Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / strnulá páteř,skříplý nerv?pomooooc?!
Autor Zpráva
dajula
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 11:15
- Nahlásit

Mám 9tiletou fenku pudla.včera normálně skotačila a běhala,najednou začala kňučet,nahrbila hřbet,stáhla ocas.Odmítá chodit do schodů,bojí se dotyku,neskáče.Chodí nahrbená,zadní nohy spíše od sebe,ta tam je její elegantní chůze.Co s tím???Jak jí pomoct?
Děkuji za radu

jeje
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 11:35
- Nahlásit

Teplo, ziaden pohyb, telefonom si dohodnut vysetrenie - ihned, neurolog., RTG...
Ak ide o kompresiu miechy, treba to riesit hned, zajtra moze byt neskoro - hrozi trvale poskodenie. Pes asi bude potrebovat nasadit silne protizapalove lieky.

jeje
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 11:36
- Nahlásit

O aku velkostnu varietu sa jedna?

dajula
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 12:12
- Nahlásit

je to střední pudl

Anonymní
# Zasláno: 5 Lis 2005 12:35
- Nahlásit

Souhlasím , nic nepromeškat.

Nemusí jít o stejný případ, ale mojí feně boxera ( 7 let ) se stalo přesně to stejné. Skotačila, najednou se zhrbila, začla kňučet , nechtěla vůbec chodit. Bylo to večer. Chtěli jsme hned ráno jít na veterinu ale k našemu překvapení nebyl důvod. Znovu běhala jako torpédo. Ten stav kdy se odmítala hýbat trval asi 4 hodiny + noc kdy se dala dohromady.

haha
# Zasláno: 5 Lis 2005 12:59
- Nahlásit

můj pes se po napadení jiným psem nemohl hýbat dost dlouho ,už jsem to tu někde psala,skoro tři týdny ležel jenom na boku a měl trošku malinko pohyblivou hlavu,potom se začal pomalu zvedat do ležící pozice,pak se nějakou dobu jenom plazil,potom začal vstávat a padat ,dneska už chodí docela dobře jenom zadní nohy mu občas ujedou,stalo se mu to letos v červenci,dostával jenom vitamíny a injekce proti bolesti, ale ty jenom zpočátku ,pak už musel bojovat sám, právě v den kdy jsme s vetem mluvili o jeho utracení se nadzvedl v ordinaci na stole

jeje
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 13:56
- Nahlásit

Toto by mohol byť ten problém (AKC nepozna stredneho pudla, pod 38,1 cm je to Miniature Poodle, nad Standard Poodle...)Type 1 IVDD intervertebral disk disease...

evina
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 17:12
- Nahlásit

haha:to se tvůj pejsek z toho dostal dobře...Můj celý život trpěl na záda.Vždy když se začal špatně pohybovat,hned na injekce.Jinak jsem dávala teplé obklady na páteř(nahřívala jsem žehličkou).Ve 13 letech na něj bohužel skočil pes a ochrnul nám úplně

joli
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 20:00
- Nahlásit

kdysi se mojemu pejsanovi přihodilo podobné, prostě nemohl od bolesti vůbec vstát. A tenkrát byl u nás na návštěvě můj táta - doktor a říkal, kdyby to byl člověk tak mu řeknu ať si dá brufen a zabalí se do tepla. Volala jsem vetovi a vše mu to řekla a ten, řekl ať to udělám a kdyby se to nespravilo, tak mám k němu přijít. Pejsan začal běhat, jen co brufen začal fungovat. Ale podotýkám, že se mu to nestalo po žádném úraze, po žádných splašených hrátkách s jiným psem....apod. Ale celý brufen bych takovému prckovi nedala, čtyřstovku bych rozčtvrtila !

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání