| Autor |
Zpráva |
Pavel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 20:28
- Nahlásit
Setkal se někdo z Vás v poslední době s jakýmsi infekčním kašlem u psa? Na cvičáku v odkládacím kotci bylo štěndo NO a klepalo se a mělo spadlá víčka. Když jsem ho viděl, tak mě napadlo, jen aby jsme taky něco nechytli. Za tři dny můj pes ( taky štěndo NO ) se začal dávit. Zprvu jsem to přikládal vdechnuté stravě ( měl rýži ). Po několika dnech se přidala zvýšená teplota. Veta mu píchla antib. a 3* deně dáváme sirup na kašel. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Nerad bych něco zaměškal ( Důvěřuj vetovi, ale prověřuj ).
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 21:58
- Nahlásit
Jo, to je tak zvaný "psincový kašel". To je docela blbý, že s nemocnými psy lezou na cvičák.
Proti tomuhle kašli se očkuje. Každý pes to snáší jinak. Je to takový suchý kašel, až se dáví. Chce to klid, miminum aktivit. Pokud to nemá u tvého psa nějaký dramatický průběh, neměl by to být velký problém. Přenáší se to vzduchem, kapénkovou nákazou, tak jako chřipka, takže to můžeš roznést. V létě jsme byli na táboře a několi psů to tam mělo. My už jsme kdysi "kašlali", musím říci, že jsem počítala, že to dostaneme, ale nedostali. Takže když je pes v dobré kondici, tak pokud to už prodělal, dostat to znovu nemusí. To je moje zkušenost. Jestli jsi šel k veterináři a dostal antibiotika a máte sirup je to v pohodě, víc pro to asi udělat momentálně nemůžeš.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 22:02
- Nahlásit
Díky moc, teď má po dvou dnech stále 38,5 teplotu. Dělá nám to starosti.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 00:05
- Nahlásit
U psa je normální 39 stupňů. Jak se chová pejsek. Je apatický ? Má chuť k jídlu?
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 00:07
- Nahlásit
Jak to vypadá? Aby z toho nebyl zápal plic. I ten je občas infekční. Prý toho je po Praze hodně. Tedy říkala to kamarádka. Má boxera a chytil zápal plic, přitom na něj dávají pozor, hlídají ho jako oko v hlavě, nastydnout prý nemohl. Takže asi taky infekční.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 01:02
- Nahlásit
Pejsek žere normálně. Míň pije. Dýchá ztěžka, ale již nekašle. Nějak se mi to stejně nezdá. Veta mu píchla antib. a ještě něco. Pak nám dala sirup. Ale mám strach, protože jsem již jednou přišel o ročního psa a ani nevím jak. Léčili, léčili až doléčili. Zítra máme jít ještě na injekci, ale v pondělí s vydán pro jistotu k jinému.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Lis 2005 08:06
- Nahlásit
mojí fence kašlem začala psinka ,tak pozor na to,ani nekašlala nějak moc ,mysleli jsme že je jenom trošku nastydlá ,bohužel to ten dojem činilo i na veterináře a po dvou týdnech už měla ty nervový příznaky
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2005 22:18
- Nahlásit
Pavel,
tak už je trochu líp? Ten pocit strachu o psa znám. A moc dobře. Člověk si připadá takový bezmocný. Pes ti nepoví, co mu schází, léčí se podle příznaků, kterých si všimneš a řekneš je veterináři. A někdy to může být holt špatně. Je to nanic, když psovi něco schází. Pokud ale žere normálně, tak by to snad nemuselo být tak vážné. Čím ho krmíš? Suchým? To je blbý jestli míň pije. Jestli se ti nezdá, jdi na konzultaci k jinému veterináři. Dej vědět, jak je pejskovi.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:13
- Nahlásit
Můj pes to má teď myslím taky. Už jsem o tom kdysi psala. Ten kašel zní velmi podobně, jakoby vdechl sliny nebo mu zaskočilo. Prostě potahuje čenichem a tak jaksi frká přes horní cesty dýchací. Nic nevykašle. Minule to přešlo za pár dní samo. Jinak žere, pije, je vitální, teplotu nemá, žádná únava, nic. Příště ho naočkuju, už mě to štve.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:17
- Nahlásit
Garfield
Moji dva to měli loni-příznaky přesně jak píšeš, jinak normálně lítali, cvičili, blbli, žádné drama. Sirup Atussin zabral okamžitě. Vetka mi ale říkala, že očkování je jako u lidí očk.proti chřipce-nemusí zabrat, virus se pořád mění. Takže jsem neočkovala a letos to (zatím) nemají.
|
Bob
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:35
- Nahlásit
Naši dva onemocněli postupně, před týdnem to (asi) ze cvičáku donesl zlaťáček, od včerejška se dusí fleťák. Týden už kromě venčení nikam nechodíme, ale je to jako u děcek - jeden to chytne od druhého. Máme Stoptussin a jitrocelový sirup, jsou bez teploty, po sirupu ale dostal zlaťák průjem. Takže jen kapky a klid. Zlaťákovi je už líp, ale bojovat začíná černej. Jsme z Brna, vetka říkala, že poslední týden jí tam s ničím jiným psi nechodí.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:40
- Nahlásit
Bob
Prosim, odkud ze cvicaku?
U nas na Rybnicku figurant tvrdil, ze je to tam taky... Pry je toho ted po Brne spousta. A ze to memu pesovi zacina - no, ja si to nemyslela (pes se spis trochu priskrtil na obojku, jak tahl za tim figurantem), ale pres sobotu parkrat kucknul. Nicmene v nedeli a zatim ani dneska ani kychnuti, teplotu nema, zere normalne...
Nechce se mi chodit za vetem, kdyz to na nem neni nejak poznat, spis mi jde o to, jestli jit zitra na cvicak nebo se na to vykaslat. Kdyby z toho Rybnicku bylo vic nachciplejch psu, tak to tenhle tejden zabalim...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:20
- Nahlásit
Já jsem taky z Brna a tohle měli pejsci od mých 2 kamarádek. Veti jim oboum shodně řekli, že se jedná o infekční laryngitidu. Léčba trvá cca týden a pes musí být v klidu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 12:03
- Nahlásit
No, tak jsme tu v Brnečku pěkně zamoření a všichni svorně kucinkáme
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 14:46
- Nahlásit
wensday
hmm...
Cim to lecili?
Garfield
Ja porad jeste doufam, ze my zatim ne...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 15:00
- Nahlásit
Zdar Wami!
Ještě jsem se nedostala k tomu napsat ti mejlisko... ale měli jsme se nakonec minulý týden skvěle, už jsem si zas vše naplánovala a vychytala, depka fuč!
Byla jsem ve čtvrtek taky na Rybníčku, ještě jsme stihli Miru a Giordi teda nic, ťuk ťuk, ale jestli je to v celým Brně a každej rok to zatím bylo v tuto dobu, ty první sychravý dny jsou hnus, tak to může pes lapnout kdekoli se začuchá...
No nic, všem zdraví a Wami čau snad někdy na cvikoši...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 15:08
- Nahlásit
Denisa
V poho, az budes mit cas, tak budes...
Ja jsem ted na cvicaku v uterky dopo, jinak ne - mam odpoledne praci a skolu...
Tak nebo tak se mej moc pekne!
|