| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 17:52
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s tříselnou kýlou u psů? Jak se projevuje a léčí?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Lis 2005 19:59
- Nahlásit
tříselnou kýlu bych určitě odoperoval. Pokud je kýlní branka malá, dělá se to dobře. Tříselná kýla, vlastně každá kýla, může být celý život ve stavu malé nenápadné bulky a třeba se nikdy nezvětší. Ale může. Konkrétně tříselná kýla se často velmi rychle zhorší, branka se zvětší a do kýlního vaku vypadnou střeva a omenta. Určitě bych psíkovi kýlu odoperovat nechal. narkóza šetrná a krátká. Ale Vy budete mít lepší pocit a klid.
To je zkopirováno z veterinární poradny.Je to jak vidět dost nebezpečné, tak neváhej a běž k svému veterináři.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 08:09
- Nahlásit
Když už je to tady, nevíte náhodou, co s tím u člověka? Stačí mazat nějakým Fastum gelem či tak?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Lis 2005 17:07
- Nahlásit
Tak náhodou moje kolegyně měla tříselnou kýlu, vždy hmatla do slabiny, zatlačila bulku a bylo. Je to už hodně let. Tak nevím, jestli nakonec šla na operaci, ale co jsem byla s ní v kontaktu, tak to řešila takhle.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 19:04
- Nahlásit
Jenže problém je v tom, že jsem se na to veta už ptala, když jsme tam byli ve čtvrtek na očkování, on ho prohmatal a říkal, že to tříselná kýla nebude, že kdyby to byla, tak by tam měl "díru" a nahmatal by břišní dutinu. Jenže mně se to moc nezdá. Když hafík sedí (tak zhrbeně - ne při povelu sedni), tak má právě v oblasti třísel takovou bulku, vypadá to jako špek
|