| Autor |
Zpráva |
micvm
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2005 11:58
- Nahlásit
mám jedenáctiměsíční fenu NO a začali ji hodně padat chlupy.
pomůžou nějaké vitamíny nebo musíme k veterinářovi?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2005 13:05
- Nahlásit
Co mam zkusenosti, tak jednomu psovi padaly hodne chlupy spatnou stravou-spatnou znackou granuli. Pokud krmite kvalitni znackou, tak bych zasla k veterinari.
|
Evička
|
# Zasláno: 31 Led 2005 09:39
- Nahlásit
Příčin může být mnoho, doporučuji zajít k veterináři.
|
Mark
|
# Zasláno: 31 Led 2005 11:36
- Nahlásit
V nasem pripade veterinar udelal mikroskopicky rozbor, ktery vysel jako negativni. Dalsi moznost uz je pry jen odber male casti kuze na trech mistech tela, z cehoz se pozna, zda se jedna o hormonalni, dedicnou poruchu ap. Vitaminy v nasem pripade nezabraly ani prechod z Eukanuby na Eukanubu jehneci, ani pak nasledne na Royal Canin.
|
Evička
|
# Zasláno: 31 Led 2005 12:57
- Nahlásit
Takže když vyloučil rozborem něco jiného, tak u našich psů je nejčastější alergie na potravu. Vypadá to asi tak, že nejdřiv se udělá šupinatá kůže, pak začne vypadávat srst a nakonec začne místo mokvat. Hodně to svědí, pes to drbe a kouše a pak se to rozlézá. Pokud to začíná takhle nějak, tak to může být alergie. Zkus striktně dodržovat jen granule pro alergiky a vůbec nic nepřidávat. Třeba jen pitomý piškot nebo žvýkací tyčinka můžou hojivý proces značně zbrzdit a nedočkáš se výsledků. Pokud by to začalo mokvat, tak doporučuji spray AUREOMYCIN, je vynikající. Na vitamíny bych byla opatrná. Já každému doporučuji koupit v lékárně PANGAMIN s pupálkou. Jsou to obyčejné pivovarské kvasnice, které ovšem obsahují spoustu béček, minerálů a stopových prvků. 60 tablet stojí asi 40 korun a není potřeba vyhazovat peníze za daleko dražší a značkové preparáty. Osvědčilo se nám to i u březích a kojících fen, i u štěňat. Je to naprosto vynikající doplněk stravy. Doporučuji všem. Nemá to sice souvislost s výše zmíněným problémem, ale jen tak jsem si na to vzpomněla. I když vlastně má- pupálka na srst a jiné - vynikající.
|
Mark
|
# Zasláno: 31 Led 2005 14:52
- Nahlásit
Evička
Jake granule pro alergiky pouzivas ? U meho psa se to projevuje jinak. Kuze se zda v poradku, jen pes vylina natolik, ze mu zbyde po bocich, pravidelne na obou stranach jen takove chmiri(jemna, kratka a ridka srst),pres ktere je videt kuzi. Psa to nijak netrapi. Hlava a nohy jsou ok. Na pateri ma tenky pruh zbyvajicich chlupu. Zatim to resim obleckem. To vysetreni se mi zda totiz dosti drasticke, proto ho odkladam, nikoli kvuli penezum. Pangamin s pupalkou urcite zkusim. Diky moc za radu.
|
Evička
|
# Zasláno: 31 Led 2005 15:21
- Nahlásit
Marku, tak ti nevím. Na to jsou mé znalosti krátké. Ale ten pangamin dávej, je fakt dobrej. A vždycky udělej takovou sérii, třeba dv a měsíce podávej a pak dej pauzu. Jinak nevím, co poradit. Granule, co jsi zkusil jsou OK. Používám Eukanubu, ale jen po dobu alergie, třeba 4 měsíce a pak přejdem zpět na naše žrádlo, to by se člověk pěkně prohnul.
|
Mark
|
# Zasláno: 31 Led 2005 16:23
- Nahlásit
Evička
Ja mam 4kg prcka, takze si s cenou granuli hlavu nelamu. Pytel vydrzi skoro rok a to krome odmen od Eukanuby, ktere miluje a obcas zeleniny s ovocem, nic jineho nedostava. Drive jsem mela boxerku, ta slupla pytel za mesic, takze to znam
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 11:43
- Nahlásit
No a my máme psů 6 + teď sice ještě malinkých, 6 štěňat. Tak to máme doma hromady pytlů. Ještě že je na půdě dost místa. Pokud je doma jeden maličký miláček, tak se mu kupuje jen to nejlepší, to znám.
|