Fousisko
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2018 14:30
- Nahlásit
Marikena
Taky bych se přimlouvala zkusit psa pomaloučku převést na BARF za dodržení dietních opatření. Čím pestřejší a hodnotnější strava, tím menší riziko zdravotních obtíží spojených se zažíváním a vylučovací soustavou obecně.
Ať se na mě případní přítomní zastánci granulí nezlobí, ale granule, podle mého názoru, nepředstavují pestrou stravu...možná, že to obsahuje potřebné výživové látky, nicméně pes žere stále totéž...Zkuste si jíst denně třeba kuře s rýží ....Jako vedlejší efekt psů na granulích jsou pak právě všemožné poruchy se zažíváním a vylučováním, neboť díky jednotvárnosti potravy zažívací trakt zleniví, není motivován k tomu aby pořádně makal, což nahrává potom i různým bakteriím a dalším sajrajtům, které se usazují i v játrech a ledvinách....
Doporučuji kontaktovat např. Kateřinu Novosádovou (www.manwe.eu) ta má s BARF bohaté zkušenosti, napsala o tom i několik knih.
Když jsem začínala svoje fousisko krmit přirozenou stravou, hledala jsem info mmj. právě u paní Novosádové a musím říci, že vše, co jsem si u ní načetla, ale i co mi po e-mailu poradila, se mi osvědčilo. V souvislosti s nemocným psem je určitě třeba konzultovat i s veterinářem, ale chce to bavit se s takovým, který není odpůrcem BARF metody krmení. Bohužel je ještě stále mnoho veterinářů, kteří BARF odsuzují a snaží se člověku nacpat granule....je to holt pro ně kšeft..Někteří to berou opravdu jen jako kšeft a své vlastní psy krmí BARF, jiní jsou opravdu zmasírovaní těmi velkovýrobci granulí a opravdu jsou přesvědčení o tom, že je "tohle" onen TOP v krmení....
Takže to chce i zapojit selský rozum no...
|