| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:22
- Nahlásit
Ahojky lidičky, tak se chci zeptat, jak vy svým pejskům čistíte ouška a jestli je to u vás vždycky takový porod jako u nás... Malé můžeme ouška vyčistit, jen když spí a to se ještě u toho samozřejmě vzbudí a všelijak se vrtí a kroutí, prostě děs. Jinak čistíme vatovou tyčinkou trošičku namočenou v dětském olejíčku (klasický modrý Aviril s azulenem za 12 Kč), špína jde krásně dolů a ouška krásně voní, že pak se se štěňátkem mazlinkat je radost.. Olejíčkem mažeme i paciny po prochajdě a myslím, že ok...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:25
- Nahlásit
Já čistím spešl vodičkou od Virbacu, nakapu, promnu a nechám vytřepat, nikam povětšinou nezajíždím, dělám to tak 2x za měsíc. Tedy popisuji prevenci
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:29
- Nahlásit
No já se dozvěděla, že budu "muset" svému štěndovi trhat chlupy z uší. Tak to chci vidět, jak to dopadne....
Fromeli: Jak promneš, když to vlastně nakapeš dovnitř ucha? Nějak si to nedokážu představit... A navíc mi chovatelka řekla, že se to musí vytřít dosucha...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:31 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:33
- Nahlásit
Garfield
Waw! A jak na to reaguje? To si nedovedu představit, že bych to dělala malé...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:34
- Nahlásit
Verca
mám jezevčíkovou, má přiklápěcí ouška, naleju, přiklopím ouškem a krouživým pohybem to promnu krásně drží, pak jí nechám hlavou zatřepat a pokud je to moc mokrý, tak odsaju tamponkem, jinak uši odklopím a nechám až vyschnou
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:34
- Nahlásit
No já mám velkého psa. Na malého musíš vzít samozřejmě menší trychtýřek.
|
cherry
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:44
- Nahlásit
Si děláš srandu?? No já jsem od čištění upustila. Problémy nemá, jinak máme od veta spešl přípravek. Ale čistit mu uši tak leda v narkoze. Návod byl jasný nakapat, promnou a je to - ale v návodu není jak ho udržet. Mám jednu super fotku, pes přitlačený do rohu, sedí na zadku a já se marně snažím dostat k uchu.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:47
- Nahlásit
cherry
To je asi od zvyku. Kamarádova feňule, když byla mimi, taky na sebe nenechala sáhnout, ale čistili jí uši, oči a stříhali drápy tak dlouho, až rezignovala. Dnes při čištění čehokoli slastně přivírá očka...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:49
- Nahlásit
Garfield
No stejně, nedovedu si to představit ani s malým trychtýřkem. Já ale nemyslím takovou tu špínu až úplně uvitř ucha, myslím takovou tu špínu na chrupavce..to asi těžko vymeju trychtýřem ne?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:00
- Nahlásit
Syska
...jen doufám, že jsi to nemyslela vážně...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:09
- Nahlásit
Garfield
bacha na to, Ti kteří Tě odtud ještě neznají by některé "rady " klidně mohli vzít vážně
Jinak já čistím pesanům ouška tak jednou za měsíc až za dva....jim se skoro vůbec nezaneřáďují, takže jen prokápnu roztokem Otifree, promnu, pejsa si to vyklepe sám a pak jen zlehka vytřu a dobrý. S mlaďochem jsem od štěněte při takovéto akci vždycky bojovala...až v poslední době už je klidnější.....U prostředního pejsy je to v pohodě, ten si nechá ode mne líbit všechny tyto očistné procedůry. U dědka tuto starost přenechávám mamce, protože tu bere dědouš jako paničku, od nikoho jiného si nic do uší strkat nenechá.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:12
- Nahlásit
Evik
Garfield
bacha na to, Ti kteří Tě odtud ještě neznají by některé "rady " klidně mohli vzít vážně
no to bych ale potom chtel videt, jak nekdo kape psovi do jednoho ucha a u druheho hlida, jestli se maz uz protlacil na druhou stranu ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:14
- Nahlásit
Garfield
Bacha, každý nemá tvůj zničující smysl pro humor....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:18
- Nahlásit
Garfield
Jako co? to měl být jako vtip s tím trychtýřem nebo co...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:18 - Změnil/a: Jandula
- Nahlásit
Já se přiznávám, že jsem Sáře ještě nikdy (za její jeden rok) uši nečistila, ale nesmrdí, brambory tam taky ještě nesázím (i když by to bylo asi levnější než v krámě), takže to neřeším...
