| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 14:33
- Nahlásit
Mám problém se svou asi dvouletou fenkou křížence. Venčení zvládala vždycky v pohodě, ale včera se vyčůrala přímo mezi dveře obýváku, když jsem nebyla doma. Byla sama doma jen od pul deváté (to jsme se vratily s ranního venčení) asi do 14:00, kdy šla zase na procházku (asi na hodinovou), potom byla venku ještě večer a na noc jsem ji šla taky vyvenčit (cca v 22 00), ráno byla na tom stejným místě jako odpoledne zase louže, po ranním venčení jsme se vratili domů a když jsem se teď vrátila, louže tam byla zase. Přitom z ranního venčení jsme se vracely tentokrát asi o půl osmé. Zaráží mě na tom hlavně fakt, že mezi dveře nedělala loužičky ani jako malý štěně, vždycky se snažila je udělat někde v koutě, ale nikdy ne tak, aby byly všem na očích.
Není možné, že nějakým způsobem "protestuje", že se v poseldních dnech věnovalo víc pozornosti upravě akvaria? (Akvarium je totiž postavený vedle dveří do obývaku) Fakt nevím, co s tím dělat. Fenka byla normálně zvyklá vydržet 8 hodin bez problému a teď nevydrží ani těch 6. Ještě mě taky napadlo, jestli to není začinajícím háráním, ale s tím jsme nikdy problémy neměly.
Ptám se, protože by mě zajímalo, jestli někdo nemá podobnou zkušenost, než začnu alarmovat veterináře...
Díky za odpovědi...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 14:41
- Nahlásit
Eimy a nemůže být nastydlá?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 14:46
- Nahlásit
nefer
No právě o tom uvažuju taky, jen se snažim sehnat náký info, čím jiným by to mohlo být, abych zbytečně neburcovala známýho veterináře... Ale asi to tak stejně nakonec skončí... Každopádně jsem ji začala na ven oblíkat "mikinu", aby měla teplo na záda a tak, i když jaem ji chtěla vytahnout až na obravdu velký mrazy. Když o tom přemýšlim, tak před pár dnama jsem se zasekla dlouho na jednom mistě a vona seděla, tak se možná nachladila. No uvidim... Počkám asi do zítřka, co se stane a kdyby byla nová loužička, tak poletíme k vetovi.
Jinak je právě uplně v pohodě, jak jsme se vrátily z venku chtěla si hrát a všechno v pohodě, tak z ní mám v hlavě trochu zmatek... Kdyby tak mohla mluvit a řekla mi, co jí je...
U ní je hlavní problém v tom, že ona si neříká, že chce ven, ona čeká, až s nou někdo pujde, ale když se ji chce a nemuže to vydržet, tak než aby mě budila, tak to prostě pustila...
|
Mark
|
# Zasláno: 20 Led 2005 17:00
- Nahlásit
Myslim, ze to haranim byt muze. Moje fenka normalne spi celou noc, rano ji musim tahat z postele, aby se dosla vycurat. Kdyz hara, budi me v noci, nekdy i 2x.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 18:35
- Nahlásit
Myslim, ze bude jen nachladla. Kdyby mela problemy s ledvinama, tak by delala louze i driv. Za par dni by to se to melo spravit. Davejte ji urologicky caj.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 18:52
- Nahlásit
Díky moc všem. Vidím to tak, že zkusim na noc zavřít dveře do obýváku (má místo u mě v pokoji) a uvidím, co se stane, jestli bude louže i u nás v pokoji, tak poletime k vete a když ne, tak to snad bude dobrý, každopádně dík moc za rady.
Mark
Problém je právě v tom, že ona neni zvyklá si o venčení říkat, ani když se jí chce nebo teda řekne si tím, že sedi bud u balkonu nebo na mě kouká... Bohužel to mě v noci nevzbudí...
|
moll
|
# Zasláno: 20 Led 2005 20:31
- Nahlásit
Pokud je loužička pokaždé na stejném místě, mohlo by jít i o vymezování území. Prostě si z jedné strany loužičky chrání svoje před domělým nepřítelem. Topografii bytu znáš nejlíp sama, tak to zkus posoudit.Naši psi si na zahradě vymezují prostor tak, že dělají bobky jen kolem plotu sousedů¨a to hlavně těch, kteří je nemají rádi, na ploše zahrady ne.
Kdyby byla nastydlá, tak dělá loužičky každou chvíli a všude, kde zrovna je.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 21:32
- Nahlásit
moll
Právě proto jsem si myslela, že to dělá kvuli tomu akvarku, protože jsme skákali hlavně kolem něj a na ni se nesoustředovalo tolik pozornosti, jako normálně...
Taky jsem si myslela, že kdyby byla nachlazená, dělala by ty loužičky všude po bytě... No uvidime... Ted sem měla na prochajdě co dělat, aby mi neruply nervy... Hypnotyzovala mě pohledem,tak sem si řikala, že se jí asi fakt chce, oblikla sem se a vylezla sem s ní do deště a na místo toho, aby jako obvykle hned pár metru od vchodu udělala co potřebuje, ťapala hezky asi čtvrt hodky než vubec cokoli udělala... I když jsem měla v plánu ji vyvenčit fakt pořádně, takže tu hodinovou prochajdu bychom udělaly i večer tak jako tak, ale myslim, že o nachlazení nepujde, že "pes" bude zakopanej jinde...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 18:09
- Nahlásit
Tak "čurací záhada" odhalena vyteklo nám malý dvacetilitrový akvarko, chudák pejsule,že sme ji tak podezřívali. No každopádně je štěstí, že nevyteklo to 100litrovy... )
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2005 18:18
- Nahlásit
Eimy
Tak hlavne, ze se to objasnilo
|
alibaglo
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 11:34
- Nahlásit
Hele je možný že se pes počůrá a neví o tom???
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 11:57
- Nahlásit
alibaglo
No já myslím,že možný by to bylo v případě inkontinence nebo nějakých zdravotních problémů..
|
alibaglo
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
davidkova renata
No jo ale třeba ve spaní???
|
Pepka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 13:15
- Nahlásit
Já mám ten samý problém u svého 2 letého psa boxera. Jednou za čas se stane, že má ráno pod sebou v pelechu mokro. Byli jsme na veterině, veterinář nezjistil nic, tak nevím. S inkontinencí mám taky zkušenosti, ale jenom u starších a kastrovaných fen.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
alibagloJá mám zkušenost jen zprostředkovaně přes dogu mé kamarádky.Ráno byl pelech taky počuraný,pes měl zdrav. problémy-nějaký zánět moč. cest způsobený zvětšenou prostatou.I přes den z něj moč občas kapala.Bohužel mu bylo už 9 let a už není...
Jedná-li se třeba o inkontinenci,tak snad o tom ten pes neví ne?Aspoň myslím,takže proč ne ve spaní.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 14:14
- Nahlásit
Eimy,
A umyjes tu louzicku poriadne?...treba to dobre vykartacovat napr.octovou vodou aby to prerazilo jej pach.Nasa fenula mi to robila asi tyden a potom som to riadne vydrhla a prekryla jej pachy a od vtedy je klud.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 14:19
- Nahlásit
alibaglo
Ještě něco:další kámoška má 9letého psa,jako štěně ho porazilo auto.Vet-debil-bez RTG řekl,že je to OK.Poslední rok začal učurávat a měl pohybové problémy.Dle RTG bylo konstatováno zanedbané a neléčené zranění páteře(nevím kterrých obratlů) které toto způsobuje.Prognoza-nulová,bude se to zhoršovat.V současné době pes občas pustí i bobek,majitelka to na radu veta řeší tím,že pes má doma permanentně plíny.jinak pouze utracení,čož je zatím dost problém,pes je jinak naprosto živý a čilý,nejeví známky bolesti či jiných obtíží.
|
p j petra
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 15:49
- Nahlásit
alibaglo,
no ale keby o tom nevedel,alebo ve spani ,chodil by na to iste miesto?
|
alibaglo
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 21:58
- Nahlásit
No ono ho taky porarzilo auto, ale to budou už 2 roky a ted jsou mu 3. No uvidím, kdyby náhodou se to opakovalo tak nekam zajdu. Dík moc, uplně jsem se lekla, když jsem na něj houkla co to je nevěděl, takže o tom neví, teď spinká na posteli. Dík
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2006 22:54
- Nahlásit
p j petra
no tenhle problem uz je hodne starej a nakonec se to objasnilo Je to tady v diskuzi i napsaný, prostě nám postupně vytýkalo 20 l akvárko plný vody
|
alibaglo
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
No jo já mám akvárko od loužičky na koberci dost daleko. No jo no holt je to prostě "štěně počůrávací".
|
katka z brna
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 12:07
- Nahlásit
moje 3 mesicni fenka mela zanet mocaku a dostala na to antibiotika.Po 10 dnech to bylo uplne oukej(pry) a po peti dnech se to vratilo.uz odmitam vrazet penize do leciv.myslite ze zabere treba urolog.caj? vopravdu bych nerada aby se do moci dostala krev.diky
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 07:32
- Nahlásit
katka z brna
evím jestli si někdy měla zánet močáku,ale já ano-dost jsme tím trpěla a můžu ti říct,že to je za prvé dosti bolestivé-jak pro psa tak pro člověka a pak je naprosto normální,že se zánět vrátí když to není úplně doléčený-mě se vracel tak po 14dnech. Urologický čaj je sice prima,ale jestli už tam je infekce-tak stejně nevylíčí.Já kdybych zjistila,že má můj pes zánět močáku tak neřeším kolik dám či nedám korun u veterináře,protože ze své zkušenosti vím jak je to opravdu bolestivé. Zánet močáku je chronický-dost často se opakuje a když jsem si myslela,že je už všechno o.k. a vysadila prášky za 10dní byl znova.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 07:35
- Nahlásit
katka z brna
uz odmitam vrazet penize do leciv
nechápu připojuju se k tomu, co píše Anu a dodávám, že pokud se zdráháš dát pár stovek za antibiotika, pak se můžeš dočkat toho, že po čase bude nevyhnutelná operace za 15 tisíc. nemluvě o utrpení psa.
|