudovat ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:16
- Nahlásit
Jandula
No někdo říká že od 2 let stačí 2x ročně. Ale protože mám chovnou fenu tak nehodlám nic riskovat, tak zůstávám u čtyřikrát, no a ostatní se s tím svezou, protože kdyby byli začervení oni, tak ona to od nich stejně chytne. Takže tak.
Jirikovo
Garfield
A proč se peklíte s hadicema atd., když jak tady někdo nedávno psal, se pes odčervuje přirozenou cestou tím jak žere trávu?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:17
- Nahlásit
Ketrin
A proč se peklíte s hadicema atd
protoze chceme dat nasim psum to nejlepsi ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:18
- Nahlásit
Ketrin
Jirikovo
A to jako myslíme upřímně!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:19
- Nahlásit
Garfield
...asi jako jistý bývalý premiér...?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:20
- Nahlásit
Ketrin
kdepak, nase umysly jsou naprosto kristalove ciste ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 11:25
- Nahlásit
Jirikovo
Jakožto bývalý zaměstnanci státní správy to určitě myslíte upřímně - vím jak to chodí...
Ketrin
no to až tedy budu v ČR, tak zajdu ke svojí vetce...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:02
- Nahlásit
Jandula
zajdi zajdi. treba stihnes na stedry den ty veterinare dva
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:10
- Nahlásit
Jirikovo
Já se tady můžu jen a jen vytahovat, protože p. veterinář je fakt suprovej... Nevytahuju se - rostu...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 12:15
- Nahlásit
Jandula
kdyz se nevytahujes ale rostes, tak se tezko muzes vytahovat. tak si to rozmysli ...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:12
- Nahlásit
Mám dotaz, kdy mám zase odčervit našeho teď už skoro ročního psa. Naposledy byl odčervenej 19.3. (drontalem plus) a mám požít tu stejnou tabletku?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:14
- Nahlásit
suesie
já odčervuju 2x ročně a pro tabletu chodím na veterinu, protože vet si píše do počítače, jakou nám dal a nějak to střídá.
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:18
- Nahlásit
já mám dle chovatleky taky chodit co půlrok a taky to dělá veterinář - akorátže né tabletku,ale cosi mu šplíchně d ohuby (vypadá to aj kbeton,než zatvrdne) a to von ještě tak 1 minut polyká...a dává nám zato nálepky do očkováku )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:20
- Nahlásit
dává nám zato nálepky do očkováku
to my máme taky, pokud očkovák nezapomenu doma a cestou nálepku neztratím.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2006 12:30
- Nahlásit
Odč. 3-4x do roka (podle toho, kde se pes pohybuje - když chodí třeba hodně do lesa nebo tam, kde hodně psů, tak raději 4x), dobré je 1-2 týdny před očkováním, tak nějak si to naplánovat. Pokud se objeví v trusu potvůrky, pak za 14-20 dní (nepřešvihnout!) zopakovat.
Jiné je to samozřejmě u fen, co mají štěňata.
Prášky kupuji u veterináře a taky je střídám.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 13:08
- Nahlásit
Už si připadám jako exot, ptám se pořád na to samý dokola, jenže když mně to pořád není jasný
Koncem listopadu máme jít na očkování (vzteklina), už jsem stačila pochopit, že se má cca 10 dní před očkováním pes odčervit. Jenže co když mám správně odčervit psa až na konci prosince? Mám ho prostě odčerit teda dřív? nebo až v tom prosinci a na očkování jít bez odčervení? (odčervujem 4x do roka)
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 14:02
- Nahlásit
suesie
Na to odčervení jsem se ptala veterináře asi před čtvrt rokem. Je skutečně lepší psa odčervit před očkováním, ale není to nezbytně nutné. Přímo se mi přiznal, že nejčastější postup je, že majitel přijde se psem na očkování, vet mu při tom vnutí odčervovací tablety s tím, že je má dát psovi 7-10 dní po vakcinaci. Většina lidí na odčervení před očkováním zapomene. A jejich psi taky žijí. Jinak, my odčervujeme tak 2x za rok, pokud se neobjeví příznaky, že by bylo dobré odčervit častěji.
Takže, na Tvém místě bych se svobodně rozhodla. Buďto dodrž pravidelné odčervování tak, jak ho provádíš a s očkováním si nelam hlavu. Nebo psa odčervi před očkováním a posuň si pravidelné odčervování o měsíc. Další očkování by Ti pak mělo vyjít pěkně po odčervení. Pokud očkuješ i proti dalším nemocem, tak holt musíš mít mezi očkováním stejný rozestup jako mezi odčervením (3 měsíce)
Odčervení zbavuje psa stejně pouze aktuálních parazitů. Proti ničemu nechrání. Psa odčervíš 10 dní před očkováním, paraziti během 3 dnů chcípnou a vyjdou ven, následující den pes čuchne k zamořenému trusu jiného psa a během několika dní ho máš zase začerveného. A nebo je druhá možnost, že cpeš odčervovací prášky do psa, který parazity nikdy neměl. Ne nadarmo mnoho lidí před odčervením nechá napřed provést rozbor trusu a pokud tam nic není, tak neodčervují.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2006 14:05
- Nahlásit
tosca
díky moc za odpověď
|