Jinak Garfielde, si se zase vyznamenala, copak nevíš, že tě někdo může vzít vážně, to teda, riskovat chudáčka nějakýho pejska, kterýmu rvou trychtýř do ucha, protože jim to tady někdo poradil...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:19
- Nahlásit
A taky...nikdy jsem neslyšela, že by někdo vymýval psu uši trychtýřem...no ale dobrý!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:19
- Nahlásit
Jandula
ale nesmrdí
jak casto ji cuchas do usi???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:21
- Nahlásit
Syska
Tak jinak, nech trychtýř trychtýřem, použil malou vatičku, ušní vodu a pouze pejskovi vyčisti a odmasti chrupavky a přístupná místa na oušku. Peroxid vodíku taky není vhodný.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:21
- Nahlásit
Jirikovo
často, když se s ní poslední dobou peru při rehabilitaci, tak častěji než mi je milé...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:22
- Nahlásit
Dobrý no...já si říkala, že by to bylo divný, lít psovi něco do ucha trychtýřem..stejně bych to neudělala. Teda ale....dělat si z lidí prču, to není hezký.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:23
- Nahlásit
Garfield
Ty jsi ale!!! Dík ale za radu...fakt jsem si Tě představila, jak to asi proboha děláš?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:28
- Nahlásit
Syska
no a to jeste nevis, ze Garfield to tak skutecne dela, ale kdyz se tady tomu zacali ostatni smat, tak to jako zkousi obratit v zert ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:31
- Nahlásit
Jirikovo
Stůj při mě a nepodrážej mi tu autoritu. Je mi jedno, že se tomu smějete, pro mě je směrodatné, že trychtýř funguje. Uši jak křišťál.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:32
- Nahlásit
Jirikovo
Dobrý... Dostala mě holka...vy už ty její vtípky znáte?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:34
- Nahlásit
U nás je nejhorší období léto, kdy je teplo a navíc se koupe, tak ty plachťáky jsou prostě náchylnější, ale v zimě pohodo klídek a tabáček to jednou za měsíc i za dýl
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:35
- Nahlásit
Garfield
a duverne tomu rikas vymyvani mozku, protoze ten peroxid samozrejme svou cestou skrz hlavu ocisti i tento dulezity organ ... tim ma Gaf zarive ouska a cistou mysl ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:38
- Nahlásit
No, tak já jsem druhá nachytaná. Říkala jsem si, že to je blbost peroxidem, ale vzhledem k tomu, že mám své první štěně, tak baštím každou informaci.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:42
- Nahlásit
Tak to si fakt budu muset dát pozor na své pitomé vtípky... Jen zírám.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:43
- Nahlásit
Garfield
nelzi, neziras, delas si zarezy na klavesnici ...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:18
- Nahlásit
My taky používáme přípravek od Virbacu,jmenuje se Epiotic.Dáváme ho 1x týdně jako prevenci a s ušima jsme nikdy problém neměli.
|
Šárka
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:36
- Nahlásit
Jak často čistíte?
|
haha
|
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:56
- Nahlásit
ušatým často ,ovčounovi málo ,vždycky jim je zkontroluju a když je mají špinavý čistím tou dětskou tyčinkou ,máme nacvičený povel uši, pes sebou plácne na zem a znehybní potom otočit a nastaví druhý ucho,když je to naučíš mají to rádi
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 07:49
- Nahlásit
Přesně, jde o to je na to zvyknout. Malým štěndům se to samozřejmě nelíbí...fenka od kamaráda, když jí řeknou budem čistit ouška, tak celá znehybní a při čistění uší a očiček slastně mručí...a když byla malinká, nechtěla na sebe nechat ani sáhnout!
|
Jarka
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 12:53
- Nahlásit
Nevim ,ale cim dal ctu prispevky tak mi prijde ze si delate z lidi srandu a nesnazite se poradit. A moc legracni mi neprijde pes s nemocnyma usima,kdyz nekdo nevi jak je cistit. Ja musim pravidelne vyskubavat chlupy ze zvukovodu ,pak nakapu par kapek usnich kapek,ktere se pak vypari a placky utru vatou namocenou v detskem oleji nas pes mel pres 13 let a nikdy zadne problemy a stene6 mesicu uz je taky naucene drzet.Je lepsi prevence nez leceni ktere se muze stat chronickou nemoci
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 18:49
- Nahlásit
Jarka
a čím trháte chlupy? Nám veterinář taky řekl, že máme vytrhávat - prý jen rukou, ale to mi moc nejde. A trháte i chlupy, které jsou hlouběji v uchu? Může se to trhat i tak hluboko?A jak často trháte a čistíte ouška?
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:01
- Nahlásit
Vzhledem k tomu, ze mam teriera, je skutecne nutny mu chlupy z usi vytrhavat rucne, hlavne za ucelem vystavniho predvedeni. Musi se trhat vzdy jen par chloupku najednou, jde to celkem snadno a jde hlavne o ty chloupky hluboko v uchu! Jejich vytrhnutim se zlepsi vetrani ucha a tim se zamezi zanetum zvukovodu.
Jinak co se tyka cisteni usi - tak pokud pes nema chronicky zanet, neklepe pri stekani hlavou, tak jsem zastancem toho, moc do hloubi ucha nestourat a nechat ucho zit svym vlastnim zivotem!!
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:11
- Nahlásit
Fifi
Dík, já mám taky teriéra - westíka (4 měsíce), na výstavy sice nebudeme chodit, ale teď jsme mu doléčili zánět uší, takže trhat chloupky určitě budeme muset, aby se mu to nevrátilo
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:27
- Nahlásit
Kamca
Moji chlupatici budou v unoru 2 roky a ikdyz jako mala cela opakovane zahucela pod hladinu rybnika(je proste prdla), tak zadny zanet usi se neobjevil(klepu xkrat na drevo..) ! Taky jsem se tam zbytecne nevrtala.
Ale mela jsem i pejsu, ktery mel chronicky zanet usi a tam nejaky vytrhavani chloupku urcite nepomohlo, zabral - tenkrat- jen Chronicin.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:29
- Nahlásit
Fifi
Naše štěně se asi venku nachladilo, anebo - to říkal vet - je možná citlivější na mléčné výrobky, tak to mohlo být víc faktorů do kopy. Léčeli jsme Surolanem a už to má OK. Doufám, že mu to tak i zůstane.
|
Fifi
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:39
- Nahlásit
Kamca
Drzim palce, at je stenik OK. Zanet v usich je nechutna zalezitost a nepreju to zadnymu pejsovi! Ale kdyz dojde na jakoukoliv manipulaci se psem, mam vsechny hafany nauceny drzet jak pribity pri jakymkoliv ukonu...
Tak usnimu zanetu zmar a zdravi psu zdar!!
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2005 19:44
- Nahlásit
Fifi
Dík
|
cernota
|
# Zasláno: 30 Lis 2005 20:52
- Nahlásit
Tak na uši je šmudla zlatej, to je ale asi jediná věc z ,,údržby,, kterou snese
|
Jarka
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 06:34
- Nahlásit
Chloupky se vytrhavaji nejlip prstama ikdyz uz jsem slysela ze to nekdo dela pinzetou staci jich par chypit a potahnout ale nesmi to byt moc bolestive ze zacatku jsme skubli na kazde strane jednou byla velka pochvala za hezke drzeni a casem si pejsek zvykne ale nesmi se mu nechat moc zarust at to pak netrva dlouho!! Nas veterinar radi i cmuchnout do ouska kdyz je vse v poradku tak hezky voni jinak zapach je 1 znamka zacinajiciho zanetu.Tak se da pomalu pes zvyknout na cisteni zubu a cesani.Hodne zdaru a trpelivosti!!!!!
|