| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:20
- Nahlásit
Jak pečujete o zdravý chrup svých pejsků? Stačí kvalitní granule, nebo další kousací/žvýkací kostičky? Čistíte kartáčkem a pastou?
|
Suzi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:31
- Nahlásit
Hodně záleží taky na plemeni - některá jsou na kameny obecně (takže i ty zubní) hodně náchylná. Já mám kupříkladlu kníračku a ta ve svých 6letech přišla už o pěknou řádku zubů, jelikož se jí enormně tvoří kámen, následně ohalují krčky a zuby se pak ze svých lůžek uvolňují. Takže kvalitní žvýkací kosti, ačkoliv čištění napomáhají, ani samotné kvalitní granule nestačí, je třeba psu zuby pravidelně čistit (záleží podle náchylnosti psa na problémy se zuby - denně až jednou týdně) a podle toho, jak rychle se psu v jaké míře kámen tvoří, jej taky občas nechat odstranit u veterináře (zákrok pod narkózou - čištění ultrazvukem, nebo se psu kámen jen seškrabuje škrabkou). Na čištění se dají koupit speciální enzymatické pasty, princip jejich účinku je takový, že stačí, pokud pastu po zubech pouze rozetřeme a nemusíme volit žádné speciální techniky čištění, ačkoliv použít kartáček (dají se sehnat malé gmové na prst) není nijak na škodu, možná mohou dokonce napomoci zvýšenému účinku - zároveň totiž masírujeme dásně a zabraňujeme vzniku potíží s nimi.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2005 09:33 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Já čistím od malinka enzymatickou pastou od virbacu, používám dětský měkký kartáček, snažím se několikrát za týden.
Krom toho dostává špageta i kosti a plátky na čištění zoubků.
Protože krmíme granule, tak je podáváme suché, nenamáčíme.
Budou jí 4 roky a celá veterina její dokonalý chrup pokaždé obdivuje
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:39
- Nahlásit
My svému pejskovi taky čistíme zoubky enzymatickou pastou Virbac.Používáme i psí kartáček stejné firmy.Veterinář nám řekl, že je to nejlepší způsob jak pečovat o zuby.Čistíme tak 3x týdně.
|