Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / dnes - klíště !
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 11:56
- Nahlásit

Dnes jsem našla Harykovi na břiše "čerstvé" klíště !!!!
Je to vůbec možné, že ty mrchy jsou ještě aktivní ?

filipes
# Zasláno: 20 Lis 2005 12:52
- Nahlásit

joli
Čert nikdy nespí. Taky jsme měli klíšťáka. Zřejmě ty potvory ještě nepadly do zimního spánku.

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 13:04
- Nahlásit

Ja som tahala kliesta pred tyzdnom

Anonymní
# Zasláno: 20 Lis 2005 13:11
- Nahlásit

My měli klíště asi před čtrnácti dny a taky jsem nechápala.

joli
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2005 13:13
- Nahlásit

Já už jsem s tím vůbec nepočítala , už ho vůbec nekontroluji, byla to náhoda, že jsem ho našla !
Už aby zmrzly....

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:11
- Nahlásit

My byli v sobotu na výletě na Křivoklátsku - teplota na nule, ráno sněžilo a mrzlo a já si z výletu přinesla na noze klíšťáka...pesani nechytli nic a mně se ten šmejd naštěstí ještě nestihl zakousnout.....Slyšela jsem, že klíšťáci vydrží fakt hodně a že přestanou "fungovat" až když opravdu delší dobu mrzne....

Kalliope
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:37
- Nahlásit

jsou to mrchy nenažraný

Kamca
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:58
- Nahlásit

Kalliope:
To jsou, před pár lety jsem chytla borreliozu, naštěstí se to zjistilo hned v začátku, takže kromě únavy a braní antibiotik, které mi trochu rozhodilo organismus, z toho nic vážnějšího nebylo. Trochu se bojím,aby to nechytil i pejsek a očkování je proti borelioze dost drahé. Snad mu pomůže obojek proti klíšťatům..

wensday
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:32 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

My očkujeme pesu proti borelce, stojí to tak do 300Kč / nevím, kolik přesně / a očkuje se 1x za rok........

Kamca
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:39
- Nahlásit

wensday

My jsme teď měli hodně výdajů s pořízením pejska, s vybavením, se základním očkováním, teď nás čeká vzteklina, ale možná příští rok jej necháme pro klid duše naočkovat...(do 300,- Kč stojí jedna dávka, pes potřebuje myslím tři a pak každý rok jednu dávku na přeočkování) Ony ty následky nestojí opravdu za těch pár kaček... Zatím mu asi koupíme na jaro obojek proti klíšťatům a blechám nebo mu necháme dát tu vodičku mezi lopatky a uvidíme, jestli na něj klíšťáci polezou či ne... Mám z nich tak trochu fobii, ale když mám pejska, musím počítat, že se s nimi potkám častěji než kdybych jej neměla. Ale co bych pro něj neobětovala

wensday
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:53
- Nahlásit

Kamca Jojo, chápu...... první očkování se jednou přeočkovává, pak stačí jedno ročně. Dáváme ho spolu se vzteklinou.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 12:16
- Nahlásit

Kamca

ony ty protiklíštěcí obojky a spot-ony ("vodička do zátylku") nejsou také nikdy stoprocentně účinné.....v některých oblastech už si klíšťata na tyto typy ochrany "zvykla", takže ta nejodolnější se klidně přisajou ať má pes třeba obojí - obojek i spot-on

Kamca
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 12:20
- Nahlásit

Evik

Hmm, tak to jsi mě moc nepotěšila . Možná ho nakonec v zimě přece jen naočkujem...
Jen je škoda, že podobné očkování není i pro lidi (existuje jen proti encefalitidě a ta se tady ve Zlínském kraji tolik nevyskytuje), i když mi doktor tvrdil, že mám tolik protilátek, že bych boreliozu už dostat neměla - ale kdoví...
Tak ať je chraněný aspoň pejsek

Kalliope
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 12:40
- Nahlásit

Kamco, ale to jsi měla zatracený štěstí, že se na to přišlo takhle brzo, kámoška furt byla unavená, nevěděla co jí je, doktoři jí pořád říkali, že simuluje, že se jí nechce makat, tak si vymýšlí bolesti hlavy a únavu, no až náhodou se jednou přišlo na to, že je to borelioza, bylo to za pět minut dvanáct, nechápu, že to v dnešní době doktor nepozná, ne nepozná, ale že se nezabývá tím, že je ti zle, ale prostě tě odbyde s tím, že simuluješ a hotovo.

Kamca
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 13:09
- Nahlásit

Kalliope
No, pravda je, že někteří lidi opravdu simulujou, když třeba chtějí marodit, apod.A většinou to pak odnesou ti, kterým doopravdy něco je . U mě se na to přišlo hned proto, že jsem klíšťáka chytla asi v sobotu večer a přišla na něj až v pondělí ráno, kdy už byl tak zavrtaný, že jsem ho nemohla vytáhnout. Šla jsem proto radši k doktorce, ta s vytažením měla taky potíže, a protože jsem kolem místa přisátí měla červené kolo, vzala mi radši hned krev a než došly výsledky, nasadila preventivně antibiotika. A udělala dobře, protože nález byl pozitivní... Jinak by se taky na to asi tak snadno nepřišlo, protože zezačátku to má příznaky jak chřipka, pak se prý chvíli nic neděje a potom začínají bolet klouby a další problémy. Únavu jsem cítila i při léčbě, protože v těle je přece jen infekce a navíc ty antibiotika taky člověku nepřidají. Brala jsem je snad skoro dva měsíce, dokud jsem neměla výsledky ok a pak jsem po nich půl roku trpěla každý měsíc gynekologickýma svědivýma výtokama. No a od té doby mám "fobii na klíšťata". Tvoje kámoška měla ještě štěstí v neštěstí, že se na to přišlo za pět minut dvanáct. Známému na boreliozu přišli až po roce a dodnes má problémy s klouby

Anonymní
# Zasláno: 21 Lis 2005 15:58
- Nahlásit

Je pravda, že v určité oblasti si klíštata zvyknout na spot který pes má.Je proto lepší na novou sezonu vyzkoušet nový preparát.My teď používáme Douwin kontakt a jsme moc spokojeni.jedná se o nový přípravek který zabrání aby se klíště vůbec přisálo a odpadá hned po kontaktu s kůží!!!Funguje bezvadně i na blechy.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 17:07
- Nahlásit

hmm, tak to si musím zapamatovat, protože u nás doposud používaný Frontline či Advantix přestává účinkovat, resp. ty šmejdský klíšťáci už si na ně zvykli, protože tyto přípravky používá drtivá většina lidí.......Jinak jeden čas jsem používala přírodní preparát Verminex - sice je to dost drahé, ale opravdu účinné.....jenomže, jaksi "nevhodné" pro alergiky na eukalyptový a kokosový olej.....Já od toho musela upustit, protože při kontaktu s takto ošetřeným psem jsem neustále kýchala a smrkala Jinak pro ty, komu nevadí ten "smrad" a to, že přípravek zanechává na srsti na krku (u dlouhosrstých psů) "suché bílé cestičky", je to super věc a ty potvory si na ni nemohou zvyknout, ledaže by zrychlenou evolucí změnily své dýchací ústrojí"

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání