Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Fenečka Rotweiler
Autor Zpráva
Mendy
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:08
- Nahlásit

Ahoj,
potřebola bych poradit a uklidnit! Mám doma 4měsíční slečnu, která je pěkně živá! Když chodíme na procházky nosim kratké lanko v ruce na hraní, včera jsme šly a ona po něm vyskočila a ve vzduchu se obrátila, spadla na bok a začla hrozně moc kňučet a pobíhat, ale nekulhala nic! Oklepala se a vše bylo v pořádku! Večer doma však zas po něčem vyskočila a zase dopadla na bok a opět začala hrozně moc kňučet! Je to můj první pejsek tak jsem taková ustrašená, když se jí něco děje a já nevim jestli je to normální!

Předem děkuji za odpověď

Kalliope
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 16:18
- Nahlásit

Mendy, těžko říct, jestliže ji něco bolí, pak je normální, že kňučí, třeba to má naražené, nevím, když se ti to nebude pozdávat navštiv veta, ať jsi klidná, když Píďovi bylo 5 měsíců (taky rtw), tak se chtěl podívat na kravičky, ale bohužel si nevšiml el.ohradníku, dostal šlupku, zakňučel, mě se málem zastavilo srdce, ale pak v pohodě, jen nechápu, že si to nepamatoval a vlez tam i podruhý, blbec...

suesie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 20:36
- Nahlásit

Mendy
Náš 5ti měsíční hafík vyjekne např. když se něčeho pořádně lekne. Třeba nečekala že se převrátí, tak se prostě jen lekla.

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:39
- Nahlásit

Mendy

já si myslím, že to bylo jen z leknutí....prostě fenečka nečekala, že se jí ten "obrat ve vzduchu" nepovede....Pokud si na to místo, kde se uhodila, nechá normálně sáhnout, když ji prohmatáš ani nemukne, tak ji nejspíš vážně nic nebude, ale pokud by sis všimla, že jí to na dotek bolí, jděte pro jistotu k vetovi.

moll
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:51
- Nahlásit

spíš bÿch promyslela mechanismus výskoku a následného pádu - není moc běžné, že pes po výskoku spadne na bok. Snad to byla jen štěněcí neobratnost a pak je to v poho. může to být taky porucha orientace v prostoru a pak by to chtělo vyšetření u veterináře (např. střední ucho). moll

Bora
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2005 15:34 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit

moll
u štěníka bych v tom hledala jen neobratnost. RTW je těžší plemeno, tak bych v tom zatím nic jiného nehledala. Můj ovčoun taky není baletka, spíš slon v porcelánu. Sice po výskoku nedopadá na bok, ale když jsem chtěla aby pro mlsku udělal "panáčka" tak si sednul na ocas a při zvednutí předních pacek do vzduchu se krásně pozadu svalil do kotrmelce. Povedlo se mu to x-krát, než se naučil držet rovnováhu.
U té fenečky bych se snažila zabránit ve skákání aby si neublížila. To že po svalení zakvikne může být i tím, že je třeba trochu hysterka a snaží se upoutat pozornost, někteří hafové jsou vyčůraní.

moll
# Zasláno: 11 Lis 2005 08:02
- Nahlásit

naše štěňata (taky poněkud těžší konstituce ) neskákala, ale překážky překonávala metodou "tank v pohybu". pokud jim něco nechtělo uhnout z cesty, tak se trochu víc zapřela a cesta byla volná.moll

Mendy
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:38
- Nahlásit

Ahojky všichni,

moc Vám děkuji za rady a příběhy! Dnes jsem se rozhodla, že s ní přeci jen na tu veterinu skočim...nějak se mi nezdají její žebírka! Mají zvláštní tvar tak jestli to není příčina kňučení!

Kalliope
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:27
- Nahlásit

No tak to hodně štěstí a napiš jak to dopadlo, mám pro rotvíky slabost

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání