Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Light granule
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:57
- Nahlásit

Zdravím všechny, řeším teď problém s mojí feňulí. Je po kastraci a trošku přibrala, hodně lidí říká, že je moc tlustá ať jí začnu dávat light granule, že když je po kastraci, tak jinak neshodí...
Mně se ale tenhle názor moc nelíbí... Přece jen má docela dost pohybu a vyžití - začínáme s coursingem, s agility a každej den večer má minimálně hodinu lítání a hraní si s ostatníma psama, když nepočítám ostatní procházky a chození na psí výběh, kde většinou taky tak hodinku nebo dvě lítá, ale to už nestíhám každej den... Tak teď přemýšlím, jestli by light granule byly na místě nebo ne... Zítra jdu s psicí na odčervení k vetovi, tak se zeptám i tam, ale zajímaly by mě i jiný názory, protože těch není nikdy dost.

Ještě přidám, že krmím Calibrou adult a feňuli stačí celkem o dost míň granulí než by měla dostat. Když jsem se koukala na dávkování Calibry light (na kterou bych případně přešla), tak je tam dávkování jen pro psy, kteří jsou míň jak hodinu venku... Dál už je napsaná Calibra adult...

Děkuju moc za odpovědi...

birma
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 23:09
- Nahlásit

Eimy
Já bych jí prostě trochu eště snížila dávku, ale lightku bych asi nedávala

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 06:43
- Nahlásit

Naše špageta má asi 11kg, když přibrala po Acaně, tak jsem jí dávala lightku proplanku, krásně během několika týdnů schodila a neměla hlad, kdybych jí totiž snížila dávku, tak má v misce několik granulek, ono u 130g toho moc snižovat nejde. Teď je na ANF a potom netloustne.

Podle mě jsou dávky na pytlích je orientační a že oni si tam prsknou, že je to pro psa, který je míň než hoďku venku, je nesměrodatný, každý má jiný metabolismus. Řiď se Eimy podle svojí psice.

Jinak nevím, kolik má Calibra adultka tuku, možná bys mohla zkusit nějakou adultku, co má v normální verzi tuku míň.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:00
- Nahlásit

Eimy
A kolik jí je? Já mám pocit, že je ještě dost mladá, ne?
Když má dost pohybu, tak bych jí light nedávala. Spíš bych třeba trochu ubrala a krmení bych "objemově nahnala" strouhanou mrkví, vařenou bramborou apod., omezila bych odměny typu piškot a tak.

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:07
- Nahlásit

Některý firmy maj rozdělený granule na light a senior, tak bych kdyžtak volila tam.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:21
- Nahlásit

Tak já bych naopak lightku nasadila, sama mám fenku po kastraci a lightkou krmím.
Když snížíš dávku normálních granulí není to dobře, dostane se psu málo živin a potřebných látech. Na lightce není nic špatného, ba naopak Takže určitě doporučuju. Ale nějakou kvalitní, já krmím Purina Pro Plan Light.

Endy
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:05
- Nahlásit

Kolik fence je?Mně po kastraci šestileté feny řekl veterinář,ať nedávám lightku,ale přejdu rovnou na seniora.

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:26
- Nahlásit

Díky moc všem za odpovědi. Psici budou za týden a den 3 roky... Dneska du k té veterinářce, tak se poptám ještě u ní a uvidíme...

Mně osobně totiž light výrobky připadnou jako oblbovák na lidi Takže se mi do light granulí moc nechce...

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:28
- Nahlásit

Eimy
Jaký je rozvrh na cvičáku VFU? (v kolik a který den co)

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:32
- Nahlásit

Garfield
Ufff, tak z hlavy ti to asi neřeknu, i když sem to tam studovala... Já vím jen agility ve čtvrtek, jak je to "rozvrstvený" a ve středu... Ale poslušnost atd si moc nepamatuju (ale tušim, že je v pondělí nebo v úterý)... Jestli chceš, tak se ti tam můžu příští tejden kouknout a opsat...

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:34
- Nahlásit

Eimy

no je tam uveden nižší obsah tuku a ta proplanka skutečně fungovala bez snížení dávky (gramově), takže já tomu i věřím.

A kolik váží?

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:41
- Nahlásit

fromeli
To bych po pravdě řečeno taky ráda věděla... Před kastrací vážila asi 10,5 kilo... (to jsme ji vážili před narkozou v ordinaci) a u nás doma máme váhu starou x let, takže pokadé váží jinak = údaje z ní nepovažuju za směrodatný...

Ale dneska ji u veta zkusím zvážit a uvidíme... Ale když jsem ji vážila posleddně doma, vážila asi 11,5 kg :-/

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:47
- Nahlásit

Eimy

jo Eimy, to je ten případ jako my, u téhle váhové kategorie se lekho nabere a těžko se snižuje dávka, to tam fakt pak nic nemaj

Tina
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:55
- Nahlásit

Přesně tak je to i u nás. Mám fenku kastrovanou v útulku. Brala jsem si jí těsně po kastraci, vážila pět kilo. Mám jí už 22 měsíců a za tu dobu přibrala kilo a půl, což ovšem u takového prcka je dost, není tlustá ale tak trošku oplácaná. Hlavně je čím dál víc rozežraná. Krmím jí konzervou + přílohou od Christophera z Baron.cz a kdybych jí dala plnou velkou mísu, je schopná jí sníst. Dávky jsem už snížila, ale co je největší problém, se kterým nic neudělám - nedá se chodit na dlouhé procházky kvůli tmě. O víkendu se jí to snažím vynahradit, ale přes ten týden je to nedostačující, kor když chceme zhubnout

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:57
- Nahlásit

fromeli
No, mně osobně ještě Eimy připadá "v normě"... Že to ještě neni taková katastrofa, abych z toho vyšilovala nějak extrémně... Ale lidi už na ni mají blbý narážky, zvlášť si ty připomínky neodpustí ti, co ji znali dřív - je fakt,že pro ně to musí být docela změna

No hold u nás platí "Jakej pán, takovej pes"

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:59
- Nahlásit

Tina
No to moje feňule není rozežraná moc... Ona kdybych jí dala tu dávku, co má zbaštit, tak v té misce docela dost nechá, takže zas tak moc rozežeraná není...

Ketrin
Jo teď jsem si ještě vzpomněla.. No na agility se snažím psici "přeorientovat" ze zvyku odměňování dobrotama na hračku... Ale když jsem ji třeba včera musela provést slalomem, tak to by bez dobroty nešlo. Každopádně teď odměny minimalizuju, co to jde... Když co se týče odměn, tak to by ona žrala furt...

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:02
- Nahlásit

fromeli
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:03
- Nahlásit

Eimy
Já se řídím hlavně podle sebe, když jsou hmatná žebra a nikde nejsou cítit špíčky, tak krmím normálem a pokud se mi zdá, že může ubrat, koupím velký pytel lightky.

Eimy
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:17
- Nahlásit

No, tak prej feňule je "zaoblená", paní doktorka říkala, že by to přes zimu nechala, že by přidala na pohybu atd...

No a kdyžtak po zimě přejdem na ty light granule (to nám stejně tak nějak bude končit pytel adultek), pokud se nám nepodaří shodit...

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 08:33
- Nahlásit

Eimy
No hold u nás platí "Jakej pán, takovej pes"
To jsem se zasmála - přesně na tohle myslím, když na svou mírně oplácanou Báru koukám

Tina
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 08:35 - Změnil/a: Tina
- Nahlásit

ten anonym jsem byla já....

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 00:04
- Nahlásit

Tina
No je to děs běs....

Jinak dneska se mi na tenhle dotaz ptal kamarád přímo "u zdroje" a říkali mu, že na lightku určitě ne, ale že mám s psicí přejít na granule Lamb and rice... Tak dožerem pytel a uvidíme

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 06:29
- Nahlásit

Eimy
tak naší špagetě lambka nesvědčí, má po nich průjem

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 06:46
- Nahlásit

fromeli
No u tý mojí popelnice z průjmu strach nemám Ale uvidime, vezmu 3kg pytlik na zkoušku...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání