Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / "Boule" na těle
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 19:36
- Nahlásit

Ahoj, dnes jsem objevila na zádech (pár cm od ocasu) mého psa dvě boule,jednu větší a druhou malou.na dotyk jsou poměrně měkké a nevím co to může být.samozřejmě zajdu zítra k vetovi,jestli teda do rána nezmizí,ale chtěla jsem se zeptat jestli to někdo z vás u vašeho pejska nezažil a neví teda jak mohli vzniknout.děkuji

nels
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 19:37
- Nahlásit

zapomněla jsem se přihlásit

haha
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:06
- Nahlásit

no jestli se mu tam objevili najednou pravděpodobně se někde uhodil, můj pes takhle prolít pod vrátkama a měl s každý strany bouli jako tenisák, pokud je to tohle samo se to časem vstřebá ,ale rozhodně ne do rána ,chce to trošku psovi masírovat,na dotyk je to takové kulaté a nevede od toho stopka,když tak radši pro klid zajdi k vetovi ,ten to pozná okamžitě

joli
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:15
- Nahlásit

a nebylas na očkování ?

nels
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:32
- Nahlásit

joli
ne

haha
tak snad je to opravdu jenom nějaký bouchnutí.děkuji

Majda
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:44
- Nahlásit

Mému psu se udělala před rokem boule mezi lopatkami. Byl to zánět mazové žlázky. Veterinář to rozřízl, vymačkal. Vyplachovali jsme to, vymačkávali asi 14 dnů. Pak se to zahojilo a nemá žádný problém. Kdyby se to zavřelo hned, prý se to opakuje.

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 09:01
- Nahlásit

A co máš za psa nels ? Náš starý knírač má po těle podobných měkkých bouliček hned několik a z toho jednu za zádech. Veterinář nám řekl, že knírači na to trpí často a že v případě našeho psa jde jen o jakési tukové nezhoubné bulky, které vzhledem k věku psa (skoro 15 let) nedoporučuje operovat, pokud psa nebolí a nijak mu nevadí. Pejsa o bouličkách ani neví.....

Jinak bulka se může vyskytnout u citlivějších jedinců např. po tom očkování, ale to je málo pravděpodobné, zato se poměrně často objeví např. po vyndání zakouslého klíštěte.....
Pokud se ti ta bulka nezdá, pro jistotu jdi k vetovi, ať máš klid.

nels
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:57
- Nahlásit

Evik

mam pulrocniho RR.dnes jsme byli u veta,tak musime cekat do pondelka,ze prej to asi bude jenom boule od nejakyho bouchnuti,tak mu to masirujeme s jodem.snad to nebude nic vazny

misuna
# Zasláno: 2 Lis 2005 16:57
- Nahlásit

Můj pes měl bouli na hřbetě za krkem, zvětšovala se asi dva týdny. Nešla od toho stopka, nebylo to ani tvrdé jak kámen, ani měkké, dalo se to jakoby podebrat, hýbat tím, nebylo to fixně na jednom místě. Trvalo to ty 2 - 3 týdny a pak to samo zmizelo. Vet říkal, že dokud to nekrvácí nebo psa neobtěžuje, není důvod to řezat nebo něco. ¨Bylo to nakonec dost velké, asi jako mužská pěst, pak to samo zcela zmizelo. Psa to nebolelo. Vet radil max to mazat alpou nebo alkoholem.

RoSa
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:55
- Nahlásit

nels
Když teď píšeš, že máš RR, tak mě napadá: nemůže to být zanícený Dermoid sinus? Boule u RR na zádech (hlavně kdyby byla někde kolem páteře) by mě dost znepokojovala... Chodíš k veterináři, který má s RR zkušenosti?
Ale od bouchnutí to samozřejmě také může být, nechci Tě zbytečně znepokojovat.

Anonymní
# Zasláno: 3 Lis 2005 17:46
- Nahlásit

RoSa

ta boule není síce úplně u páteře,ale stejně si chci být 100 procent jistá,že je to ok.náš vet je síce fajn,ale jestli má zkušenosti s RR nevím.stejně se začínám rozhlížet po někom jiným

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání