Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Ekzém? Alergie? Plíseň?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:30
- Nahlásit

Našemu 6 měsíčnímu pesovi se udělalo na tlapkách něco jako ekzém. Zarudlá místa se šupinkami kůže, ze kterých mu vypadávají chloupky. Nechali jsme udělat test na trudníka (zkoukli to pod mikroskopem)a ten to není. Máme mu to mazat měsíčkovou mastí, ale zdá se mně, že to nezabírá.Mohla by to být najednou třeba potravinová alergie? Celou dobu krmíme stejnými granulemi. Nevíte co by to mohlo být a co by mohlo zabrat na vyléčení? Díky Pája

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 07:36
- Nahlásit

No alergie to být klidně může.

Zkusila bych dávat např. Pupalkový olej s vitamínem E, lahvinka stojí asi 100 Kč.

JERDA
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 09:39
- Nahlásit

Možná zkusit Infadolan, ale nevím...

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 09:51
- Nahlásit

Jo ten pupalkový olej by se měl dávat aspoň měsíc, aby to mělo nějaký větší efekt.

Anonymní
# Zasláno: 18 Říj 2005 09:57
- Nahlásit

Fromeli:

Díky. A jak poznám, že mu to začalo zabírat. Tou mastí mu to mažeme týden a akorát mu to trochu zesvětlalo, ale chloupky mu tam vypadávají stejně Mám strach aby se mu to nedostalo na celé nožičky.Ani netuším z čeho to může mít.Možná z trávy, ach jo

bord
# Zasláno: 18 Říj 2005 10:08
- Nahlásit

[b]Anonymní[/
Moje fenka to měla na loktech ( nebyly to otlaky) a zabírala mi na to mastička z lékárny, jmenovalo se to,,Zelený balzám" ale už nevím bohužel od které firmy.Byly to samé bylinky,barva masti světlejší zelená.
Jen pro doplnění - měla to chronický,jako štěně byla na dvorku se slepicema a jinou havětí a tyhle fleky,kde jí vypadávala srst měla rozlezlý po zádech,z velké části se vyléčily antibiotiky,ale na loktech se nepravid.objevovaly pořád.

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 10:09
- Nahlásit

No alergie může být z čehokoli, tráva, prach, granule, může se to projevit časem.

Ta pupalka je spíš něco jako "vitamín", já to dávám fence několikrát do roka, momentálně má po létě ukrutně vysušená ušiska, jak se potápěla ve vodě, takže má intenzivní měsíční kůru.

Prvně se to projeví na lesku srsti, tam je to vidět během 10 dnů a časem se lepší i kůže.

A jakou diagnozu stanovil vet?

Anonymní
# Zasláno: 18 Říj 2005 11:02
- Nahlásit

Vet řekl, že trudník to tedy není, že to bude asi alergie , ale na co se prý odhadnout pohledem nedáTak prý máme mazat tou měsíčkovou a uvidí se jestli to zabere.Akorát jsem se zapomněla zeptat do kdy to má jako zabrat

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:04
- Nahlásit

ad ložiskové změny: mám ten samý problém s 12 let starou ovčicí,je alergik-atopik,citlivá na stafylokoky,na letní pyly,na některé konzervační preparáty v granulích,netuším na jaké,spíš vím jakou značku nesmí,reaguje na stavební prach,ale pořád to bylo takový nevýznamný,sem tam něco na podbříšku,
před dvěma lety se koupala opakovaně ve vodě se sinicema a došlo ke generalisovanému výsevu po celém těle,dělala jsem si z toho tehdy biopsii a stěry na mikrofloru,ty byly jen běžná smíšená flora coby superinfekce ,biopsie byla nespecifická alergická reakce....vpodstatě jsme jí přeléčili antibiotiky a kortikoidy,nasadili pupalkový olej v terapeutických dávkách,a dalo to rok pokoj,pak se to objevilo znova v menší míře s letními pyly a to už mi bouchly saze,protože bydlíme na staveništi ve starém baráku prolezlém plísněma,a nasadila jsem jí prednison,antihistaminika psům moc nezabírají,a už pak zůstala na nejnižší možný dávce jako udržovací terapii.....a je klid.

Garfield
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:10
- Nahlásit

Včera jsem chtěla podepsat přání k narozeninám pro svého přítele. Na podpis našeho čtyřnohého kamaráda jsem vzala krvavě rudou rtěnku, potřela mu komplet polštářky na pacce (docela slušná spotřeba) odhodlána otisknout jeho tlapu pod přejícný text. Bohužel jsem to prováděla na parkovišti a nějaká kolemjdoucí paní mě napadla, že týrám psa (Sedni! Zůstaň! Dej packu! Nestoupej na tu packu! Garfielde nekousej mě do ruky! Sakra nehýbej se! Nestoupej na to! K...a štěku zůstaň!) a že z toho dostane nějakou vyrážku. Slušně jsem jí řekla, že je to určeno pro lidi na ústa a že z toho pes těžko dostane vyrážku. V další fázi hádky jsem po ní vyjela, že je to jen tuk z jiných rozvařených psů. V konečné fázi jsem jí chtěla říct, že to ještě neví, že pes, aby nezapackal rtěnkou byt půjde do klece... Neuvěřitelné, nestihla jsem to. Předběhla mě: "No to už jen chybí, abys ho zavírala do klece!!!"

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 12:20
- Nahlásit

Garfield

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 06:39
- Nahlásit

fromeli:

Tak jsem včera koupila ten pupalkový olej, akorát mě překvapilo, že je tam užívat vnitřně, myslela jsem, že mu to tím budu mazat
Pokud mu to mám dávat vnitřně, jaké dávkování
Pesan má 5 kg.

Díky Pája

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 06:44
- Nahlásit

Pájo, jj, to se dává do tlamky.
Dávám jednu lžičku denně a když je nějaký problém, tak dvě. Ale začala bych tou jednou.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 07:03
- Nahlásit

fromeli:

Díky,díky,díky

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:42
- Nahlásit

Na podobné problémy se nám osvědčil přípravek Cortizeme, což je dermatologické mléko s obsahem jak antibiotika, tak kortikoidu, který zabraňuje zánětu.
Uvidíte, že to vašim miláčkům pomůže.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání