Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Chteji ublizit memu psovi!:"(
Autor Zpráva
Pomnenka15
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:58
- Nahlásit

Jsem v soku.Uz podruhe za docela kratkou dobu pejsina vyzvracela zaludecni stavy a mezi tim asi tak 1,5cm kolecko, stribrne jakoby od leku, na kterem je napsany pozor a neco se vzteklinou... U nas k tomu bezesporu prijit holky nemohly. Pres den jsou skoro porad venku. To je fakticky skoro na to, aby se clovek bal vypustit pejsany na svou vlastni zahradu!!! Hrozne moc se o ne ted bojim, je mi z toho fakt na nic, jak lide dovedou byt zli... Zitra jdu hnedka na veterinu,ukazu jim to a jdu zjistit, co je to za svinstvo...

Pupy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 19:04
- Nahlásit

U nás ve městě taky otrávili nějakého psa. No je možná lepší mít psa v kotci(ne u plotu) a pouze když nebudete doma. No oni nějaký psi se dají snadno nalákat na maso... oni se tim lidi baví když vědí že se pak budou trápit. Snad pejksum nic nebude, dej vědět jak ste dopadli u veterináře.

ola
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 19:14
- Nahlásit

Pomnenka15
A není to od návnady pro lišky? U nás nedávno hlásil rozhlas, aby si dali lidi bacha, že bude prováděno kladení návnad pro lišky... ???

nels
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 19:49
- Nahlásit

to je blbý,snad bude pejsek v poradku. nám zas vyhrožuje soused,že nám psy zastřelí.a to to dokonce říkal před policajtama a oni na to jenom,že "pane,to nebude asi dobrý nápad"

Mel
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 19:50
- Nahlásit

Taky si myslím, že to je na ty lišky. Je to vakcina proti vzteklině (doufám, že jsem nenapsala nějakou blbost). Prostě se po loukách nebo lesích rozhází návnada, která tu vakcínu obsahuje. Už mě na to upozorňoval nějaký myslivec. Ale vždycky jsou k tomu vyvěšený letáčky s upozorněním. Taky si nevybavuju, jestli je to nějak nebezpečný pro psa, který je už očkovaný.
Ale jak se to bere na vaší zahradě, je teda záhada. Každopádně nás zítra informuj, co ti řekl vet.

ola
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:03
- Nahlásit

Vakcína je určena výhradně k vakcinaci populace volně žijících lišek. Použití u jiných druhů zvířat je nevhodné, nevyvolá tvorbu imunity. Návnada není schopna vyvolat onemocnění vzteklinou. Nebezpečím pro zvířata, zvláště psy, je pozření celé návnady včetně plastikové kapsle, která může u psů vytvořit v zažívadlech mechanickou překážku. Při náhodném přímém kontaktu člověka s vakcínou je třeba o tomto informovat lékaře. Krajská veterinární správa pro Moravskoslezský kraj, inspektorát Bruntál upozorňuje tímto všechny dotčené organizace, osoby i občany, návštěvníky přírody, pokud najdou návnadu s vakcínou, aby s těmito návnadami nemanipulovali. Pokud by přes ujištění letecké společnosti, která provádí kladení, vakcinační dávka dopadla do zástavby obcí, je nutné tuto návnadu neškodně odstranit např. spálením, za použití ochranných pomůcek (rukavic).

Tak toto jsem našla o provádění vakcinace lišek např. v okrese Bruntál. Myslím,že se to provádělo ve všech možných okresech (nevím, odkud jsi Pomnenka15 ),takže je možné, že tvůj pes pozřel právě tohle?! Někdo mi říkal, že ty návnady jsou cítit jako rybina, takže pro psa to může být asi lákavé.

Pomnenka15
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:06
- Nahlásit

Vidite, to s tema liskama me ani nenapadlo. Je pravda, ze pejsina spapka leccos, ale ted jsme chodili prakticky jen na pole a furt ji mam na ocich, tak nevim, kde by k tomu prisla... Jasne, urcite je mozny, ze to snedla v nestrezenem okamziku nebo tak. a ze by mela takovy stistko,ze by 2x?! No uvidime, kazdopadne jsem sama moc zvedava. A i kdyz nase holky za plotem docela vyvadi a hlidaj, kdyz nekdo vejde k nam na zahradu, razem jsou kamaradi a uz se mu motaj kolem nohy, a myslim, ze kdyz by jim nekdo neco "nabidl", bez rozmyslu by to sezraly....

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:09
- Nahlásit

nels
Lidi jsou divní, dneska na psím výběhu se chlap rozčiloval, že mu za jeho psem přiběhl cizí, tka začal vyřvávat hodně neslušný várazy "pi... " atd... že toho psa nakope, že si už de pro sekeru a tak... Ta holka, ktere ten haf patřil z toho byla tak vedle, že nebyla schopná ničeho...

Na mou otázku, proč chodí do psího výběhu, když mu vadí ostatní psi vůbec nereagoval...

Ale on ten chlap je známej tím, že je v jednom kuse vožralej... Takže ho je lepší neřešit

Pomnenka15
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:12
- Nahlásit

Olo,moc diky! Jsem z okresu Jicin a vubec nic jsem tu fakt nikde neslysela nebo tak. Oni tu totiz lide maji psy vyhradne na zahrade a vychazky do prirody nepripadaji v uvahu! No ono vyzvracela jen ten stribrnej obal a tamto je ted asi v jejim zaludku. Vypada v pohode, chova se uplne normalne,tak snad to bude v pohode...

ola
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:18
- Nahlásit

Pomnenka15
Vakcinační kapsle je umístěna ve výlisku z hnědé masokostní hmoty páchnoucí po rybině, návnady jsou kulatého tvaru o průměru asi 4 cm. Vlastní vakcína je v aluminiové folii s vícejazyčným nápisem "Pozor vakcína proti vzteklině".

Tak tohle jsem vypátrala přímo v Novinách Jičínska! Možná to bylo starší číslo,ale popis té vakcinační kapsle se asi nemění....

nels
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 20:39
- Nahlásit

Eimy

to jo
blbý je,že ten soused je bývalej policajt a zbraně doma opravdu má.kdyby to opravdu udělal tak za to dostane tak maximálně pokutu

Pomnenka15
# Zasláno: 26 Říj 2005 21:09
- Nahlásit

Ten napis by odpovidal, vylisek nebo tamto, to je proste stribrny jako od prasku a ma to v prumeru ale maximalne 2cm, vice fakt ne...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:11
- Nahlásit

Pomnenka15
Neboj, je to určitě ten přípravek na vakcinaci lišek. moje čuba to jednou (už dávno) taky sežrala, ten obal jsem pak našla, ptala jsem se veterináře a říkal že je to pro psa naprosto neškodné, že vlastně je tím vakcinovaná proti vzteklině, ale na povinnou vakcinaci stejně musí, protože sežrání liščí návnady jí nikdo do očkováku jako očkování nepotvrdí

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:35
- Nahlásit

Ketrin
Tak aspoň bude očkovaná 2X a chudák lištička bude mít vzteklinu pořád, protože přišel pes a vakcínu jí sežral. Takhle se vidí jak dokáží být psi lakomí když to lištičkám snědí

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:44
- Nahlásit

FiSt

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:52
- Nahlásit

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:21
- Nahlásit

Garfield
a docela to očkování funguje,přemnožujou se,no kolik je teď zajetejch lišek jako hovado velkejch u silnic a dálnic,to nebejvalo...jak liška vypadá vím pomalu až v posledních třech letech....

handula
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:33
- Nahlásit

Sali

Vážně? A já lišku nikdy naživo neviděla....

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:36
- Nahlásit

handula
Já na živo živou lišku viděla v Maďarsku... Těch přejetejch sem viděla poslední dobou taky docela dost (u nás)..

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:40
- Nahlásit

handula
já naživo jen v kleci na výcviku mysliveskejch psů,jinak pod koly placatou poslední dobou zcela běžně.

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:49
- Nahlásit

...taky si musím někde nějakou přejet, abych viděla "pravou lišku"... v Brně asi vakcíny nefungujou nebo co....
Nebo máme chytřejší lišky a nežerou to a chcípaj si v klidu sami v lese.

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:30
- Nahlásit

No,vzteklinu nebude mít ani pes ani liška, jsme totiž zemí, kde se vzteklina už nějaký ten rok nevyskytla a nedávno jsme dokonce byli evropskou komisí uznáni jako země vztekliny prostá

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:41
- Nahlásit

Jumi
To je dobře, taky sem slišela že u nás vzteklina není, máme prostě zdravá a šikovná zvířátka.

Ale aby sem nezensli nemoc nějací ptáci. Samozdřejmě jste taky slišeli o ptačí chřipce co? Jen někdo říká že to je ptačí chřipka a někdo že není tak co si má člověk vybrat.

Jumi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 20:20
- Nahlásit

Pupy
Na tvém místě bych se na starosti s ptačí chřipkou vykašlala, mně tohle šíření paniky kolem pandemie ptačí chřipky příjde dost podezřelé a bůhví kdo za tím stojí a co z toho má.Ono to s tím zmutováním není tak jednoduché, jak to v médiích předlkádají.

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 20:25
- Nahlásit

Jumi
No já si z toho nic nedělám jen by se měli dohodnout co říkají. Tuhle říkali že to je a tuhle že zas ne. Oni taky nevědí co říkaj.

Shadow
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 21:59
- Nahlásit

tak já se teda k ptačí chřipce přidám....
Nedávno jsem byla u doktorky a začali jsem se bavit o tý ptačí chřipce a ona povidala, že to je hrozný, že lidi hroznš blázněj a ukázala mi takovej velkej šus papírů kolik lidí se chtělo nechat očkovat i když jim to rozmlouvala, že to nemá cenu...
protože ta vakcína totiž vůbec není no to už asi víte...takže všichni ti lidi co se prostě musej nechat očkovat jinak by asi umřeli strašnouuu smrtí ptačí chřipky, no tak ty se očkujou vakcínou z minulýho roku takže je to stejně na nic (doufám teda že sem to ňáko nepopletla:biglol

No takže tu "paniku" rozšířili média
je to hrozný jak se nechaj lidi ovlivnit

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 22:21
- Nahlásit

Shadow
No takže tu "paniku" rozšířili média no oni vždy něco vymislý a pak se to nekonečně řeší. A bez umyslu a pak najednou nic, žádná informace..lidi pak šílej jak blázni.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání