Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Tlapky - problémy se solí
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 20 Led 2005 17:27
- Nahlásit

Dobrý den všem, mám amerického kokršpaněla (10 let) a tuto zimu se mu objevil mezi prsty předních tlapek mokvavý zánět kůže (růžovofialová barva, zapáchá).
Nevím, co dělat. Už mám objednány botičky. Nemá s tím někdo z vás náhodou zkušenost? Díky moc.

niniel
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 18:37
- Nahlásit

S tou tlapkou bych zasla k veterinari pro nejakou mast. Jinak bych radila po venceni umyt tlapky vodou a muzete je i mazat specialni bylinnou masti na tlapky, chrani tlapky pred soli.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 21:38
- Nahlásit

Anonymní
namazala bych to Betadinou, která vysušuje. Mýmu pesovi se to taky občas stává a tohle pomáhá

Usanda
Člen
# Zasláno: 20 Led 2005 22:08
- Nahlásit

Můj hafan to mívá taky(ale nehnisavé,jen hodně podrážděné a vykousané) a natírala jsem to Ophtalmo Framykoin nebo tak nějak. Vet nám to dal pro předešlého pejska (měl hnisavý zánět mezi prstama-taky kokr)a říkal,že se to používá i na "cecíky"kojících fenek, když je štěnata moc okusují.
No a spravilo se to,mazala jsem 2x denně ale musela jsem ho hlídat,aby si to nevylízal.

Evička
# Zasláno: 21 Led 2005 08:25
- Nahlásit

Na všechny podobné mokvavé záněty nebo i na pokousání používáme už dlouhá léta a s velkým úspěchem antibiotický spray AUREOMYCIN, který kromě genciálové violeti, která vysušuje, obsahuje antibiotika a je naprosto úžasný. Stojí kolem 200,-Kč, vydrží dlouho. Jedinou nevýhodou je, že barví fialově, ale jinak vřele doporučuji. Pokud ta tlapka mokvá, tak tohle je ideální.Hlavně nedávat žádné mastné masti, myslím, že by se to zhoršilo. Ale ten spray je vážně super. Ošetřujeme tím skoro všechno, dá se stříkat přímo do ran.

Anonymní
# Zasláno: 21 Led 2005 09:02
- Nahlásit

Díky moc, za všechny rady.)

Fan
# Zasláno: 26 Led 2005 06:23
- Nahlásit

chtěla jsem se zeptat jakou mast používáte jako prevenci, tedy jako po procházce na tlapky kvůli popraskání od soli....
ve zveráču mě poslali do lékárny, ale tam mi nabídli indulonu, myslela jsem, že je něco spešl, zatím mu to mažu svým krémem na suchou pleť... máte nějakýho typa?

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Led 2005 07:36 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Ahojky,
objednala jsem si ochraný sprej na tlapky u barona. Teď přes zimu ho proventivně používáme. Ale fakt jen chvilku a já s mým dvoukilovým miláčkem moc tůry nechodím, takže fakt nemůžu posoudit, jestli funguje jak má. Ale každopádně tu máš adresu.
Je to oddělení zdraví, péče o tlapky.
[url=http://www.baron.cz/index_kat.asp?ID_PARTNER=17&ID=KP000001

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Led 2005 07:38
- Nahlásit

Tak znovu, lépe, radostněji.

http://www.baron.cz/index_kat.asp?ID_PARTNER=17&ID=KP000001

Evik
Člen
# Zasláno: 26 Led 2005 11:12
- Nahlásit

jak psala Evička, na mokvavé záněty nejsou mastičky vhodné - jak u lidí tak u psů... Jinak v zimě, pokud jsou chodníky posolené a pesani mají jinak tlapy v pořádku, používám jako mazadlo INFADOLAN, dobře promastí a narozdíl od indulony není "mokrý". Taky nehrozí, že by se psovi něco stalo, když to náhodou olíže - maximálně se po....., ale pokud se tlapky promažou dobře, psi to ani lízat nechtějí - tedy aspoň ne ti moji.

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2005 11:26
- Nahlásit

Já používám lékařskou vazelínu

žanda
# Zasláno: 27 Led 2005 08:29
- Nahlásit

My s tlapkama-jako s tím hnisavým -bojujeme už hrozně dlouho,ale vyplácí se po každé procházce tlapky umýt ve slabém roztoku hypermangánu.......doufám,že jsem název nezvorala,že se to tak píše. A musím říct, že růžové tlapky nemáme, roztok fakt slabší. Jako prevence se nám to osvědčilo...a když už nastane-myjeme stále a kapu chronicinem,než se moc rozjede.
PS-vím,že je chronici většinou dáván na uši-ale toto je rada od vete....a zabírá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání