| Autor |
Zpráva |
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 17:06 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Luc
Každý máme svoje problémy, ale většině lidí se tu nelíbí házet flintu do žita bez boje, rovnou jsi doma stanovila diagnozu a fenku odsoudila, alespoň tak to vypadá.
Z jakého jsi města? Třeba Ti dokážeme poradit veta, který nejde jen po penězích.
|
Endy
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 17:24
- Nahlásit
Luc
Přestaň soudit veterináře a začni se starat o psa.Pořídili ti ho rodiče,mají za něj taky svou odpovědnost.Pokud jde feně krev a hnis z dělohy,není to ze dne na den,ale je nemocná už nějakou dobu.Dneska je pondělí a ty ses měla vrátit z veteriny.Bolí mě to za tu fenku,že se doma pořád trápí.Napiš,odkud jsi.Určutě Ti někdo poradí levného veta.Nevím,co jsi vlastně chtěla slyšet.Přeci jsi nepočítala s tím,že ti to někdo odsouhlasí.Copak ten pes pro Tebe není něco jako sourozenec?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 17:28
- Nahlásit
Luc
Já osobně nemám taky dobrý zkušenosti s doktorama (lidskýma), ale to neznamená, že když si zlomím nohu, tak budu tvrdošíjně trvat na tom, že k doktorovi nepůjdu...
Prostě u mě by to bylo jednoznačný - je problém, tak ho budu řešit a budu brát, kde to jen půjde... Protože vím, že ten pes mi bezmezně důvěřuje. Sama před sebou bych si neobhájila to, že bych ho nechala utratit, když by ještě byla šance na jeho záchranu...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 18:24
- Nahlásit
Nechci nic říkat, ale myslím, že za chvíli už nebude co řešit, tvůj pes ti s tvojí nerozhodností umře pod rukama, já i kdybych si na to měla vypůjčit a několik měsíců nebo i let splácet tak bych mu poskytla pomoc, odpovídající vyšetření a podle toho co by mi řekl vet tak bych se rozhodla. Nedokážu si představit, že bych bez vyšetření řekla, že nemá šanci. To vyšetření zas nebude až tak drahé a teda obdivuji tvoji "odvahu" k lékaři nejít a odsoudit psa k tomu, že už nemá šanci. K tvému věku a finanční situaci, mně je taky 25, jsem na mateřské tudíž žijeme z jednoho příjmu který není nijak závratny, loni jsme dali za operaci psa 12tisíc. Byla akutní a peníze taky nebyly, půjčili jsme si je a prostě jsme měli hodně chudé vánoce a poté šetřili kde se dalo abychom dluh splatili. Tak to jen tak. Iva
|
haha
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 20:08
- Nahlásit
Luc
tohle co tady od tebe čtu je prostě nad moje chápání ,sama mám čtyři psy a nevydělávám zrovna moc ale kdyby něco bylo psům tak raději nebudu jíst nebo třeba nezaplatím složenky ale psy umřít nenechám ,krom toho v dnešní době je velká možnost vzít si půjčku ,nabízejí to na každém kroku,nevím co jsi čekala že ti tu budou lidi odpovídat, samozřejmě že psa lze utratit i doma ale veterinář si cestu k tobě domů také nechá zaplatit a i spálení psa v kafilerii se platí,já jenom nechápu jak se můžeš dívat na to jak ta fena trpí aniž bys jí pomohla , v 25 letech nejsi snad dítě a máš mít nějakou zodpovědnost ,zatím jsi mě přesvědčila jen o tom že některým lidem pes do rukou prostě nepatří.
|
evina
|
# Zasláno: 31 Říj 2005 20:40
- Nahlásit
Luc:jak velké musí mít člověk problémy aby se "vykašlal" na zdraví svého psa?Tímto samozřejmě nevyzvídám ale každý máme občas nějaký problém...Vím např.o jedné paní pro kterou byl rozvod tak "psychicky vyčerpávající" že dala mladého a zdravého psa utratit!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Lis 2005 11:58
- Nahlásit
Já si půjčil na operaci 25000,- a mám jako absolvent plat 5500,- čistého a taky neskuhrám, je to otázka priorit.
p.s. Celá operace stála 30 000,- + vyšetření +kontrola + chondroprotektiva a v budoucnosti rimady.
Jednej podle svého svědomí!!!l
Martin
|
elvira
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:53
- Nahlásit
Jenom se vymlouváš-nezlob se,ale tohle je hrůza-tohle jsem ještě nezažila,aby tohle někdo dělal,jenom proto,že nemá peníze!!!! Ta tvoje fenka si toto nezaslouží.víš ty vůbec jak moc trpí,a ještě trpět bude-a to jenom proto,že ty "nemáš peníze"
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Lis 2005 12:57
- Nahlásit
LUC
Napiš jak to dopadlo. Poslyš nikdo Tě nemůže nutit platit léčbu na kterou nemáš a nevíš, jak dopadne. Ale vyšetření psa je šance pro Tebe i pro něj. Třeba to vůbec není, jak myslíš a pes zbytečně strašně trpí a třeba by stačila jen antibiotika nebo lehký zákrok nebo co. Já samozřejmě netuším co jí je, ale sama stanovovat diagnózu a psa odsoudit na smrt nemůžeš.
|
amandaa
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 15:49
- Nahlásit
LUC
sa zobud. tvoj hafan takto nezomrie ale utrapi sa k smrti. to mu predsa nemozeys spravit ak mas vobec svedomie.
chod aspon k veterinarovi, povedz mu ze nemas peniaze nech sa na to aspon pozrie. moze to byt banalita ktora sa bude dat spravit. a pokial je veterinar clovek a aspon ten bude mat svedomie tak ho nenecha trapit a pomoze mu. a ak nie tak by sa mal zamysliet nad tym ci si zvolil spravne povolanie
|
gwen
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 19:49
- Nahlásit
No jak to tak čtu, tak Luc pujč si tři stovky a nech ji utratit, protože alespoň tohle si zaslouží a nenech ji umřít na otravu, pokud má zánět dělohy, tak už měla být na antibiotikách atd. Fakt mi došly slova .....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Lis 2005 21:38
- Nahlásit
Kdybych tedy už měla volit ten "komfort" a nechat pejska doma uspat, .........nebo jet na veterinu, zaplatit vyšetření + případné "uspání" myslím, že by to zhruba vyšlo na stejno. Veterinář taky nepřijede zadarmo. Volila bych vyšetření + to případně nevyhnutelné. Ale myslím, že Luc se nám už k tomu nevyjádří...Iva
|
frog
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:26
- Nahlásit
Nevyjádří. A to je celkem škoda, docela by mě zajímala její reakce.Slečno LUC zkuste té fence dát ještě šanci na uzdravení, peníze si přece můžete půjčit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:18
- Nahlásit
myslím, že veterináři to mají těžké,
předposledně u veterinářky jsem vyslechla telefonní hovor, kdy v podstatě přemlouvala majitele, aby přijeli a psa zkusili léčit (šlo tuším o kapačku) a ne hned uspat, že výsledky nejsou tak zlé, že má ještě šanci...
Pak jsem myslela na to, kolikrát vědí, že by šlo ještě něco dělat a přesto majitel trvá na utracení nebo že existuje léčba, ale je drahá a majitelé na ni nemají, musí to být docela traumatizující.
Nutno dodat, že naše vetka rozhodně nepatří k těm, co by prodlužovali léčení, aby vydělali. Dokonce mám pocit, že při dlouhodobém léčení naší fenky si některé úkony neúčtovala.
|
haha
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 17:03
- Nahlásit
i mě se často stalo že můj veterinář ošetřil psa a nic za to nechtěl ,řekl že to srovnáme příště apod. u toho štěnda co mi umřelo si nebral vůbec nic protože asi viděl že mu stejně není pomoci a u tý nalezený fenečky co se jí kroutily kosti mi taky všechno nepočítal,jednou jsme taky byla svědkem toho že přemlouval lidi aby nedávali utratit slepýho barzoje ,bohužel nedali si říct
|
evina
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 20:58
- Nahlásit
Já když musela nechat uspat staroušky,tak jsem se ještě stejně ptala veta jestli je to lepší.Sice jsem věděla,že situace je už opravdu bezvýsledná ale stejně jsem ještě čekala na jiskřičku naděje.Prostě jsem chtěla mít klidné svědomí a vědět,že jsem pro ně udělala maximum.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:53
- Nahlásit
Ahoj.
Když jsem měla krize,finanční,osobní a všechny možný,byla to vždy moje fenka ,která mi svou oddaností pomohla neskončit v blázinci a proto jsem já udělala vše proto,abych jí to odměnila v jejich slabších chvilkách a šla s ní k doktorovi.Důležité je najít správného veterináře,který miluje více zvířata než peníze.
Ptej se všech známích,někdo ti snad pomůže.Hana
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:26
- Nahlásit
ono to ani nieje o peniazoch ako o ludoch. ked moj hafan bol chory, uz nemal sancu vravel veta, ale ja som ho nechcela bez sance odist. 2 tyzdne som snim sedela na infuziach, cele doobedie, cele poobedie. nepomohlo, ale som rada ze som to skusila, ze sa neutrapil k smrti, ked som videla po dvoch tyzdnoch ze ziadna reakcia, bolo to tazke a musel sa dat utratit. nieje fer nechat psa utrapit na smrt ako ty LUC. podla mna niesi clovek ale monstrum. za utratenie tiez das peniaze a za to ze pride k tebe dalsie, tak zdvihni zadok a namiesto cvakania lekarovi za cestu ju daj aspon prezriet za tie prachy!!!!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:03
- Nahlásit
Ahoj všichni,
myslím, že už tu bylo řečeno vše. Jen mě moc a moc těší, že taková LUC je jen jedna a těch ostatních, pro které je hafuša člen rodiny a dýchali by za něj, těch je většina. I když je to smutný čtení, který ve mně vyvolává smutné vzpomínky na poslední chvilky našich pesanů, díky vám všem, kteří jste zodpovění a děláte pro zdraví svých psích přátel maximum. U nás to funguje stejně.
|
kerink
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2005 16:12
- Nahlásit
Přestan nařikat že nemáš prachy,to vypada jako bys chtěla pujčit ? Ale nechat psa takhle trápit to je síla!! Prodej počitač a odhlaš net,nebo si vem pujčku ale každopadně když nic nepodnikneš tak se ti to vrátí "vim o čem mluvím" Zbohem
|
Cedrik
|
# Zasláno: 11 Led 2006 21:38
- Nahlásit
Zajímalo by me jak to dopadlo!
Fnukat, ze problém nejde resit, a ze je celý svet zlý umí kazdej!
To je to samé jako, kdyz moje tchyne prohlásila, ze bychom meli naseho uz psa utratit, protoze je 12 let a uz má "odzito". Budeme utrácet také své babicky a dedecky jen proto, ze je jim 90 let?! a berou spoustu léku a potrebují i nasi péci!
Souhlasím s príspevkem od kerinka - prodej pocítac, vem si pujcku A KOUKEJ BYT ZODPOVEDNA!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Led 2006 21:43
- Nahlásit
http://www.veterinarka.cz/
http://www.veterinardomu.cz/
výjezdní veterinářka MVDr. Lubeníková, Praha
výjezdní veterinář MVDr. Švec, Praha
|
boo
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 10:09
- Nahlásit
Luc
Jsou i veterinari, kde dostanes smenku. Zkus veta na Stodulkach, MVDr. F. Svozil. Katka
|
Zdeňka
|
# Zasláno: 13 Led 2006 15:52
- Nahlásit
Já tě chápu, já jsem měla se synem taky dost velký finač. problémy , ale i kydybch měla jíst celej tejden polívku, tak bych se o pejska postarala, vím že už jí je hodně a třeba máš pravdu, ale já bych zašla za veterinářem narovinu bych mu vysvětlila svoji situaci a domluvila bych se s ním třeba na splácení a pokud je trošku rozumnej neodmítne tě. A pokud fenečka trpí, tak tam budeš muset stejně jít, já jsem udělala to samí před časem a bylo to hrozný obrečely jsme si to se synem, ale fenečku uspaly hladily jsme jí a tak nějak sme cejtily, že to bylo pro ní vysvobození. A nechaly jsme jí tam na to abych si ji vzala domů a nebo jí kopala někde hrobeček bych neměla sílu, už tak jsme z toho byli vyřízení. Seber se a jdi tam a domluv se uvidíš, že tě neodmítne, držím palce.
|
haha
|
# Zasláno: 13 Led 2006 20:59
- Nahlásit
Zdeňka
tak bych typovala že pokud její fenka byla nemocná už v říjnu tak teď je pravděpodobně už ve věčnejch lovištích ,ale jak to fakt dopadlo to nám Luc už asi neprozradí
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 21:08 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
No je fakt, ze mentalitu Luc nepochopim. A jen doufam, ze fenka umrela brzo, protoze si nemyslim, ze s ni Luc vubec nekam sla.
|
Blueheaven
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 17:26
- Nahlásit
kouni se na její oči, a zachran jí pak budeš moooc litovat.(háčky nepíšu protože mi na jedné ruce leží pejsek)
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2006 10:02
- Nahlásit
Já nevím,taky jednání Luc nechápu,já jsem na neschopence,manžel má průměrný plat,ale pokud by se něco stalo našim hafušám,tak prostě peníze splašíme.Sice třeba ne i hned,ale do druhého dne určitě,i kdybych měla chodit od banky k bance.Většinou skoro každej vet,chápe,že když přijedete v noci na pohotovost s akutním příadem,vyděšená co psovi je,tak že u sebe nemáte x tisíc na nějakej akutní zákrok.Pokud je nutná okamžitá operace,tak to vždy jde domluvit a zaplatit ráno,nebo dát zálohu a doplatit to.Já jsem vezla fenu s torzí na pohotovost,rovnou mi řeli zhruba cenu,kterou jsem podepsal na recepci a účet jsem platila,když mi ji za čtyři dny pouštěli domů.A za čtyři dny nebyl problém peníze sehnat.Protože deset tisíc jsem na kontě v tu chvíli taky neměla.
Léčba zánětu dělohy se může vyšplhat do větší výše,ale dá se to platit potupně,při jednotlivejch návštěvách.
|