| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 05:09
- Nahlásit
Náš půlroční kříženeček malého plemene včera v naší nepřítomnosti rozcupoval houbu na mytí nádobí - takovou tu molitanovou s tmavě zeleným drsným hořejškem. Nevím jestli jí i kus nesežral - když z ní cítil jídlo. Mám strach aby v něm "nenabobtnala" a neucpala ho.Četla jsem tady,že se tak i psi tráví - že to není vidět na rentgenu - ale nemůžu to najít.Kdy mám začít plašit???Jak to poznám a jak rychle tak asi psi tráví? To by měl zácpu???děkuji za rady
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 07:20
- Nahlásit
kontroluj stolici, dopřej mu dostatek pohybu, uvař mu např. kuřecí s rýží - tu víceméně rozvař.....rýže pak ve střevech udělá takový šlem, takže pak by mohl případný sežraný kousek lépe vyjít přirozenou cestou.
U malého psa bych možná měla strach, pokud by tu mycí houbu celou sežral, ale pokud máš dojem, že jí sežral je kousíček, tak by se mu nemělo stát vůbec nic a normálně by to měl vykadit.....Pokud vím, tak zdravý pes má denně aspoň jednu stolici, takže pesana sleduj, zda se chová normálně, hraje si, lítá, prostě je přirozeně aktivní. Teprve kdyby se ti něco nezdálo, jdi na veterinu.
Jinak už se tedy mockrát debatovalo na téma co všechno jsou psi schopni sežrat.....Náš mladej jako štěndo sežral půl plastové láhve a vůbec nic se mu nestalo....(ovšem tenkrát jsem tedy měla strach, to jo....)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 07:42
- Nahlásit
Evik
Díky za radu
anonymní - Eva
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 08:38
- Nahlásit
i já jsem několikrát "šílela", ale vždy se pak ten molitan nakonec našel
naše fenka houbičky přímo miluje, nejvíc ty se saponátem, ale skutečně jen cupuje, tak třeba to bude taky tak
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 10:07
- Nahlásit
[b]zuzka/b]
náš mladej zase s oblibou cucá mýdlo, které občas dědeček zapomene venku u vodovodu po práci.... Blbounkovi jdou od huby bublinky a má z toho děsnou srandu. Už to udělal několikrát a nikdy mu nic nebylo.....děda totiž používá dětské mýdlo kvůli své jemné kůži...... (samo, že to mejdlo pejsovi nenechávám a kdykoli ho přistihnu, okamžitě FUJ-pusť....)
|
gracie
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 10:23
- Nahlásit
Anonymní
ja by som k pozorovaniu dodala, nesmie ho napinat na zvracanie. my mame tiez stastie na zruta "houb na mytí nádobí", napriek uzkostlivemu odpratavaniu sa par razi stalo a zatial musim poklopat - ako voslo, tak druhou stranou do dvoch dni vyslo. ale psisko bolo cely cas pod dohladom.
raz sa ale stalo, ze mladosku nam po tri noci par razi za sebou napinalo, ale inak blaznila ako vzdy a chnapala ako bez dna. na treti den vydavila obrovsky pokrkvany igelitovy sacok. dobre, ze sme ani nevedeli, ze ho zozrala (mysleli sme, ze si vykusla bodliak a ten sarapati. lebo sa inak neprejavovala, len ju naplo a bol pokoj), inak by som panikarila na veterine.
mame na to hold "stastie", ale uz sa to v dvoch rokoch lepsi...
|
*sara*.
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 18:33
- Nahlásit
Myslíte že je hodně nebezpečné sežrání gumové přezky?
Dneska naše tříměsíční fenka sežrala gumovou přezku na šlapce od rotopedu. Asi 8cm. Ne v kuse, ale podle toho, co bylo okolo, tak to rozkousala na menší kousky. Budu jí kontrolovat stolici, ale co mám udělat pro to, aby to z ní pořádně vyšlo? Taky rozvařit rýži? A nebo rovnou jet na veterinu?
Mám docela strach, jezevčík mých rodičů sežral kus lina a zemřel. Lino se mu zůstalo ve střevech a proděravělo mu nějak střeva. Já vím, že lino je tvrdší a ostřejší, ale přesto mám strach.
|
jane
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:34
- Nahlásit
*sara*.
jak již tady bylo řečeno, řekla bych pozorovat, zda má bolesti, nebo je bříško citlivé na tlak a rýži s kuřecím...
Pokud se objeví bolesti, tak neváhat, dají mu možná něco na podporu peristaltiki střev a pokud by to bylo ještě v žaludku, pak mu udelají nejspíš gartroskopii, či jak se tomu nadává...podívají se mu do žaludku kamerou a eventuelně ho vyčistí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:38
- Nahlásit
prostě, pokud to nevyjde ze psa do dvou dnů tak bych šla k vetovi.
|
*sara*.
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 12:40
- Nahlásit
Děkuju. Vypadá to dobře, nakonec jsme našli za sedačkou nesněděné 4cm a ten zbytek (snad všechno) vyšel přirozenou cestou. Koukala jsem a bylo to tam. Ještě budu ale sledovat, kdyby něco.
|