| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:16 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit
Ahoj všichni,
mám staršího psa, včera to s ním začalo házet, přišlo mi to jako když se dusí, nebo mu něco zaskočilo a chce to ze sebe dostat. Vydával takové funivé chrchlavé zvuky a cukalo mu celé tělo. Přitom ale nic nesežral. Vyděsila jsem se a oblíkla se, že se jede k vetovi, ale když už jsme stáli v chodbě, že se jede, přešlo ho to. Dneska to bylo stejné, ale přešlo ho to oproti včerejšku asi do 3 minut. Ale občas tak divně frkne. Mám strach, aby to nebylo něco s dýcháním. Nevíte někdo oč jde? Než se dohrabu k vetovi nejspíš mu nic nebude. Asi to chce nechat ho radši prohlídnout.
|
Fifi
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:21
- Nahlásit
Moznosti je spousta - od kasle az k srdecnim problemum. Chce to fakt navstivit veta.
Nase stara jezevcice podobne kaslala protoze, mela slaby srdicko, stacil jeden prasek denne a byla OK.
|
haha
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 18:21
- Nahlásit
Anonymní
když ho necháš prohlídnout vet pozná jestli má něco se srdcem nebo s dýcháním i když to nebude zrovna dělat před ním: ale jinak mí psi někdy jednou a čas taky takhle frkají vypadají při tom jako by mělo být každou chvíli po něm,zřejmě nějak špatně polkne ,nebo něco vdechne.občas se jim to stane,ale když by se to nějak často opakovalo tak to normální není a šla bych s ním k vetovi.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 22:59
- Nahlásit
Anonymní
Taky bych zašla k vetovi. Náš 10ti letý kavalír taky takhle kašlal, teda vypadalo to, že se dusí nebo že mu zaskočila slina, a měl slabý srdíčko a zavodňovali se mu plíce. Ze začátku to bylo občas, ale pak se to zhoršovalo. Dostal na to prášky a zlepšilo se to. Letos v létě sice na to své srdíčko umřel, ale léčba mu ulevila a prodloužila život.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:49
- Nahlásit
Anonymní
S největší pravděpodobností je to opravdu srdíčko nebo dušnost způsobená vodou na plicích, což se srdcem může taky souviset. Obvykle pomohou léky na srdce, které pejsek bude brát už pořád, případně jedná-li se o vodu na plicích, dostane k nim další prášky na "odvodňování", po nichž bude víc čurat a bude se muset hlídat, aby dost pil.
Nebo může mít psincový kašel.
Pro všechny tyto nemoci je takové pokašlávání a frkání typické.
Rozhodně ho teď (než zjistíš, o co jde) drž víc v teple a nepřetěžuje a nenech lítat a příliš se zadýchávat na mrazu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:59
- Nahlásit
Jestli se kašle a vypadá to, že se jako dáví, tak to vypadá na srdce.
martin
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:32
- Nahlásit
anonymní když pes chce zvracet tak taky dělá podobné zvuky, a pohyby co popisuješ nebude to ono?
|
Frog
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:44
- Nahlásit
To bude nachlazení. Taky jsem se vyděsila. Vypadalo to jako když chce ze sebe neco vydávit. Nasadili jsme Jitrocelový sirup a teplý (Ne horký!!!) čaj s medem (lipový) Už po dvou dnech je vidět zlepšení.
|
Argo
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 13:03
- Nahlásit
Tak si myslím že to bude nejspíš jen nachlazení,i kdž to muže vypadat že pes vydaví duše.Nasad mu cečko,čajík,at je v klidu a teple a uvidíš že se to zlepší,pro klid skoč k vetovi možná ti předepíše atb.ale s nima bych to nepřehaněla.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 14:15
- Nahlásit
Trošku jsem Ti přidala něco do názvu, ať to není tak všeobecné..
|
Martan
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 20:39
- Nahlásit
my jsme meli vsechny tyto priznaky,myslela jsem ze mu neco zaskocilo v krku,ze se dusi,vzdy u toho vyzvracel trochu bile peny,valila jsem k veterinari a byl to psincovy kasel.Dostal antibiotika a za 5 dnu byl klid.Nesmi senamahat.Je to viroza a strasne zle dela,kdyz zasteka,zahreje se ,nebo zmena teplot.Doma teplo a venku mraz.Jinak pres seznam si zadej psincivy kasel a dovis se vic
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 21:29
- Nahlásit
Můj měl teďka psincový kašel a vypadá to asi stejně...jako když psovi zaskočí.Jinak neměl teplotu a choval se stále čile.Dostal ATB a prášky na kašel(bromhexin).Ještě jsem mu dávala jitrocelový sirup.Samozřejmě klidový režim a být v teple.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 22:15
- Nahlásit
Jo my si tim prošli taky, jenže naštěstí bez ATB. Navíc měl naprosto neskutečnou rýmu a po týdnu mám pocit, že se to vrací což je pro mě šílený, protže jeho udržet dva dny v klidu to je jako zkoušet svázat tank pavučinou a myslet si, že nepojede
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 01:46
- Nahlásit
Anonymní
Změř teplotu (do 39 stupňů je to dobré, zvýšená může značit infekční nemoc). Teče mu něco z nosu? Pokud ano, vypadá to na problémy s dýchacími cestami.
Pokud ne, nech udělat EKG, RTG hrudníku. Moje stará malá kníračka má srdeční šelesty, hypertrofii srdce, je na práškách. Začalo to stejně, dávivým kašlem, navíc kolem vánoc, takže jsem si dlouho myslela, že někde sežrala kost a ta se jí zapíchla v krku a snaží se ji vydávit.
|
Martan
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 09:41
- Nahlásit
Nas Lukas mel i teplotu a celkem dlouho,mel klidovy rezim 10 dnu-naridil veterinar-ale udrzet Labradora v klidu je nadlidsky ukol.Pri rychlem venceni brecel a pak byl doma urazeny.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 16:27
- Nahlásit
Přesně takový příznaky měl náš 13ti letý hafan. Má srdeční aritmii, bere prášky a prý se nesmí rozčilovat, což u kokra moc dobře nejde Prý už je to důsledkem stáří a nedá se s tím moc nic dělat. Prášky to trošku zklidnily, ale kašle pořád. No jo, už je to děda.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 16:29
- Nahlásit
Anonymní
Přesně takový příznaky měl náš 13ti letý hafan. Má srdeční aritmii, bere prášky a prý se nesmí rozčilovat, což u kokra moc dobře nejde Prý už je to důsledkem stáří a nedá se s tím moc nic dělat. Prášky to trošku zklidnily, ale kašle pořád. No jo, už je to děda.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:53
- Nahlásit
Břetislava
Dle vlastních zkušeností doporučuji pejska opravdu hlídat, aby se nerozčiloval. Náš kavalír při této diagnóze při hlídání zahrady, tj. štěkal na kolemjdoucího psa, zkolaboval. Není to vůbec pěkný pohled. Pak jsme přehradili zahradu, aby se k plotu nemohl dostat a hlídali jsme ho, protože ke konci života už stačilo,když rychle běžel a zkolaboval.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 09:59
- Nahlásit
VlastaK
No my se snažíme, ale on si vždycky najde něco, co ho rozčílí. Třeba najde někde kapesník, donese si ho do pelíšku a začne si ho hlídat ... kdokoliv se ukáže ve dveřích pokoje, tak začne šíleně vrčet a pak kašlat. A tak si ho vydrží hlídat i 3 hodiny. Na procházky chodí na vodítku, aby se moc nezatěžoval. Kašle nejvíc v noci - doktor říkal, že je to tím, že leží na břichu a tak zatěžuje srdíčko, proto kašle.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 5 Pro 2005 10:37
- Nahlásit
Břetislava
Držím moc palce, aby vám pejsa vydžel co nejdéle v relativně dobrém stavu. Náš hafuš vydržel asi 3/4 roku a ke konci už to bylo dost náročné. Dostával prášky na odvodnění, takže hodně pil a tím pádem i čůral, což znamenalo chodit ven i v noci a někdy to chudinka neudržel, takže jsem pak vytírala. Pak už mu nedělala dobře ani rychlá chůze, ale on měl to srdíčko hodně nemocné.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 14:31
- Nahlásit
Ahoj, nechtěla jsem zakládat nové téma, tak tohle je podobné pes, 3,5 roku se na procházce snadno zadýchává, po procházce doma ještě dlouho zrychleně dýchá, když ten druhý (stejně starý) už dávno v klidu spí. když je vedro, někdy si uprostřed procházky lehne a nechce jít dál. Procházky mívá cca hoďka - dvě max. Na vyšetření strdce byl, tam prý problém neni. Taky celkem trpí na kašel, ale zadýchává se i když kašel zrovna nemá. Nějaké typy a zkušenosti, čím by to mohlo být? Dik moc
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2012 14:59
- Nahlásit
Adiddaska
A má vyšetření srdíčka Dopplerem?
Může se i jednat o zkrat v biochemii..moje fena vyplavovala nadměrné množství adrenalinu do krve...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2012 21:53
- Nahlásit
Eire
No byli jsme na vyšetření u Najmana v AA vetu, dělal EKG a sono srdce, Doppler nevim co je
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2012 09:38 - Změnil/a: RaduM
- Nahlásit
Adiddaska
Máme řekla bych podobné příznaky. Rychlé zadýchání a únava, především při běhání se psy je to evidentní, když můžu srovnat s těma jinýma. Začíná pak i jakoby chrochtat. Doma pak taky ještě dlouho zrychleně dýchá.
Byli jsme na rentgenu srdce, prý zvětšené, tak dostal nějaké prášky, které to nezlepšily. Pak nás doporučil ještě na sono srdce k jiné vetce. Sono naprosto v pořádku, tak nám doporučila když už tam jsme udělat ještě endoskopii a zjistila, že má zúženou průdušnici (kolaps trachei 1. stupně). Přitom poslechem atd nebylo poznat vůbec nic. Právě proto, že má zúženou tu průdušnici tak při větší zátěži jakoby chrochtá (kašle), jak jde přes to zúžené místo vzduch rychle. A jelikož prostě nedýchá tak jak by měl, zadýchá se mnohem rychleji a je i rychleji unavený, nejspíš právě z toho, že není dostatečně okysličený.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 18:15
- Nahlásit
RaduM
taky mě to už napadlo tohleto, ale nechtělo se mi do tý endoskopie ještě taky se dost často olizuje nebo nevim jak to mám popsat, jakoby měl sucho v krku nebo jakoby ho tam něco svrbělo, vypadá to asi tak, jako když žere trávu a nejde mu polknout, tak jakoby zvedle pysky a trochu tam zašmejdí jazykem, nevim jestli to s tim souvisí..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 19:43
- Nahlásit
Adiddaska
zkus se zeptat veta, jestli by nebylo od věci odebrat štítnou žlázu. Mařka moje na krvi teď byla, štítku jsem výslovně chtěla, odrazoval mě od toho, že to není nutný a potřebný, ale teď se ukázalo, že má výsledky špatný. A od toho je právě i to její zadýchávání a zpomalený srdíčko. Je to jedna zkumavka, žádnej velkej odběr, za chvilku je to nabraný, štítka může způsobovat hodně "divnejch" a zvláštních věcí, který by člověk ani neřekl, že by mohly souviset. Neni to žádná rada, spíš jenom nápad, že veti asi možná štítku obecně moc nenabíraj a přitom může souviset s mnoha věcma.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 19:48
- Nahlásit
Gerda
ok, zkusim to, dik, stejně pujdu asi v létě na krev s šamponama zatim se to nijak nezhoršuje naštěstí, tak to tak nehoří
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 19:58
- Nahlásit
Gerda
Ještě si tu štítku nech přeměřit jednou. Ono to u psů kolísá. Já taky léčila Kačku roky se štítkou a pak jinej vet to vysadil, udělal znova hormony a bylo to cajk. Prej to u psů je jinak jak u lidí. Hlavně mi jeden vet naordinoval 25 mikrog a měla mít 400 ! Psi maj prý mnohonásobně vyšší dávkování, než lidi a dává se jim to dvakrát denně, ne jednou jako u lidí.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 19:59
- Nahlásit
stetisek123
Ještě si tu štítku nech přeměřit jednou
teď je po druhejch odběrech po třech nebo 4 týdnech, právě proto, aby se dalo porovnat a domluvit, jestli se tyroxin bude uměle doplňovat, nebo ne. Právě kvůli tomu kolísání se to bralo ještě jednou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2012 20:41
- Nahlásit
Gerda
Jejda jejda, co to ctu? Tak at se Maryjy hodnoty krasne dorovnaji, pripadne pilule to jisti. Balous se hrozne srovnal, neni to zadny velky zlo, i kdyby to musela denne zobat. Posilam ji pohlazeni.
|