Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / A zase kulhání
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:32
- Nahlásit

Jumi
Ještě něco..koukám na stránky Alavisu ale nikde tam nevidím obsah učinné látky na určitou váhu psa

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:35
- Nahlásit

Azoráček
V proenzi3 je v 1tbl. glukosamin(500mg),chondroitin(300mg) a MSM(200mg). Asi je to jedno podle kterého v žádném nejsou všechny tři látky dohromady

Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:38
- Nahlásit

Na Alavis maj právě jen obsah v 1kg

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:39
- Nahlásit

Azoráček
Oni to tam mají uvedené na kg preparátu, tableta má myslím 1,65g (někde to tam píšou) a pes má brát xy tablet podle váhy. Musí se to přepočítat....navrhuju trojčlenku

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:42
- Nahlásit

Azoráček
Tak tu váhu tablety potvrzuji 1,65g šla jsem se kouknout na krabičku, co mám doma.

Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:46
- Nahlásit

Tak pokud počítám správně tak v Alavisu je v 1kg zhruba o 150 000 mg Glukosaminu Sulfát více než v Proenzi 3 a MSM o 120 000mg více....ale nevím jestli tu nepočítám kraviny

Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:48
- Nahlásit

Ted čtu u Artidualu příznaky jak zjistit artrozu a nic neodpovídá na Azorka

birma
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:49
- Nahlásit

Azoráček
a co tam píšou? třeba Altar kulhal jenom asi 3 měsíce, pak dostával nějakou dobu prášky proti bolesti a teď dostává jenom kloubní výživu a i při velký zátěži prostě nekulhá (je fakt že je mladej, ale zas je mnohem těžší než Azorek....)

Azoráček
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:52
- Nahlásit

četla jsem to na hafbezobav, tam to maj i v obchodu. Je to zde:
http://obchod.hafbezobav.cz/sindex.php?idvyrb=122&akc=detail&kategup=3 5&kateg=27

To samé je napsané také u Articanu, vypadá to uplně stejně..
birmo a Altárek má DKK nebo nějaké onemocnění kloubu?Proč kulhal?Azorek fakt vubec nekuhlá!

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:53
- Nahlásit

Azoráček
Alavis
MSM 303 000mg v kg to je 303mg v g 1tbl. má 1,65g to je 499,95mg MSM v 1tbl. alavisu, 734,25mg chondroitinu - beru to z Alavis MSM

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:54
- Nahlásit

Azoráček
Tak s tím ještě počkej když vůbec nekulhá a uvidíš, jak se to vyvrbí....

birma
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 21:57
- Nahlásit

Azoráček
Altar má DKK4/4 DLK3/3 a artrózu ve všech rentgenovanejch kloubech (RTG dělanej v 11ti měsících)

Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:39
- Nahlásit

Co se týče Alavisu, všechny tři účinné látky naleznete v tom pro koně. Dávám psovi ten tekutý. Natáhnu do stříkačky příslušný obsah podle kil a stříknu mu to do huby. Jedna dávka vyjde lacino. Mám dojem, že opravdu zabírá.

shmoldie
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:45
- Nahlásit

Azoráček
zkus mu uvařit prasečí nožičky (u řezníka je dávají buď zadarmo nebo za babku) taky dělám vařený koleno - maso sníme a tu kůžičku a sulcik nebo co to je dávám čubinám - můžeš to i rozemlít a zalít želatinou - bude z toho taková pěkná tlačenka já osobně bych do hafíka analgetika jen tak nervala (pokud ho nic nebolí a lítá v pohodě), je to pěknej sajrajt na játra.

Azoráček
# Zasláno: 28 Lis 2005 21:30
- Nahlásit

shmoldie
Prasečí nohy se už sakra dlouho snažím sehnat, do města jezdíme jen 1x týdně, u nás sice malá masna je,ale nic moc, a zrovna dycky když tam jedem tak nemajTakže zatm měl jen kuřecí skelety. Z těch prasečích nožek chci udělat pěknej sulcíkAle jen až to seženu

shmoldie
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2005 11:09
- Nahlásit

Azoráček

to je škoda, tak se s nima nějak zkus dohodnout, jestli by ti je tam neschovali - já jsem z Prahy, tak se mi to dobře radí, když s nějakým sháněním nemám problém

Anonymní
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:14
- Nahlásit

My používáme na kulhání Fortiflex a jsme maximálně spokojeni!Pejsan běhá jako za mlada.Doporučil nám to náš veterinář, že je to novinka a má nejlepší vstřebávání účinných látek.
Určitě doporučuju všem vyzkoušet!Alavis nám moc nezabíral, tohle je o něčem jiném.

Lenka + T.
# Zasláno: 29 Lis 2005 19:51
- Nahlásit

Dá se Fortiflex objednat někde na netu? A jak vychází cenově?

Azorek
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:06
- Nahlásit

Dneska jsem byla nucena pustit na zahradě psa bez vodítka i snury, děda s babičkou odjeli a do baraku jsem se pro vodítko nedostala, tak jsem ho pustila jen tak a po chvili,bud si to namlouvám, nebo se mi to jen zdálo, nebo to je fakt, že se mi prostě zdálo že zas tak strašně neběhá...je možné že prostě je zvykklý že se mu tam furt pod ty nohy něco motá, ted najednou ne, tak to je pro něj nezvyk a za chvili už běhá tak, že ty nohy ani tolik nevyhazuje? Třeba je to fkt jen muj přelud.

Azoráček
# Zasláno: 29 Lis 2005 20:28
- Nahlásit

To jsem psala jám Azoráček

Anonymní
# Zasláno: 4 Pro 2005 20:35
- Nahlásit

Fortiflex se dá sehnat asi jen u veterináře, nebo u firmy která ho distribuje.Díval jsem se na jejich stránky- www.virbac.cz, je tam i telefon tak zkuste zavolat, to by mělo být asi mnohem levnější, my teď zatím máme ještě 2 balení.Jsou dvě varianty- pro psy do 25 kg a nad 25 kg.Cena bude asi u každého veterináře trochu jiná,ale když se to rozpočítá, tak vychází cena na den kolem 10 Kč, takže v pohodě )

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2005 10:09
- Nahlásit

Ja bych se k tomuto tematu "kulhani" tez pripojila. Mame yorksira, budou mu 2 roky a kdyz beha, tak obcas beha jen o 3! To trva treba jen par vterin (2 metry) a pak si to hopsa o vsech ctyrech. Vi nekdo, poradi nam nekdo, co by to mohlo znamenat?!

birma
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 11:53
- Nahlásit

Anonymní
Známým takhle běhá krysařička (jenže ta po třech vždycky a sem tam po dvou) je prostě tak prosvalená, že nemá potřebu používat všechny nohy
pokud je střídá, tak bych si nedělala starosti, pokud vynechává vždycky tu samou asi bych zašla k vetovi

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:47
- Nahlásit

Dekuji za odpoved, i tato potesi. Je pravda, ze ty nozky strida, jak se mu chce. Ale caste to neni. Pak treba beha pul - cely den po vsech 4. Nekdo i rika, ze si pes tim "ulevuje". Tak presto, diky, jsem klidnejsi.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:57
- Nahlásit

Anonymní
Taky to můžou být pately, když má pejsek postižené všechny 4 nohy, tak je taky přesně takhle střídá.
Pokud má pately v pořádku, tak to bude jak psala birma.

Azoráček
# Zasláno: 6 Pro 2005 18:58
- Nahlásit

Anonymní
Kamarádky pudlice to dělá taky a nic zvláštního

evina
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:35
- Nahlásit

Štěník mi začal kulhat na přední pravou.Pokud vím nikde nespadl ani se nijak neuhodil ale běhá za aportky jak blázen.Když mu pacinku prošahávám,tak je na ní citlivý v oblasti paspárku.Myslela jsem,že by to mohl být jen namožený sval...je mu půl roku.Stává se to vašim pejskům také?Jinak preventivně užívá alavis.

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:29
- Nahlásit

Podle mě když pes kulhá nebo běhá po 3 musí to mít nějakou příčinu, takže jestli to trvá déle jak několik dní-týden, tak jít k veterináři a nenechat se odbýt, třeba jich vystřídat víc. Nám trvalo 2 roky a x veterinářů než nám jeden určil onemocnění ramene a teď ve třech letech je pes po operaci konečně v pořádku. Nikdy bych nemohla nechat to být a říkat si, že kulhá jen občas a jiní psi taky kulhají a nadlehčují si nohy...

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:30
- Nahlásit

Fuj, ten smajlík měl být tento

lenkina.vlckova
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:38
- Nahlásit

Ahoj lidi, já mám také problém s kulháním mého mopse (3 roky). V ponděléí večer jsem ho chovala na klíně, tatínek na něho zavolal a on se začal mrskat jako ryba, tak spadl asi 30 cm nad zemí na záda. Ve vzduchu se totiž otočil. Vykvikl, ale chodil normálně. Včera už se nemohl normálně postavit na nohy (pravá přední hlavně), a kulhá, stěží chodí. Nechala jsem ho celý den v klidu, dnes je to stejné. Nevím tedy,jestli ho mám vzít k veterináři nebo ho nechat pár dní doma a teprve pak k veterináři, polkud se to nezlepší.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání