Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Močové krystaly a výběr granulí
Autor Zpráva
Marikena
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2018 09:07
- Nahlásit

Dobrý den, náš pes má v moči masivní množství krystalků a nasadili speciální granulovou dietu Hill's u/d.
Sice stav se zlepšil (už nemá krev v moči) nemyslím si, že ta značka je úplně ideální. Pes přibral a má pořád hlad.
Může někdo doporučit jinou značku nebo máte jiné zkušenosti?
Mohono krát děkuji.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2018 10:34
- Nahlásit

ty diety od hills sou dobry z dietniho hlediska jinakkvalitou granuli dost nic moc...

Nejde po konzultaci prejit treba na barf s dodrzenim zasad pro dietu ?

pripadne zkusit normal granule s dietnima doporucenima? nekdy staci spesl granulema zlepsit stav...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2018 14:30
- Nahlásit

Marikena

Taky bych se přimlouvala zkusit psa pomaloučku převést na BARF za dodržení dietních opatření. Čím pestřejší a hodnotnější strava, tím menší riziko zdravotních obtíží spojených se zažíváním a vylučovací soustavou obecně.
Ať se na mě případní přítomní zastánci granulí nezlobí, ale granule, podle mého názoru, nepředstavují pestrou stravu...možná, že to obsahuje potřebné výživové látky, nicméně pes žere stále totéž...Zkuste si jíst denně třeba kuře s rýží ....Jako vedlejší efekt psů na granulích jsou pak právě všemožné poruchy se zažíváním a vylučováním, neboť díky jednotvárnosti potravy zažívací trakt zleniví, není motivován k tomu aby pořádně makal, což nahrává potom i různým bakteriím a dalším sajrajtům, které se usazují i v játrech a ledvinách....
Doporučuji kontaktovat např. Kateřinu Novosádovou (www.manwe.eu) ta má s BARF bohaté zkušenosti, napsala o tom i několik knih.
Když jsem začínala svoje fousisko krmit přirozenou stravou, hledala jsem info mmj. právě u paní Novosádové a musím říci, že vše, co jsem si u ní načetla, ale i co mi po e-mailu poradila, se mi osvědčilo. V souvislosti s nemocným psem je určitě třeba konzultovat i s veterinářem, ale chce to bavit se s takovým, který není odpůrcem BARF metody krmení. Bohužel je ještě stále mnoho veterinářů, kteří BARF odsuzují a snaží se člověku nacpat granule....je to holt pro ně kšeft..Někteří to berou opravdu jen jako kšeft a své vlastní psy krmí BARF, jiní jsou opravdu zmasírovaní těmi velkovýrobci granulí a opravdu jsou přesvědčení o tom, že je "tohle" onen TOP v krmení....
Takže to chce i zapojit selský rozum no...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2018 15:12
- Nahlásit

dogar z cesk u brna ted nevim jmeno stourac? je barfar, me tenkrat radil s barfem a krvi v moci ale uz nevim co,uz pak masovat nechtel, mmj ale myslim jablecny ocet, ma.i pordnu na webu

Marikena
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2018 08:18
- Nahlásit

úžasný! Děkuji moc!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání