r.vagalová
|
# Zasláno: 2 Led 2006 00:45
- Nahlásit
velice prosím o radu.máme6letou fenku amerického kokršpaněla.od1roku,kdy nám doktorka vymačkala poprvé pachové žlázky,máme velké problémy.naše betty se kouše u ocasu,olizuje se několikrát denně.samozřejmě nastaly velké problémy kožní,protože se líže až do krve.platíme jen za nějaký přípravek prurivet,používáme ho ale delší dobu,asi3.rok.zanícená místa se spíše rozšiřují.prý se nesmí používat moc často,prohodila lékařka při jedné z návštěv u ní,jinak by bylo zle.nevím co měla na mysli.musíte žlázky mačkat a mačkat,třeba několikrát týdně.nevím si rady,možná je tu jiný problém.nenechali jsme fenku kastrovat,byla zatím dost mladá.doktorka nám doporučila hormonální injekce na zastavení hárání.toto ji dáváme5let.nezávisle na sobě toto odsoudily2chovatelky s upozorněním,že problém se žlázkami by mohl mít puvod v oněch injekcích proti hárání.že ubívají bílé krvinky atd..když jsem se ptala veterinářky na možnou kastraci,odbyla mě tím,že je fenka moc tlustá-má12kg,že by jí musela roztrhat při výkonu dost tuku a potom by moc krvácela.šli jsme tudíž na další pokračovací injekci.ale kastraci bych chtěla udělat,jen nevím kam se tady v jirkově u chomutva obrátit,kde najít odborníka na urovni,kterému zvířata říkají více,než oné ledové královně,která nemá cit pro naše mazlíčky.mám jen ještě větší problém.nyní na vánoce jsem zjistila nějaké tvrdé bouličky v podbřišku naší fenky.bojím se,že velké problémy teprve začínají..poradí mi někdo kvalifikovaný,kam se máme s tímto stavem obrátit?dostala jsem doporučení na kliniku dr.herčíka,jenže je to trochu z ruky,jet až do prahy.nemáme žádné jiné zkušenosti s jinými lékaři a tak jsem zmatená a nevím kde tento problém řešit prosím,dokáže mi někdo dát radu?předem moc,moc děkuji za pochopení.pejka milujeme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Led 2006 11:05
- Nahlásit
ordinující veterinární lékaři: MVDr. Aleš Buriánek
adresa: Raisova 1069, 432 01 Kadaň, okr. Chomutov
tel.: 474345172
fax:
GSM:
e-mail:
web:
telefon pro výjezdy: 474345172
zkopírovala jsem tu pro vás kontakt na veterináře v Chomutově,jinak já mám také fenu Am.kokra a nejlepší je anální žlázky dát vyoperovat,je klid.U veta bych se zeptala,co s těmi boulemi a kam jít.Tady na netu je spousta kontaktů.Držím palce a písněte potom,prosím,jak to dopadlo. Jana.
|