| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
Ahoj. V pondělí jsem byla se štěňátkem na očkování proti vzteklině, druhý den se jí na místě vpichu udělaly 2 boule. Souvisí to s injekcí nebo je to něco jiného? Díky za odpovědi. Jitka
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:10
- Nahlásit
Anonymní
Ahoj, mýmu štěněti se taky po vzteklině udělala taková tvrdší bulka pod kůží, asi do 3 neděl mu zmizela a už tam nic nemá, byla to nejspíš reakce na očkování.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:12
- Nahlásit
Určitě je to reakce, naše to měla taky. Sleduj to, určitě to bude za pár týdnů vpořádku.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:13
- Nahlásit
U nas to bolo podobne, bolo to velke ako polka ping-pongovej lopticky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:21
- Nahlásit
Děkuju moc, jste mě uklidnily. Jitka
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 10:30
- Nahlásit
Nedávno jsem to tu řešila taky, boule se dokonce udělala až nějaký týden po očkování a postupně mizela, masírovala jsem ji.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2005 11:19
- Nahlásit
můj kočičkák měl loni taky bouli, udělala se mu až asi po 14 dnech. Vet mi řekl, že to je reakce na vytvářející se protilátky. Po dalších 14 dnech zmizela sama.
|
pp
|
# Zasláno: 10 Lis 2005 13:17
- Nahlásit
boulička na místě vpichu je úplně norrmální, záleží to na citlivost kůže psa a za nějaký čas zmizí sama
|
joli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:20
- Nahlásit
v pondělí jsme byli na očkování a dnes jsem si všimla šílené boule, která "hoří".... a taky má teplotu a málo žere....Bohužel jsem si té boule dřív nevšimla, je hrozně chlupatý! Ale vím, že včera teplotu neměl, když málo žral, tak jsem mu chodila sahat na čumák. Znáte to někdo?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:34
- Nahlásit
Můj měl minulý týden katar a dostal(během týdne)asi 20injekcí.Udělali se mu boule na obouch bocích a to docela velké.Jedna je skoro jako tenisák.Mělo by to prý samo zmizet,kdyby ne,tak by mu to museli říznout.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:39
- Nahlásit
evina
a měl z toho teplotu ?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:56
- Nahlásit
joli
Zname.. Staci psikovi nechat aspon 5 dnu klidu, zadny velky vychazky, proste klid na luzku, nechat ho ockovani vstrebat... Ze nezere, byva normalni...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2006 22:09
- Nahlásit
joli:ne teplotu nemá...té si užil minulý týden(ale nebyla způsobená těma boulema)
|
aki
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 11:25
- Nahlásit
evina
prosím, jak to s těmi boulemi dopadlo? Mám tříměsíční štěně, když jsme si ji před měsícem přivezli, začala velmi brzy průjmovat, měla ve stolici krev, tak js¨me fičeli k vetovi. Ten taky pár dní píchal injekce, pak nasadil atb a průjem zmizel. Vzápětí - snad za dva dny - se malé udělaly na zadečku boule velké jako mužská pěst, na každé půlce jedna, asi ji to i bolelo. Hodně mi to připomínalo burzitídu. Čekala jsem pár dní, jestli to nezmizí, malá byla žravá, veselá, jen občas při lehání nebo vstávání kňukla. Znovu jsme jeli za vetem a byť je skvělý a vždycky nám pomohl, tentokrát si nevěděl rady. Prý to ještě neviděl. Z jedné boule vysál nějakou tekutinu, z druhé to moc nešlo, byla zatvrdlá. Znovu dostávala tři dny injekce, pak brala týden atb. (což mě už děsí!!!). Boule se zmenšily, jedna je úplně malá, ale tvrdá a v pondělí jdeme na kontrolu. Vzhledem k tomu, že na mě vet působí tentokrát nejistě a já na naší malé nechci experimentovat, hledám informace, nebo zkušenosti....
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:00
- Nahlásit
aki
tak ten náš to tenkrát měl zanícené, museli mu to otevřít a vyčistit.....byla jsem u veta asi 3x, vždy to otevřel, vyčistil a vstříknul mu tam atb. Pak už byl O.k. Prý to způsobila injekce atb, kterou dostal asi měsíc předtím........Asi bych na tvém místě šla k jinému vetovi
|
aki
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:18
- Nahlásit
joli
Děkuji za odpověď, jsem z toho fakt zoufalá. Zkoumala jsem na netu injekce, které malá dostávala a našla jsem, že po aplikaci inj.Synulox RTU dochází k otokům, poruchám dýchání aj. Jsou to atb. Možná to má taky z injekce
|
joli
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:21
- Nahlásit
aki
Haryk měl tu bouli v místě očkování .........a měl ji na dotek teplou, hořela a měl pak i teplotu.......
|
choco
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:29
- Nahlásit
Ahoj, já jsem byla se štěníkem na třetím očkování v úterý a vet mě upozornil, že se může stát, že na to bude mít reakci v podobě buď boulí, teploty, i otoků apod. a že pokud k tomu dojde, tak mu to mám dát určitě vědět, aby si to poznamenal a příště mu píchnul vakcínu od jiného výrobce...
|
aki
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
joli
Naše malinká teplotu neměla, boule teplé nebyly, ale občas měla tendenci si je kousat a nenechala si na ně sahat.Nevím a už se to asi nedozvím, kterou injekci dostala do boku a kterou do zadečku, jen doufám, že ji už dál nebude chtít vet zatěžovat dalšími léky.
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 08:26 - Změnil/a: Myssel
- Nahlásit
Ahojky, mám fenečku Shih-tzu. Když byla malinká, tak po třetím očkování se nám taky udělala docela velká boule. Nijak si nestěžovala na bolest. Zhruba po dvou týdnech se však boule zvětšila a byla celá nalitá krví. Hned při zjištění jsem to telefonicky konzultovala s vetem, který mi navrhl, ať s ní příjdu, že se na to mrkne. Zhruba 5 minut před odchodu z bytu, ji boule praskla..všude plno krve..malá stále nejevila známky bolesti. V ráně velká díra a stále vytékala jakásik hnusota. Vet nám řekl, že je dobře, že to samo prasklo, protožo by to musel jinak naříznout. Musel ránu vyholit a zhruba 14 dní jsem to musela vyplachovat injekční stříkačkou (bez jehly), kde byl desinfekční roztok. Pak se nám to uzdravilo. Dodnes tam má hnědé chlupiska. Jinak byla to alergická reakce na tuto vakcínu, této značky. A co jsem se později dozvěděla tak malým pejskům se to stává právě u této vakcíny.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 13:47
- Nahlásit
Myssel
Jelikož mám naháčka, této reakce se bojím. Proto zjišťuji informace kede se dá o očkování ne pod kůži, ale do svalu. Prý se to u naháčků běžně takto očkuje, ale můj vet o tom nechce ani slyšet.
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 15:23
- Nahlásit
jorkaAmálka
Rozumím Ti. Taky jsem byla naštvaná, že moje chlupatá beruška měla kolem dokola vyholené místo...velkou mokvající díru. Jestli chceš zeptám se Ti, čím očkují holky od shih-tzu...na malá plemena je speciální vakcína. Nikdy se jim nic nestalo, ani bulka. Hned, jak zjistím napíšu.
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 15:34
- Nahlásit
jorkaAmálka
Tohle jsem našla:
Očkování probíhají u naháčů stejně jako u jiných plemen, jen pamatujme na jednu zásadu - injekce nechávejte naháčům aplikovat výhradně do svalů. Pokud je injekce aplikována pod kůži, mohou se objevit nehezké skvrny. Ale i pokud pomineme estetický ráz celé věci, je tu ještě jedno hledisko - injekce aplikovaná pod kůži může psa svědit a ten se bude potom tak urputně škrábat či vykusovat, že pak budete léčit někdy i závažné poranění kůže.
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 15:48
- Nahlásit
Tak tady je název zaručených vakcín (ruku do ohně za to nedám, ale věřím jim ), které boule nedělaj Nobivac nebo Vanguadr, hlavně nebrat Biocan ..to je ten co nám to všechno vyvedl.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 18:58 - Změnil/a: jorkaAmálka
- Nahlásit
Myssel
Děkuji za info ! Můžu vědět odkud máš to, že se naháči očkují do svalu ? Kde je to napsaný, abych věděla čím se budu případně ohánět )) Ona byla jako štěndo očkovaná Vaguardem ( snad se to tak píše ) do svalu a prý bez reakcí. Ale tomu můžu věřit a nemusím, snad jedině podle razítka zavolat vetovi přes celou republiku a optat se ho. Můj vet, který je jinak perfektní mě od očkování do svalu odrazuje. Mluvil o anafylakt. šoku a na svědomí si to prý nevezme. Z očkováním máme čas do srpna, ale zjišťuji co se dá.
|
Myssel
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 23:15
- Nahlásit
jorkaAmálka
Našla jsem to tady: http://www.psi-kocky.cz/psi_plemena/nahaci_pece_o_ kuzi
Jinak ten Vaguardr jsem psala, ze je ok, dostala jsem doporuceni. Tak se zkus poptat jineho veta...nebo proste zkuste ty vakciny co jsem psala. My tohle budeme resit v 7/O7...a proste meho veta poprosim o vakcinu Vaguadr nebo Nobivac s tím, že žádnou jinou nechci.
|