| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2005 10:17
- Nahlásit
Včera jsem byla se svým štěnětem u veterináře, protože se příšerně drbala. Myslela jsem, že má blechy. Po prozkoumání mi vete řekl, že je to alergie, má bříško posetý hnisavými pupínky (čehož jsem si nevšimla :sad . Dal ji nějakou injekci a mastičku. Prý to může být z čehokoliv, štěňata mají citlivou kůži. V noci mě napadlo, že by to mohlo být z těch prosolených chodníku a silnic, naši sousedi jsou blázni, aby náhodou nebyl někde kus ledu, tak tam sypou soli. Otírala jsem jí packy. Myslíte, že by to mohla být alergická reakce na tu sůl a je možné tomu zabránit tím, že ji budu po každým venčení sprchovat "podvozek"...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Úno 2005 10:47
- Nahlásit
Takovou reakci znám u jednoho pejska a bylo to po napití mléka.
Většina "alergických reakcí" je na "něco" ve stravě nebo na chem. složku v bleších či klíštěcích "slinách".
U citlivějších jedinců to může být i o celoživotní dietě...např. Nutram granule jehněčí /při alergii na hovězí maso apod./
Znám i koně co má alergii na seno !!! Musí mu ho podávát po malých dávkách a čerstvě pokropené aby neprášilo, jinak se osype a šílí....
Holt s náma zvířátka zdílejí civilizační pokrok i choroby....
Ale nakonec to klíďo může být i ta sůl, jak jste si myslela. Je to pěkně agresivní sajrajt...sa sezonu to sežere kozačky a podvozek auta- není divu když by pejskovi naskákaly pupínky...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2005 10:51
- Nahlásit
S tím mlíkem to může být pravda. Objevilo se jí to po tom, co jsem jí tvaroh zředila mlíkem, ale nenapadlo mě to, protože veterinář říkal, že na alergii na potravu je ještě malá... Jinak granule má s jehněčím, takže ty to být nemůžou.
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2005 10:51
- Nahlásit
Jandula
Určitě pejsu sprchuj, ne jen otírat, když ji otřeš, sůl tam stejně zůstane!
|
kure25
|
# Zasláno: 17 Úno 2005 15:49
- Nahlásit
No,muze mit alergii bud na tu sul,mleko nebo i na blesky...Nase stenda se taky hrozne drbala,mela takovy stroupky po tele,usich-proste hruza,takze jsem ji poradne vysprchova (to byla vzpoura-nema rada vodu) a casteji ji strikala sprejem proti blecham a parazitum...Myslim,ze to pomohlo.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Dub 2005 13:23
- Nahlásit
Můj pes je silný alergik. Psi mohou být jako lidé alergičtí prakticky na vše. Nejčastěji to bývá potravinová alergie. Pes nemusí být alergický jen na jednu složku potravy, ale většinou hned na několik. Během života psa se mohou další alergeny přidáva. Náš Lex je alergický na hovězí bílkovinu tj. maso, mléko, atd. a nyní ve svých pěti letech začal mít problémy i s vepřovým. Krmíme tedy granulema pro alergické psy a občas mu spestříme jídelníček rybou nebo kuřetem. To, že se nám nepodařilo jeho chutě udržet na uzdě poznáme tak, že se osype a dostane zánět do uší. Zkrátka, žádná legrace.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2005 13:49
- Nahlásit
a může to být uplně jednoduché. Z trávy.Má holé bříško a nizko u země.
|