Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Alavis
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Břetislava
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:30
- Nahlásit

Dáváte Alavis celý rok nebo se řídíte doporučeného dávkování 1-3x do roka?

jana33
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:33
- Nahlásit

Podle toho,zda ho dáváš preventivně nebo jako léčbu. Jeden pes dostává Alavis celoročně,druhý preventivně kůru 1x ročně

Břetislava
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:04
- Nahlásit

No dáváme ho jako léčbu. Naměřili hafanovi DKK 2/2, doktor říkal, že se má dávat tak 3x do roka, ale četla jsem o tom, že někdo to dává celoročně. Tak nevím. Aby to potom nemělo třeba víc škody než užitku.

jana33
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:15
- Nahlásit

100% to neuškodí. Já bych mu ho klidně dávala celý rok

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:43
- Nahlásit

My máme pejska s DKK 2/3 a dáváme Alavis ve 2měsíčních cyklech, pak 2m. pauza a zase 2m.kúra (5tblt denně). Celoročně to podle mě zatím není potřeba, protože pejsek nemá žádné potíže - běhá, skáče, dobře vstává - asi ho to nebolí...kdybychom neměli ten rentgen, tak o tom ani nevíme...

jana33
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:58
- Nahlásit

jasně,záleží na tom,jestli má pejsek problémy nebo ne

Břetislava
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:02
- Nahlásit

Náš nemá, nechali jsme mu udělat rentgen jen ať víme jak je na tom. Jinak bych to vůbec nepoznala. Původně jsme šli na veterinu s tím, že čas od času napadal na přední packu. Na předních nohách mu doktor nic nezjistil, na zadních DKK 2/2.

Evik
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:12
- Nahlásit

Můj pes má DKK 3/3 a Alavis MSM dávám preventivně obden jednu tabletku .
Někdo tu psal, že dává 5 tbl denně....to je asi nějaký moloss, ne? To je snad až moc vysoká dávka ne? Na tom balení co máme my se doporučuje 1 tbl jako udržovací dávka na váhu mého psa....

jana33
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:44
- Nahlásit

No já myslím,že když dáváš furt,tak máš udržovací dávku. Ale když na 2,3 měsíce vynecháš,tak bys měla zase těch 14 dní, tři týdny dávat tu startovací dávku,která je poměrně vysoká

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:58
- Nahlásit

Břetislava - my zrovna takhle přišli na DKK u naší Anne... My dáváme Chassoton - http://www.equistro.cz/produkty/chondropr.htm , je to stoprocentně přírodní přípravek z mořských korýšů, máme labradora a pixle nám vydrží cca 3 měsíce / a to dávám ještě i staré fence křížence, co máme doma / . K tomu dáváme Alavis single, takhle nám to doporučil veterinář z webu Alavisu a náš vetík s tím souhlasí.

wensday
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:59
- Nahlásit

...sem se zapomněla přihlásit

Anonymní
# Zasláno: 14 Říj 2005 17:22
- Nahlásit

Evik: Dávám 5tblt denně startovací dávku na 14 dní, pak následujících 6 týdnů 3tblt denně udržovací kúra. Pes má 60kg. Dávkování nám předepsal ortoped na základě rentgenu...

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:49
- Nahlásit

My používáme přípravek Fortiflex[b][/b]. Veterinář nám poradil, že se zde vstřebává nejvíc účinných látek.Stačí ho dávat měsíc 1 tabletu denně a další 2 měsíce to pořád účinkuje.Jsou dvě varianty pro pejsky do 25 kg a nad 25 kg.
Doporučuju všem vyzkoušet.

Anonymní
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:52
- Nahlásit

Ahoj.Dávám fence Alavis jen jako občasnou kůru.Bohužel ale jsme musely přejít na každodenní užívání Rimadylu.Nevím ale,jestli se to může.Je to devítiletá fenka skotského jeleního psa.Když nedostane Rimadyl,nemůže se ráno postavit na nohy a strašně pláče.
Hana

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 22:36
- Nahlásit

Psovi s DKK 4/4 dáváme Alavis Kloubní výživu (dříve forte) většinou v zimě a dyž má problémy. Jinak nedostává nic, je mu 6 let a zatim OK.

Lenny
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 22:43
- Nahlásit

Kde se dá sehnat Fortiflex a kolik stojí pro pesany nad 25 Kg? Děkuji

birma
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 22:52
- Nahlásit

Lenny
Sehnat se dá na veterině, od ledna ho budem prodávat i my v obchodě. Bude stát 850 (kolik je to na veterině nevim). Dává se tak že dáš jedno balení (pokud je pes nad 40kg tak balení dvě) - to je na měsíc a pak dva měsíce pauzu, pokud má pes velké problémy s pohybem dává se po dobu dvou měsíců a pak se dva měsíce vynechají. Mě u psa s váhou 38 kg vyjde levnějc než Alavis

Lenny
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:04
- Nahlásit

birma
Já dávám Alavis preventivně,stojí mě na měsíc 450.- Dá se dávat fortiflex taky preventivně?

birma
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 21:44
- Nahlásit

Lenny

Anonymní
# Zasláno: 9 Lis 2005 17:38
- Nahlásit

Ahoj!Chtěl bych upřesnit informace ohledně Fortiflexu.I u psů nad 40 kg postačí jedno balení. Je balení na 15-25 kg a nad 25 kg pro všechny váhové kategorie.Dá se určitě dávat preventivně a to od štěněcího věku u problémových plemen.
Dá se sehnat u všech veterinářů, když nebudou mít v ordinaci, rádi jej objednají.
MVDr.Martin Bonczek

birma
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 20:30
- Nahlásit

Anonymní
My je bereme přímo od výrobce a podle něj se dávají nad 40 kg 2 tablety denně (tzn že na měsíc jsou dvě balení). V příbalovém letáku jsem to nehledala, protože můj pes nemá přes 40 kilo, ale jsem si jistá, že nám to říkali

Lenny
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 20:31
- Nahlásit

Anonymní
birma

Děkuji za odpovědi, mám berňáka takže prevence určitě!

Jerryk
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2005 17:05
- Nahlásit

Já dávám svému NO Alavis celoročně. Naposledy jsem ho kupovala "v akci" - bylo v balení ještě 1 malé. Zdá se mi, že to druhé balení má větší analgetický účinek. Koukala jsem na jejich stránky-jsou 3 druhy Alavisu pro psy!

birma
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2005 17:12
- Nahlásit

Tak jsem koupila Fortiflex a na balení opravdu stojí - pro psy nad 40kg podávat 2 tablety denně po dobu 1 měsíce

Lenny
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2005 19:41
- Nahlásit

Jerryk
To byl nejspíš Alavis Single, ten jsem dávala při kulhání ale nic se nezměnilo, pak jsem dala MSM glukosamin sulfát a už nekulhá

Jerryk
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2005 21:03
- Nahlásit

Lenny
Jo, jo byl. My to máme bohužel doživotně (dysplazie, je mu 12,5). Užívá Alavis + když se zhorší obtíže - Rimadyl (ten má silné analgetické účinky-když ho užíval, tak běhal z radosti jak prdlouš a spínal nám neustále kamery a manžel už jednou nevydržel a řval, že mám přestat dávat pejsoj ty drogy!.)

Anonymní
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:21
- Nahlásit

Prosím, kde se Alavis dá sehnat a kolik stojí?

Břetislava
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:31
- Nahlásit

www.alavis.cz - připadá mi, že koupením na netu je to nejlevnější. Na veterině to je i přes 500 - z mojí zkušenosti.

Anonymní
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:33
- Nahlásit

Břetislava
Díky mopc. Dnes jsem zpozorovala, že mi 9ti letá fenka začíná chvílema pokulhávat

Lenny
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 11:58
- Nahlásit

Já ho kupuju přímo v obchodě Barnys (mají tam všechny doplňky i pro lidi) kousek od Flory, ale je to v Praze, nebo v nákupním centru Eden taky v Praze a všude to mají za cenu jako na netu.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání