Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / okusuje si tlapku
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:30
- Nahlásit

Ahoj, můj pejsek si okusuje tlapku. Jen jednu, kouše si polštářek a pak palec. Už to má docela dost "ožižlané", zatím mažu framykoinem.
Může to být nějaký parazit? Máme doma psí orthosan, pomůže to?
Jinak proti vnějším parazitům používáme Advantix spot-on.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:35
- Nahlásit

Nemá tam něco zapíchlé?

zuzka
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:40
- Nahlásit

Nemyslím, kontrolovala jsem to několikrát, nemá žádné známky poranění, až teď to má okolo polštářku červené, proto framykoin. Ani nekulhá, žádné podezřelé bouličky...
Hledala jsem i kousanec nebo oranžové tečky, ale nic nemůžu najít

Břetislava
# Zasláno: 17 Říj 2005 14:48
- Nahlásit

Náš hafan si taky kdysi pořád olizoval tlapku a měl to červené. Pak na tu tlapku začal i napadat. Měl ekzém, na veterině jsme dostali mastičku a vodičku a za 3 dny byl ok.

amandaa
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 16:15
- Nahlásit

pes si lyze labku iba ak tam nieco ma zapichnute alebo poranene. on to moze mat aj hlbsie zapychnute. chod s nim veterinarovi, isto bude vediet co stym

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 16:34
- Nahlásit

můj pes má takovou divnou úchylku, že když jedeme autobusem a musí mít košík, vždycky si snaží přes ten koš okusovat tlapky (je mu jedno kterou) Když mu koš sundám, okamžitě přestane lízat a škubat tlapky.....
Jestli to tedy u toho Zuzčiného psa taky nemůže být něco psychického?....

ola
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 17:14
- Nahlásit

zuzka
Moje feňule si tlapku sice nekousala,ale jednu dobu si pořád vylizovala mezi prsty. Měla to už celé červené. Tak jsem jí to natřela vatovou tyčinkou namočenou v čajovníku (Tea-tree oil) a cca 2-3 dny kapala do meziprstí kapičky (Chronicin)-pak to bylo O.K.

Anonymní
# Zasláno: 17 Říj 2005 17:36
- Nahlásit

No, mohl by tam mít zapíchlou osinu, a ta se těžko hledá, někdy bývá i hodně hluboko. Pokud vyloučíte tohle (např. nebyli jste na poli, vet taky nic nenašel apod), pak to může být tím, že se pesa nudí, nebo psych. rázu. Někteří čoklíkové okusují ocásek, jiní tlapky. Pak je třeba psíka zabavit hned, jak se sehne k tlapičce, jinak si udělá boláky a budete to dlouho léčit.Náš měl snahu si kousat špičku ocásku, po napomínání a strčení před čumák hračky či okamžité upoutání pozornosti na sebe a pomazlení toho nechal, a to docela rychle.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání