Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Postrojek nebo obojek?
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:05
- Nahlásit

A ještě bych se Vás dámy ráda zeptala, co byste mi pro Tessie doporučily, až bude velká...obojek nebo postrojek? Panička maminky doporučila obojek, máma Meggy ho nosí stále, když jdou ven a prý se jí lépe dýchá a je to dobré na páteř...jen naučit ji na to prý byl problémek. Taky mám z toho trošku strach, když teď malá chodí s mini štěněcím oboječkem a už si jakž takž zvyká...

Joker
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2005 15:20
- Nahlásit

Já mám zkušenost, že i když mi psi na vodítku šlapou krásně, tak na postroji mají tendenci tahat

Andulka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 16:54
- Nahlásit

Tak to je na majiteli. Řekla bych že na vodítku jsou psi trochu ovladatelnější (přece jenom se do postroje můžou pořádně zapřít a někam Tě odtáhnout. Nevím sice co máš za pejska, ale je to tak )
Jinak bych řekla že možná na páteř by mohl být lepší ten postroj, protože jak taháš za obojek tak vlastně vyvracíš krk a páteř...
No ale je to jen můj soukromý názor

Mína
# Zasláno: 27 Lis 2005 20:48
- Nahlásit

obojek je lepší pro komunikaci - krk je u psa "komunikační zóna" , i jen lehké trhnutí za obojek = jen naplé vodítko je prto psa signál a to v postroji (kšírách) pes nemá...kšíry by měl nosit až opravdu zkušený pes a v ovladatelnosti = komunikaci s člověkem, dobře zběhlý.... můj názor.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:02
- Nahlásit

My používáme postroj, který patří k pásům do auta, když jdeme na nějaký výlet, třeba do skal apod. mám pocit, kdyby někam špageta zahučela, že je ten postroj víc platnej. Jinak na běžnou prochajdu má nylonovej obojek a doma nenosí nic

Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:14
- Nahlásit

postroj mám na psa když chci aby tahal a obojek na to aby pejsek byl ovladatelný

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 15:54
- Nahlásit

Já jsem taky raději pro obojek. Když jsem nasadila postroj boxirkovi tak hodně tahal a byl hůře zvladnutelný.Takže postroj letěl do skříně a používám u všech psů oboječek.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání