Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / onemocnění jater
Autor Zpráva
ifa
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2005 19:56
- Nahlásit

Máme 11tiletou fenku pudlíka, je čiperná a má velkou chuť k jídlu, je skoro až nenasytná.Asi před měsícem dostala vysokou teplotu, veterinářka jí vzala krev a zjistilo se že má špatná játra.Má vysoké hodnoty některých trávících enzymů(u jednoho byla norma 0,1 a ona měla 33!!!)Z RTG se ukázalo, že má téměř dvojnásobná játra. Dosud žádné příznaky se neprojevovaly, jen trochu víc pila.Dostala ATB,1x denně Pancreolan forte,B-komplex forte a držíme přísnou dietu.Po 14 dnech však byly výsledky krve ještě horší, jsme na hodnotě 41!!!Celou situaci komplikují bulky na mléčných žlázách,operace ale v tomhle stavu není možná.Poraďte prosím,co dělat,nechci o ní přijít,Kejsinka je ještě hodně veselý pejsek se zájmem o svět!Ze starších příspěvků jsem se dočetla o přípravku Baypamunem,máte s tím nějaké zkušenosti?Co homeopatická léčba?Děkuju za odpověď.

Anonymní
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:43
- Nahlásit

Ifa
jediné, co můžu doporučit je připravit se, že pejsina spěje do nebíčka. Je mi to líto, taky mi umřela pudlice - v 15 letech ale na rakovinu jater - kromě posledního měsíce jejího života na ní nebylo nic poznat, byla veselá, baštila, prostě normální starý pes, ale konec byl špatný - jak játra přestala pracovat, pejsině se v těle hromadily všechny odpadní látky a to jí vlastně pomalu otravovalo - začala ztrácet rovnováhu, bylo vidět, že je jí špatně, zvracela. Prostě hrůza (už zase brečím), nepomohlo NIC. Moc vám přeju, abyste měli víc štěstí

Petra
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 13:56
- Nahlásit

Ahoj je to smutné ale asi se opravdu připrav na to nejhorší, já jsem dostala k narozeninám před dvěma lety krásné, hravé štěndo Bernského s. a za necelí měsíc přestal papat a začalo mu růst bříško, po všech vyšetřeních. rentgenech a už si ani nepamatuji vše co sním dělali bylo zjištěno že se sám sebe otrávil. Přestali fungovat játra, neměl vůbec žádné červené krvinky. Pak už byl apatický a musela jsem ho nechat utratit, bylo to šílený. Byla bych rády kdyby jsi napsala jak to dopadlo, ahoj a držím palce

ifa
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 19:11
- Nahlásit

Ahojte, no včera jsme byli u veterinářky, protože Kejsula žačala kakat krev,byla asi 3x [img]http://www.cz-pes.cz/img/smilies/shame.gif[/img](Ta krev ale byla spíš červená než tmavá,tak to prý bylo asi střevního charakteru.Taky je možné,že jí nesedly ty nové granule - papá Trovet a Royalky na játra - nemáte s něma někdo nějakou zkušenost?Napsala nám Flavobion a budem chodit každý týden na ten Baypamunem.Vím,že ji to nevyléčí,ale když vidím jak je pořád ješte veselá,chci vědět, že jsem pro ni udělala maximum...Ach jo,je to hrozný,můj první pejsek...Znám spoustu pudlíků, co se dožili mnohem vyššího věku,dokonce i její tatínek prý umřel v 16letech!

ifa
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 19:14 - Změnil/a: ifa
- Nahlásit

Jejda,ta webová adresa tam neměla být

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání