Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Resekce kloub. hlavice x troj. osteotomie pánve
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 13:19
- Nahlásit

Moc prosím o Vaše praktické zkušenosti s resekcí (v jakém věku a při jaké váze byla pejskovi prováděna a jaký byl před zákrokem výsledek RTG) a to samé u TOP a prosím i o cenové relace těchto zákroků no a samozřejmě především, jejich úspěšnost a účinnost. Končí mi lhůta na rozmyšlenou.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 19:41 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Garfield
No mě veterinář řek, že trojitá osteotomie se provádí do 10 měsíců věku psa, resekce se provádí u psů s váhou do 30 kil, ale nejlepší je u psů s cca 15kg. Takže pokud nemá Garfield nějak hodně velké problémy, tak bych dávala chondroprotektiva, zajistila přiměřený pohyb a udržovala psa radši štíhlého než tlustého a víc to neřešila.
Přesně to dělám já a i když věk mýho psa neni zatím vysoký a tudíž nemůžu dělat nějaký závěry, tak je už vyšší, než s jakým jsem počítala.

Držim moc palce aby ses rozhodla dobře a aby neměl bolesti

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:04
- Nahlásit

Garfield
Mému psovi je 6 let, má těžkou dkk, zjistili jsme to v jeho jednom roce. Od té doby dostával Caniviton, pak Alavis a je celkem OK, nesmějí mu nohy nastydnout, venku běhá, hrabe myši hraje si a nic mu neschází. Zakulhá jen občas, už si ani nepamatuji, kdy naposledy. A pak když dlouho leží, a pak vstane.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 21:55
- Nahlásit

Moja kamaratka ma pudlika s resekciou klbovej hlavice. Kedze pudlik je maly, nema teraz ziadne problemy, predtym mal velke bolesti. Avsak napr. nedokaze si lahnut, spava na chrbate, resp. na boku.

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:38
- Nahlásit

Garfield
Jak jsem psala u artroskopie, dr. Vlach nám nabídnul TOP s tím, že na pravé noze není co řešit, že tam už to nejde provést, kloubní jamka je natolik poškozená artrózou, že by to nepomohlo. Takže v úvahu přicházela jen levá noha, podmínky jsou max. 14 měsíců věků, žádná nebo malá artróza, to, jestli jsi pak schopná zajistit, aby se pes vůbec nehýbal, říkal, že nejlepší je koupit dětskou ohrádku a tam ho drže.
Já jsem se rozhodla, že do toho nepůjdu, v neděli se vracím zpátky do HR, a nejsem to schopna ani zaplatit.

Takže já se budu rozhodovat, jak se to bude dál vyvíjet.

Informuj se u veteho o speciálních granulích od Hills, prý to hodně pomáhá, řekl mi to i veterinář, není to zas o tolik dražší, než Hills nebo Eukanuba. Já si je jedu vyzvednout zítra.

Jumi
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:35
- Nahlásit

Jandula
O tomhle zákroku toho opravdu moc nevím,ale jsem přesvědčená o tom, že jsi se rozhodla správně. Dle mého názoru by bylo zbytečné operovat jen jednu nohu(možná se mýlím) a to ještě tu lepší protože omezujícím limitem je prostě ta horší, myslím tím co se do budoucna týče - případné omezení pohybu, bolesti či schromlosti. Budu vám holky oběma moc držet palce, aby jste to zvládali co nejlépe. My na tom s kyčlema taky nejsme moc dobře. A jinak jak jsem psala v artroskopii, Dr. Musil nás informoval ještě o existenci těch injekcí, o kterých se tvářil, že jsou právě jako poslední záchrana v nejhorších chvílích.

Anonymní
# Zasláno: 12 Lis 2005 21:50
- Nahlásit

TPO má smysl i u jedné nohy proto, že pacient po vyhojení tuto končetinu bez artrózy zatěžuje podstatně více, čímž uleví končetině neoperované a u nezatěžovaného kloubu se artróza rozvíjí podstatně pomaleji. Operuje se většinou méně postižená noha, neb již jednou se objevivší artróza se dále rozvíjí i když jsme operací odstranili původní příčinu. V USA, kde se již delší dobu běžně provádí totální endoprotéza, zpravidla nahrazují jen jeden kloub (v tomto případě samozřejmě ten horší) a psi jsou pak použitelní k práci.
Zdravím Sáru a Thorina (a samozřejmě jejich opatrovatelky - ošetřovatelky) a přeji hodně trpělivosti s rehabilitací
MVDr. Tomáš Vlach
www.AZVET.cz

tttynka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2005 12:03
- Nahlásit

ja mam fenku po resekci kloubni hlavice. Ale je pravda, ze to ma kvuli urazu. ale nechybi ji vubec nic. dobre obcas zakulha, ale doopravdy se to casto nestava a kdyz si ma lehnout, tak si dokaze lehnout rovne a ne "na kejtu". platili jsme za tento zakrok neco kolem 5000,-

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání