| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:36
- Nahlásit
Právě jsem si přečetla, že psi mohou také trpět kokcidiozou. Mám obavy z toho, že se můj pes mohl nakazit od zakrslých králíčků, které spolu s ním chováme v bytě. Jeden z králíčků v sobě kokcidie stoprocentně má. A pejsek už samozřejmě snědl několikrát jeho bobky. Pravidelně ho odčervuji, ale nevím, jestli odčervovací přípravek likviduje také tyto prvoky (kokcidie)
Prosím poraďte
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 14:44
- Nahlásit
já jsem četla, že ten přenos z hospodářských zvířat na psa je dost vzácný......Když králíci mojí babičky měli kokcidiózu (byli samozřejmě léčeni), tak se mi taky nepodařilo zabránit, aby pesani nezblajzli pár bobků......Nic nechytili.....
A co ti tví králíčci....léčíš je? U veta je k sehnání účinný a levný prostředek...dává se to do vody....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:03
- Nahlásit
Samozřejmě, že jsem se o to pokoušela, ale nepomáhá to. Zkoušela jsem všechny možné přípravky proti kokcidiím (Sulfadimidin a jiné.), ale kokcídie jsme nevyhubili. Hodně záleží na prostředí a oocysty kokcidii dokážou přežívat i několik let- jsou velmi odolné (také proti dezinfekci). Veterináři nám nakonec poradili bylinky. Ne na léčbu, ale na zpomalení množení kokcidií v králíkovi. A ještě k tomu dostávají vitamino- minerální přípravek. Průběh kokcidiozy může být akutní a taky chronický. A nás trápí ta druhá forma průběhu. Záleží na tom, jestli zvíře není nějak oslabené. Pokud ano, kokcidie se přemnoží a zvíře může uhynout. Je to jako s člověkem. Když jsme oslabeni, snadno něco chytneme. Proto je neléčím, protože v našich domácích podmínkách to nelze.
|
haha
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:09
- Nahlásit
Anonymní
pes se nakazit může sice nevím jak snadno ale může a léčba u psa taky není jednoduchá mi říkal vet,můj pes měl gyardie a veterinář říkal že je to lepší než kokcidie,na ty giardie ho léčil entizolem ,kokcidie jsme měli u slepic taky se to léčilo práškem do vody ale kuřata stejně pošly.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:18
- Nahlásit
Mně taky už několik ušáků na k. zahynulo. A to i přes léčbu!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 15:23
- Nahlásit
to anonymní
no nám - tedy babičce - pochcípala na kokcidiózu půlka vrhu králíků, samice to taky chytla, ale ta se zotavila nejrychleji......Jinak veterinář řekl, že příští rok, pokud chce babi králíky (a ta se zařekla, že už ne), musela by králíkárna být zbourána, spálena, místo po staré vydesinfikováno důkladně a nová králíkárna postavena nejlépe na opačném konci pozemku.....Je pravda, že ty kokcidie jsou hodně odolné a přežívají i roky......
Je-li to možné, tak by bylo dobré zamezit psu v kontaktu s králíky.... V krajním případě dát králíčky pryč....Já vím, že je to hrozné řešení, ale mluvím ze zkušenosti.....Když jsme měli kočku, chytla plíseň microsporidium canis, rozjelo se to u ní do katastrofálních rozměrů nešlo to vyléčit, kočku navíc vete. označil jako FIV pozitivní......proto ta plíseň nešla vyléčit.....Moje morče to chytlo taky......to jsme museli nechat utratit, protože vyléčit se taky nedalo......Kočku si vzala chovatelka k sobě zpět......Celý dům byl potom den co den prozařován germicidní lampou s ultrafialovým světlem, stříkán protiplísňovými přípravky a my se léčili taky, protože jsme to od kočky taky chytli......skoro půl roku trvala léčba, než to odeznělo zcela.....Takže na tyhle bakteriální potvory bacha, není to fakt žádná sranda.
|