| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 15:58
- Nahlásit
Dobrý den,vlastním už 7letou fenku NO,ve 2měsících jí přejelo auto a přišla o zadní nohu,veterináři jí nedavali žadnou šanci.Ona se z toho všeho přesto dostala.Doktoři říkli že bude žít tak maximalně 4až 5let,kuli pateři ktera trpí nadměrnou zatěží.Běhala perfektně,dlouhé procházky,vše v pořadku .Poslední pulrok pozoruji že hodinová prochazka je uz pro ní celkem dřina,ale jinak je v pohodě.Mate někdo pejska ktery je na tom podobně,chtěla bych vědět třeba do jakeho věku byl v pohodě a tak.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:37
- Nahlásit
Mám psa NO 9,5 roku a i jemu hrozila před 5 lety amputace levé pánev. končetiny. Naštěstí se podařilo nohu zachránit a pajdá tak po 3 a o tu čtvrtou se opírá. Páteř má do L, ale zatím je OK. Tělo se tomuto handicapu přizpůsobilo, a to tak, že se zadní část "odlehčila" a hrudník zesílil.
Známá měla fenu kolie, které amputace (avšak hrudní konč.) zachránila život, bylo ji 10 měsíců. Dožila se 10 let a poslední 2-3 roky se pohybovala už velmi špatně.
Určitě bych fence přidávala do krmení chondroprotektiva a nezatěžovala ji dlouhými procházkami. Důležitá je také kondice, takže žádné překrmování. Kolik váží? Pokud je drobnější postavy, mohla by to zvládat delší dobu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:58
- Nahlásit
Díky,tak to je super.To si mě potěšila ,važí 28kg ,je celkově drobnější,tuto vahu ji držim celý život,pač jednou přibrala o 7kg ,to když jí hlídala moje maminka a to jí vubec nesvedcilo,tahala ten pahýlek po zemiVe 4letech měla krizi ochrnula a veterinaři jí chtěli uspat,ale po 14dnech zacala opet chodit,sem rada ze sem tenkrat neda souhlas.Jo chondroprotektiva jsem zacala přidavat,a prochazky dělame kratší.Když to protáhnu na hodinku tak už je na ní vidět že jí to zatěžuje.
|