| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 23:29
- Nahlásit
mame 10mesicni fenecku rotwajlerku,je krasna mazliva a moc hodna ale dela nam velke starosti.ma DISPLAZII PANVE.cetli jsme o specialnich lecich ,ktere se davaji ale vubec nevime oco jde.moc prosiiime o pomoc.uz vubec skoro nechodi a ji jen v leze.lekar ji napsal jen tablety od bolesti.je to vazne prosime o radu.mame ji hrozne radi.muzete i na mail-nutri@seznam.cz.moc vam dekujeme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Lis 2005 18:55
- Nahlásit
...A nejde o displazii kyčelních kloubů ?
Mína
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Lis 2005 22:15
- Nahlásit
Nevím, asi moc neporadím, nepotěším....Jsem laik,ale slyšela jsem , že je to dost vážné a že v některém případě je ulehčení pro psíka uspání.........
Ale, nebojte , myslim , ze není snad nic ztraceno!My máme také velkého psíka a bylo nám řečeno, že tato plemena často displazií trpí.Jako štěněti jsme nastolili režim - kupovali jsme specielní krmiva pro štěňata velkých plemen(jsou uzpůsobená tomu, aby psík nevyrostl příliš překotně a nezatížil si příliš kosti, kyčle..)Také nám byl veterinářem preventivně doporučen Alavis forte tabletky, drtila jsem je a přidávala do jídla.Je to něco jako kloubní preparát, napomáhá to správnému vývoji chrupavek, pohyblivosti...
Také nám bylo doporučeno psíka nechat preventivně v roce zrengenovat,aby se případně onemocnění objevilo..
Naštěstí jsme toto nepotřebovali, naše fenečka byla zcela zdráva.Je mi to moc líto, musí to být pro Vás i psíka hrozné.Chápu Vaši starost, když máte pejska rádi..Ach, jo.
Také jsem něco zaslechla o tom , že je to onemocnění dědičné, že je dobré znát rodiče pejska.Také , že to vzniká geneticky tím, že se pořád kříží jedno plemeno.
Chce to asi mít dobrého veterináře, který poradí co a jak, snad se vše v dobré obrátí , moc Vám držím palce Markéta
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2005 06:15
- Nahlásit
Anonymní
Teda ty tu strašíš Já bych to tak strašně zase neviděla! Můj pes má těžkou DKK (4/4), je mu 6 let a zatím si užívá ničím neomezený krásný život Přidáváme Alavis a to je asi tak vše. Hůře vstává, trochu zakulhá, než to rozchodí a je to, pak zas běhá jak čamrda. Samozřejmě, že se vyskytují i případy, kdy pes opravdu ve dvou letech odejde, ale já zatím žádného takového neznám. Znám spoustu psů s DKK a vživotě bych to do některých neřekla. Chce to, aby pesan měl na zadních nohou svaly - pomáhají kloub lépe fixovat, takže žádný omezování v pohybu, jak jsem se také setkala s pánem, co měl LR a vždy ho jen vytáhl na vodítku před barák vyčůrat a zase rychle domů. V sobotu s ním zašel třeba na louku, opět na vodítku... Takže pokud pejsek neni nějakej magor, tak bych ho snad ani neusměrňovala v pohybu, ale netahala bych ho zbytečně po schodech a nenutila bych ho moc skákat přes vysoké překážky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:02
- Nahlásit
ahoj.diky vam moc za reakce ale moc nas neuspokojili.pisete o tm ze vasi pejsci ji nemaji tuhle hnusnou nemoc.ja to vidim na vlastni oci jak je den o de dne horsi.prosim poradte nejake reseni.dekujeme
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:04 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Anonymní
Tu pomoze iba dobry veterinar a bohuzial, niekedy je nemoc tak tazka, ze psik sa na nohy po istej dobe proste nepostavi
Pisalo sa tu o tom velmi vela:
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=4&topic =1669
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=4&topic =1230
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=4&topic =1134
|
ati
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 22:32
- Nahlásit
Poslala jsem mail
|
Sara03
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:35
- Nahlásit
Ahojky.
Mamky pesa má od 5 měsíců displazii kyčelních kloubů.Na pravé má 4 a na levé 3.K tomu má artrózu pravého i levého kolene.Doktor,který ji rentgenoval říkal,že by to šlo spravit operativně.Svaly na zadních nohách by se zkrátily a vytáhly nahoru nad kyčle.Tím dojde k fixaci kyčelního kloubu.Operace by stále 30 000.-.Bohužel,ta suma byla i je pro nás neúnosná.A bylo zde riziko,že to nebude bez komplikací.Pese je 7 let.Chodí,běhá,ale musí ji to hrozně bolet.Když se rozebíhá,slyším,jak ji tam přeskakuje.
Jak to vydím já:
Displazie kyčelních kloubů-nevyvinuté kloubní jamky.Je to jako když si vezmete naběračku do dlaně.Dlaň je jamka,naběračka kloub.Jelikož jamka chybí /dlaň je rovná/,kloub není "uchycen" a lítá zepředu dozadu a nahoru.Tím dochází k obrušování kloubu a rozedírání okolního svalstva.Když se svalstvo přetáhne přes kloub a upevní,zamezí se velkému pohybu kloubu.
Když nemají kloubní jamky vyvinuty děti,dává se jim více plen,které se složí naširoko.
Jestli je to špatně,tak mě opravte.Budu jen ráda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:37
- Nahlásit
Sara03
Já bych neřekla, že to musí bolet. Pokud tak usuzuješ z toho že slyšíš jak kloub přeskakuje - mě taky loupe občas v kloubech a nebolí to.
A pokud jí to opravdu hrozně bolí nevidim důvod proč nepodávat přípravky proti bolesti
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:40
- Nahlásit
a tyhle články jsou dost zajímavý
http://www.alarex-group.com/i.smecka/index.php?option=com_content&task =view&id=52&Itemid=62
http://www.alarex-group.com/i.smecka/index.php?option=com_content&task =view&id=57&Itemid=62
http://www.alarex-group.com/i.smecka/index.php?option=com_content&task =view&id=53&Itemid=62
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:45
- Nahlásit
Anonymní
Můžete udělat následující:
1. Operace - lze jen v určitých případech a je hodně drahá.
2. Chondroprotektiva - je to doplněk stravy (kloubní výživa), která to může trošku zpomalit a zmírnit bolestivost.
3. Hodně hodně hodně plavat a nepřetěžovat psa bezhlavým lítáním.
4. Zamezit psovi ve skákání, minimalizovat schody.
5. Držet štíhlou linii.
6. Časté kratší procházky psa v kroku, v klusu, aby něco dělal, nasvalil si záď a přitom nelikvidoval pánev a kyčle.
A jen čekat jak dlouho pejsek vydrží.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:10
- Nahlásit
Garfield
Ty máš poslední dobou samý pozitiva...
Sára od tý doby, co je po operaci předních a nemůžeme tolik procházkovat, tak mi přijde, že má pohyb zadních nohou jakoby ztuhlejší, doufám, že až bude jaro a bude moct plavat a už konečně i normálně chodit na procházky, tak se to zlepší... Anebo jí moc pozoruju...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:14
- Nahlásit
Jandula
jak dopadlo valeni sudu?? nebo uz mate jinou jeste vypecenejsi hru?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
Jirikovo
Máme hru na to, kdo dřív přijde do Bohnic... Válení sudů se nekonalo, meze už jsou studený... Jinak pes sabotuje veškerou mou snahu, takže smůla...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:23
- Nahlásit
Jandula
a kdo v te hre, kde je prvni cenou zajezd do malebne prazske ctvrti, zatim vede?? predpokladam ze pobytu ve vyhlasenem sanatoriu doktora Chocholouska jses diky rozmarum sveho psa podstatne blize ty ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:26
- Nahlásit
Jirikovo
Zdravím komického kosmického přítele.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:29
- Nahlásit
Garfield
take zdravim po svem kratkem odmlceni do Brna mimochodem, uz nevim za co, ale pamatuju si, ze jsem ti kdysi slibil, ze az tam zase pojedu do skoly, tak zajdem na pivco (no dokonce jsem ti snad v zachvatu nerozvaznosti slibil, ze te na nej pozvu ...). tak ja jen, ze jsem na to nezapomnel, ale skolu mam na tenhle semestr prerusenou, provedeme to na jare
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:33
- Nahlásit
Jirikovo
Jo to je fajn, to já budu zase zhublá, krásná, jarního slunce a elánu
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:34
- Nahlásit
..plná jarního slunce a elánu.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:46
- Nahlásit
Garfield
no ta ja rozhodne vim, ze nezhubnu, nezkrasnim, jarni slunce na me nepusobi a elan jsem zanechal nekde neznamo kde nekdy neznamo kdy .... nicmene to nic nemeni na tom, ze lze asi predpokladat, ze budu mit dobrou naladu, protoze tu jsem zatime nikde nezanechal ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:49
- Nahlásit
...a to buď zase v klidu. Ona taková hodian strávená v mé společnosti může být klidně poslední hodinou dobré nálady Tvého života...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:52
- Nahlásit
Garfield
no kdyz to nebude celkove posledni hodina meho zivota ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:21
- Nahlásit
Jirikovo
Jako vždy máš pravdu, já se tam blížím rychlým krokem, kdežto Sára se tam pomalu šourá a to jen, když chci, aby šla pomalu, natáhla nohu, pokrčila atd - to je zralá na psí bohnice taky (i když myslím, že ona za narušenou a psychicky zdeptanou považuje mě)...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:26
- Nahlásit
Jandula
i když myslím, že ona za narušenou a psychicky zdeptanou považuje mě
uplne presne pred sebou vidim jeji vyraz ... neco podobnyho na me dela Ronie. v jejich ocich naprosto presne ctu: "Pokud po mne chces delat takove blbosti, tak to musis fakt byt blazen a v tom pripade ti nebudu radeji odporovat, protoze bys mohl byt nebezpecnej ..."
jinak to ber pozitivne. treba se ji libilo kdyz ted byla "doma" v Cechach a chce te sem dostat zpet za kazdou cenu, tak to zkousi pres Bohnice ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:32
- Nahlásit
Jirikovo
To věřím, že se jí doma líbilo, když mohla tátovi chrápat v posteli a když byla po operaci a nemohla na postel, tak šel táta na zem... Já, hnusná panička, jí tohle nedovoluju. Je zajímavý, že táta naučil všechny naše psi spát v poteli, jediná Sára to ale nevyžaduje u mě a u mámy...
Ten výraz naprosto souhlasí... A ještě k tomu přidá nablblej úsměv, asi takovej, jak když já šéfovi kývám na kravinu, kterou právě navrhnul, taky se usmívám a říkám, že je to takhle nejlepší...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:08
- Nahlásit
Jandula
tak to mi Ronie do postele fakt nesmi ... a to hlavne z duvodu jeji sobeckosti, protoze kdyz tam obcas spla (treba kdyz byla mala a bala se tech divnych zvuku a svetel z venku pri bource), tak to dopadlo tak, ze ona mela pod sebou nasyslenou celou perinu a mne byla zima. polstar jsem uhlidal jen s vypetim vsech sil a vubec jsem se nevyspal. konec koncu, ja ji taky do pelisku prece nelezu (i kdyz kdybych se tam vesel, kdo vi, jak by to dopadlo ....)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:31
- Nahlásit
Jirikovo
Mám ten samej názor, ona ví, že mně se do postele neleze a táta ať si to s ní vyříká, jak umí. Jde o to, že můj otec spí jak dřevo, takže mu nějaký vrtění psa nevadí, kdežto já včera nemohla usnout když Sára začala chrápat (a to ne nijak nahlas)...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:43
- Nahlásit
Jandula
tak to ja takova citlivka nejsem. to bych se totiz nevyspal, jelikoz me chrapani predci ocekavani i nasich sousedu, kteri jsou na ruzne zvyky vychazejici z naseho bytu jiz dostatecne vycviceni ... takze kdyby mi vadilo psi chrapani, amuselo by mi vadit i to moje a to bych se asi nikdy nevyspal ....
|