Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Nachlazená?
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 08:27
- Nahlásit

Ahojky, mám prvního pejska a tak si moc nevím rady...Fenečka má 2 měsíce. Chodíme spolu ven a pořád se klepe zimou. Většinou jsme venku na 5 - 10 minut. A možná proto, že je taková zima, tak si dělám starosti o zdraví mého štěnda...Možná jen ale přeháním....
Tak k problému. Všimla jsem si, že má načervenalé bělmo, nosík vlhký(ale to je snad v pohodě... rýma je u pejska až když mu z nosu teče?), ale kýchá a taky ji cuká břicho (jakoby chtěla zvracet), ale přitom si pořád hraje, kouše, dovádí.Akorát hodně toho prospí, ale to je asi normální.
A jak se pozná kašel? Určitě to není jako u člověka... Někomu to možná připadá jako trapná otázka, ale já fakt neviděla psa nikdy kašlat.
Je tedy třeba si dělat starosti a jít k veterináři nebo to "nic není"? Díky za odpovědi.

Syska
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:11
- Nahlásit

Verca
No kašel by jsi určitě poznala, prostě kašle.. Taky mám štěňátko, tříměsíční a začali jsme chodit ven před 14 dny. Malá se vždycinky klepe jak kdyby měla umrznout, ale jen co jí postavím na nohy a začne běhat, tak ok. Tvoje má snahu,když jdete ven, běhat a očuchávat? A k té rýmě...taky jsem měla strach, vždycky když jsme vyšli do zimy, začala trošku frkat a čumáček měla víc vlhký, ale doma je to ok.... S tím cukáním bříška ti moc neporadím, nedovedu si to dost dobře představit...

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:15
- Nahlásit

No to cukání bříšká je těžký popsat. Nejdřív to vypadalo, že má škytavku. Ale spíš, jako by se jí stahoval žaludek. Asi jí možná bylo na zvracení...
A venku jen stojí a klepe se, nechce nikam jít, musím ji tahat. Pořád naříká a "štěžuje si ". A občas, když ji potáhnu, tak si vyválí hlavu ve sněhu. Mám ji na vodítku.
A zánět oka se pozná podle hnisu? Moje malá má začervenalé oko,tak doufám, že to nic není...

evina
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 21:32
- Nahlásit

Měla jsem dva malé knírače a ty se vždycky příšerně klepali zimou.Kdysi jsem někde četla,že prý si pes tím vybrováním vyrábí teplo...tak nevím

birma
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 00:12
- Nahlásit

evina
obecně se svalovým třesem vyrábí teplo, protože v tom svalu pokud pracuje (třeba i jenom tím, že se třese) probíhá metabolický děj a při přeměně látek na energii vzniká i energie tepelná
(klepou se i lidi, drkotaj nám zuby.... )

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 07:29
- Nahlásit

Verčo, to načervenalé bělmo by mohlo být např. také počínajícím zánětem spojivek......což by pak veta chtělo...... (ale přes net se to nedá takhle říct)
pokud se týče toho, že štěník nechce venku moc chodit, bojí se....tak v klidu...je maličký. Můj pejsa se na vodítku zpočátku taky bál chodit dál než pár kroků od domovní branky Chce to za každý krok chválit, nabuzovat ho na pamlsky, na hračky, prostě aby víc vnímal tebe a to, co děláš, a pak si ani nevšimne, že někam jde Hlavně hodně chválit, povzbuzovat, žádné tahání násilím.

Kamca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 08:54
- Nahlásit

Verca
A co kdybys koupila štěňátku nějaký obleček? Aby mu nebyla venku taková zima?

VlastaK
# Zasláno: 29 Lis 2005 09:58
- Nahlásit

Verca

No náš prcek se většinou klepe až když přijdeme domů. Tak ho osuším a zabalím na chvilinku do deky - teda pokud se nechá a je v klidu. Jinak venku se spíš klepu já a on lítá. Já osobně bych asi zašla k vetovi, když si nejsi jistá. Mám zkušenost, pokud máš dobrého veta, který z tebe netahá peníze, že je lepší raději jít zbytečně a zeptat se, než něco zanedbat.

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:22
- Nahlásit

VlastaK: no právě, že ten vet si bere prašule i za "konzultace".
Kamca: Ale ona roste jako z vody, takže bych jí musela kupovat oblečky pořád ...
Dneska jdeme na očkování. To oko už vypadá v pohodě, tak myslím, že je OK. Včera jí zase cukalo břicho, jakoby se jí chtělo zvracet, ale jestli to nebylo tím, že si strkala moje prsty při kousání do krku....

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:24
- Nahlásit

Anonym jsem já, pardoon.

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:41
- Nahlásit

Verča

no vidíš, tak když jdeš dneska k vetovi na očkování, tak se současně rovnou zeptej a budeš to mít při jednom, za "jedny" peníze.

Kamca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:32
- Nahlásit

Verca

To je mi jasné, že roste jak z vody. Musíš koupit obleček trošku větší, a kdyžtak ho trošku ohrnout či utáhnout šňůrky, aby štěňátku aspoň chvíli vydržel. Je ale doopravdy možné, že se třese i strachem z neznámého prostředí, i když já jsem nic podobného u mého štěněte nepoznala (westík). Veta se samozřejmě zeptej, já se ptám taky na každou maličkost (až se mi vet někdy trochu směje . Ale lepší se dvakrát zeptat než něco zanedbat..). Na tom oblečku by bylo super, kdyby ses mohla domluvit s někým, od koho bys příp. koupila obleček použitý, anebo abys ho potom, až z něj štěně vyroste, mohla někomu, kdo má mladší štěně, prodat. Tak by se dalo hodně ušetřit...Ovšem, je mi jasné, že ne každý má tu možnost...

haha
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:37
- Nahlásit

Verca
je malinká tak jí je zima zkus jí trochu rozdovádět ať běhá,jinak štěňata často škytaj jestli to není to cukání břicha,s těma očíčkama si zajdi na veterinu ,doktor ti poradí i s tím ostatním

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:46
- Nahlásit

haha
No právě mi to připadalo jako škytání, ale nevěděla jsem, jestli pes škytá.:biglolokonce vydávala takové tlumené zvuky, které šly slyšet, když jsem byla blízko u ní. Tak asi fakt škytá.... Už mi ten pes někdy připadá jak člověk. Hlavně, když čtu, že se mu dávají léky, které se dávají lidem....

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

Verca
Štěňata jsou hodně náchylná ke škytání. Sára škytala několikrát denně, dokonce i v noci, někdy okolo pátýho měsíce jí to přešlo.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:51
- Nahlásit

Jandula
asi na ni v patym mesici nekdo prestal myslet ...

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:55
- Nahlásit

Verča

tak to vypadá, jakože ti štěník opravdu škytá. Takže dodržuj větší odstup od krmení....tedy jít ven buď před krmením anebo až tak za 2 hoďky po krmení....Jinak pesani opravdu škytají a nejen to Můj mladej, když byl ještě mimčo, tak škytal a krkal skoro po každém krmení a já ho musela pořád krotit, aby hned po baště nezačal dovádět

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:57
- Nahlásit

Jirikovo
Vidíš? A zase ničíš diskuzi...

A propós: musela jsem uznat a došlo na vaše slovo ohledně hraček - včera zase ohryzanej, zválenej korberec - tak jsem vrátila i zbytek hraček...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:06
- Nahlásit

Hm, tak už teď vím, že v krmení dělám chybu...
Nechávám jí totiž granulky celý den a ona si tam občas zajde a vezme si pár granulek. Jinak by mi asi moc nejedla...Granulky jí "měním" třikrát denně.
Vezme si granulku a hned jde zase lítat. Ona totiž pořád lítá dookola stola o k tomu si poštěkává... To je její největší záliba.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:17
- Nahlásit

Jandula
mozna nicim diskuzi, ale jen v tvych ocich, protoze s odstupem casu musis priznat, ze nase rady byly spravne a pouze jejich vcasna aplikace mohla zachranit cast bytoveho vybaveni ...

ale pokud me rady nerady nejsou zadany, tak uz mlcim ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:24
- Nahlásit

...to je neskutečný, tak tady pes skoro umírá na oboustranný zápal plic a on si z toho dělá srandu... a zase nabourává velectěné diskuse...
Prosím moderátora o zákaz přístupu pro Jirikovo!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:29
- Nahlásit

Garfield
o to same jsem prece zadal jiz vcera. a zaroven o exemplarni potrestani trestem smrti zastrelenim, aby se uz nikdy nikde nenasel nikdo, kdo bude vsechno jenom nicit.

dnes se stejne sere v praci uplne vsechno tak to bude jen takova tresnicka na dortu

VlastaK
# Zasláno: 29 Lis 2005 17:03
- Nahlásit

[b][/b] Jirikovo

Jen tak dál a nenech se otrávit. Tvoje příspěvky a rady nad zlato mě vždycky pobavěj a hned je den veselejší.
To s tím vytápěným kotcem bylo geniální.

Verca
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 13:08
- Nahlásit

Tak jsem byla u veta a dostala jsem mastičku do očí, má je podrážděné od těch chlupů kolem očí. Všimla jsem si, že má v oku často vypadlý chlup, ale netuším, jak to vyndat. Ani vytřít borovou vodou nepomáha... Nebo to oko rovnou vypláchnout?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 14:13
- Nahlásit

Verca
ja nevim, ale ja kdyz se to stane, ze ma v oku chlup nalepeny tak, ze nejde vytahnout, tak ji necham, ji to nevadi a za chvili si ho sama vyplavi ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání