| Autor |
Zpráva |
alcakv
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:20
- Nahlásit
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=test&c=A020625_082650_test_jan
|
haha
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:25
- Nahlásit
to už znám už jsem to dávno četla ,jak už jsem tady psala krmím svoje psy Darlingem a to krmivo fakt není špatný,už jsem tady psala i to že můj pes s nemocnou slinivkou snášel dvě značky krmiva Hillś a Darling.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:27
- Nahlásit
Myslí Darling a Friskies nebo to je nějaká značka Darling Friskies - to jsem ještě neslyšela.
|
haha
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
tak jsem se ti šla podívat do chodby na ten obal protože dřív na tom pytli byl velkej nápis Darling a malej Friskies na těch novejch už je jenom Darling taky maj trošku pozměněnej obal ale smějící se Bíglí hlava je tam pořád,já už tim krmim několik let
|
Břetislava
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:47
- Nahlásit
A myslíte,že je dobrý krmit tím i větší plemena? Myslím labrouše. My krmíme Acanou,která v tom testu moc dobře nedopadla,což mě překvapilo. Jde o to,že krmiva pro velká plemena obsahují navíc nějaký ty doplňky na klouby. Aspoň si to myslím
|
haha
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:51
- Nahlásit
kříženec pita a labradora, německý ovčák ,středoasijat, kříženec cca 10 kg, labrador mojí sestry ,německý ovčák mého strýce ti všichni to ve zdraví papají, je pravda že jim k tomu přidávám Gelacan,ráno krmím granulema ,večeře je příloha s masem nebo konzervou, ale sestra krmí labrouše jem granulema a prospívá jí dobře.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:57
- Nahlásit
Taky je tam napsaný, že Darling Friskies stojí 43Kč/kg, ale sama vím, že 10kg granulí Darling stojí tak 240Kč,ne? Jsou to ty Darling,které prodávají hlavně v hypermarketech?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:58
- Nahlásit
Pre mna ten clanok nema ziadnu vypovednu hodnotu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:12
- Nahlásit
Přesvědčivější než nějaký článek je pro mě zdraví a kondice mých psů. Krmím Acanou. I březost a náročný odchov 10 štěňat fena zvládla s Acanou (samozřejmě v té době dostávala bohaté přídavky masa, tvarohu atd.atd...) a velmi rychle se zase dostala do kondice i do srsti.
Tím nechci nikomu hanět jiná krmiva, která se mu osvědčují.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:14
- Nahlásit
Z toho článku mne zaujalo,že pes má jíst jednou denně. Jak to děláte vy? Já krmím ráno a večer. Ale fakt je,že čuba mi ranní dávku jí hůř a večerní zblajzne ve vteřině. Už jsem zvažovala,že ji tedy budu krmit jen jednou-večer,ale nevím... ???
|
jana33
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:18
- Nahlásit
Ten test je celý naprosto o ničem. Nechci o tom moc diskutovat,protože se o tom diskutuje už tři roky, nebo jak dlouho to je,co ten článek vyšel. Pokud jim jako dobrý krmení vychází nějaký šunty ze supermarketu,tak se můžu jen zasmát. A co se týká Acany - jako nedostatek uváděli,že nedostatečně pokrývá energetickou potřebu psa - jak já, tak x mých známých, tak dalších x lidí z netu má u Acany opačnou zkušenost - aby pes netloustl, stačí daleko menší dávka než ta,která je deklarovaná na pytli.
|
Lea
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:18
- Nahlásit
Lidi neblbněte, to je zase další objednaný test! Když jsem to četla, zase se mi protočily bulvy, to už tu nejmíň jednou bylo. Soudný člověk otočí ten svůj pytel Darlingu a koukne se na podíl masa. Pak vezměte tu K9 a srovnejte vstupní suroviny. I když K9 je krmivo střední kvality, Darling ani ti další vítězové mu nesahají ani po paty. Nejlepší věta: "i když má Darling velký obsah sóji, splňuje nejlépe požadavky psa..." vzápětí tam vyjmenovávají potíže, které může sója způsobit. Chce to se trochu zamyslet, že pes je masožravec. A zničené psy, jejichž páníčkové si libovali, jak pěkně ušetřili na granulkách ze supermarketu, jsem už taky párkrát viděla. Ti rozumnější si pak z našeho obchodu odnášeli kvalitní granule a po měsíci si přišli pro další a poděkovat. A cena je v tomto případě poměrně dobrým ukazatelem pro ty, kterým se nechce studovat, co do psa vlastně sypou. Nemusíte sice vypláznout 1500-2000 za pytel, stačí okolo 1000.- za 15 kg. Ale za ta léta jsme stejně došli k názoru, že nejlepší granule je maso
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:18 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit
Ola
Někde jsem četla že snad od roku a půl nebo dvou let by se mělo krmit už jen jednou denně. Osobně si myslim že když se krmí dvakrát denně, že se taky prd stane.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:19
- Nahlásit
Ja vzhladom k tomu, ze sa obavam torzie zaludka krmim 2x denne, hoci rano tomu tiez Hugo moc neda.
|
jana33
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:26
- Nahlásit
dospělý pes velkého plemene by se měl krmit 2x denně kvůli riziku torze
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:33
- Nahlásit
Mě to taky nijak neovlivnilo. Testovali hlavne ty nejlevnější hypermarketový značky a špičková krmiva do toho vůbec nazahrnuli. Je tam sice K9 a Acana, ale ty já považuju spíš za "použitelná". Pochybuju, že by byl lepší Darling nebo nějaká Koruna než Eagle Pack.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:37
- Nahlásit
pigie
jana33
Taky mám z torze obavy-přece jen boxer má zrovna dost hluboký hrudník... ,ale zase na druhou stranu si říkám,že večer po jídle je jediným pohybem naší čuby snaha vyhoupnout pupek do křesla... a spát!
|
jana33
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:13
- Nahlásit
No já to musím hlídat, protože ty naši blbci chytnou hravou právě vždycky večer po jídle
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:28
- Nahlásit
Ja davam nazrat az po vecernej vychadzke, s kadial chodi utahany, takze tiez zalezie a spi. A rano tiez po vychadzke, ked odchadzam do roboty, takze tiez zalezie a spi
|
cherry
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:39
- Nahlásit
Já taky LR ročního 2x denně, asi u toho zůstanu. Když ráno přijdem z venku tak to už letí na místo a čeká, večer po procházce to samý. Dáváte psům někdy jednodenní půst? Ten náš by mě asi sežral, včera večer po procházce jsem nejřív šla věšet prádlo a celou dobu netrpělivě čekal a štěkal, kdy už bude jídlo.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:41
- Nahlásit
Já taky krmím 2x denně, ráno cca 1/3 dávky a večer zbytek, někdy od rána něco zbude, ale mám pocit, že nebude celý den o hladu
Jinak Acana pokrývala denní potřebu mojí fenky nadbytečně
|
ola
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:12
- Nahlásit
Nedá mi to a musím ještě napsat k tématu krmiv-značka,cena,kvalita a lidi. Seděla jsem jednou u veterináře a přišel tam dědula,sláma mu koukala z bot,na sobě tesilky,děravý svetr atd. a já mu v duchu předurčila,že si jde koupit asi něco pro králiky,slepice nebo tak. Jo, a dědula směle zaklepal,dostal od pana doktora dva pytle Royal Caninu,vypláznul přes dva tisíce a vesele odkvačil. Musela jsem se smát. No a pak jdete po hypermarketu,kde jde rodinka celá v Adidasu či Nike, dětičky všechno luxusní a šáhnou po pytli s granulema 10kg za 180,- Kč a ještě koukají,jestli nejsou nějaký v akci!? A vo tom to je....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:15
- Nahlásit
ola
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:36
- Nahlásit
Uvádět jako nedostatek "velké rozmezí dávkování krmiva" mi přijde docela mimo, možná by bylo zajímavý srovnat v testu krmiva, který nejsou tolik k dostání v supermarketu...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 15:17
- Nahlásit
Ahoj já tedy teky krmím Acanou, ale taky vařím. Kupuji maso a rýži, dávám zeleninu i ovoce oni zbaští všechno. Kupuji i eukanobu, nevím jak se to píše, ale určitě víte co tím myslím, ale míchám jí s tím z hypermarketů. A mám psy v super kondici i v srsti.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 15:19
- Nahlásit
Jo a taky krmím dvakrát, ráno míň, večer víc.
|
haha
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 17:06
- Nahlásit
u nás teď momentálně stojí darling 10 kg necelý tři stovky,nevnucuju vám to ,ale krmím tim už dost dlouho na to aby se na psech něco projevilo,to že soja může u psa způsobit třeba průjem je možný ale podstatný pro mě je že u mejch psů nezpůsobuje nic,psi mi průjmama netrpí, nezvrací, nejsou nemocní, jsou aktivní , maji pěknou srst, ptala jsem se našeho veta jestli tim můžu krmit, odsouhlasil mi to ,sice je pravda že podíl masa je v tom malej ,to mi řekl taky ,ale jinak to psům ublížit nemůže,nikomu to krmení nevnucuju,jenom mi trochu vadí že pořád kritizujete něco co jste v podstatě ani nevyzkoušeli.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 17:24
- Nahlásit
Ahoj, zapojuju se do diskuse, krmím jednou denně, večer, mladšího psa krmím Twinnerem, středními granulemi - Top Crocette nebo Top Dinner, staršího psa Twinner Balance. Dávám menší dávky, než jsou v návodu, jinak by psi neprošli dveřma. Jsem naprosto spokojená, mladému psovi přidávám pravidelně sušené vepřové uši nebo nožičky, popřípadě šlachy, jinak ještě po úraze Caniviton. Starší pes má taky nožičky nebo uši - dostávají vždy oba stejně. Staršímu psovi už dávám Karsivan 50 a Alavis MSM. Nemůžu si na krmivo od Twinneru stěžovat. Ale není běžně k dostání. Cena je taky rozumná.
|
Lea
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 20:57
- Nahlásit
haha
Se známými jsem už tak probírali teorii: páč kvůli těm našim psům jezdíme často do Jugošky, tak víme, čím je tam živí. Převážně chlebem a kukuřicí a když vybydou nějaký zbytky ze slípky a tak. A došli jsme k závěru, že tito psi mohou mít již geneticky zažívání přizpůsobeno této stravě, jo u pastevců dostanou někdy ještě ovčí a kozí mlíko, že jim možná ta superkvalitní a supervyážená strava nemusí dělat dobře. Hlavně co se týká kloubů a nebo i reprodukce. Ale bráno samozřejmě z dlouhodobého, generace trvajícího časového horizontu. Ale co existují ty granule, něco se děje. Mám pocit, že psi nemají tak pevné šlachy- tak časté např. přetržení kolenního vazu nikdy nebývalo. V těch granulích si myslím není totiž takové to mokré, to pojivo, prostě to, co je v mase. Je to prostě suché maso a nějak mi tak dochází, že ani ty nejlepši granule to maso nemůžou nahradit. Tak to je jen nástin té naší teorie. A zjistili jsme, že těm psům v Jugošce k pěkné srsti stačí obyčejné odčervení.
|
haha
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:30
- Nahlásit
Lea
to je pravda že granule maso nenahradí,ani ty sebedražší , dřív byli taky pěkný psi a granule se nevyráběly
|
Lea
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:58
- Nahlásit
jojo, je to holt pohodlí nasypat psům granule, ve kterých je prostě všechno a hotovo. Kolikrát se mi honí hlavou, že kdybych měla čas, tak těm psům nakoupím masa z jatek a navařim jim tu jejich čvachtačku, že by měli boule za ušima. A koukala bych, jak jim chutná. Oni ty granule sice sežerou, ale to je tak všechno. Jeden pán, co k nám chodí nakupovat (maso), je takový dost od rány a ten by mi ihned řekl, že když nemůžu psovi navařit a místo toho mu sypu ty s...ky, tak si ho nemám pořizovat. A taky říká, že 90% lidí, co mají psy, by je vůbec nemělo mít. A na tom taky něco je, vždycky mi nahlodá svědomí..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 21:02
- Nahlásit
Lea
To mi vravi moj otec a toho vidavam urcite castejsie ako ty toho pana. Ja si vsak myslim, ze len ta papanica pre toho tvora nie je to najlepsie. On by sice psovi dal nazrat fantasticky, ale zavrel by ho do kotca alebo nechal len na zahrade, lebo patri tam. Kazda minca ma dve strany...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 21:09
- Nahlásit
Lea
kdybych měla čas, tak těm psům nakoupím mas
Ty nemáš 15 minut denně?
|
Lea
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 21:20
- Nahlásit
No to je jenom co se týká žrádla. Jak začne o výcviku a vůbec chování se ke psům, tak radši jenom přikyvuju a radši pusu neotvírám. Jednou mě viděl, jak jdu s tátovou ovčačkou a volám ji k noze. Tak mě obešla zprava a sedla si k levé noze, jak se to učila na cvígru. No to bylo!: proč prej dělám ze psů blbce, co to je za hovadinu aby čuba okolo mě lítala a že by pro ní bylo jednoduší, kdyby k tý levý noze přišla rovnou, co to na těch cvíčácích dneska dělaj za kokotiny...atd. No, a já zas mohla jen tiše souhlasit
Jinak ale znám taky vykrmený chudáky, a to nejen ty v kotcích, ale hlavně těch babek, co nemaj nic lepšího na práci než "neodolat těm jeho očíčkům" Pak ty svý ubohý tlustý klobásy vozí v kočárku, protože "on se rád vozí" Ale že má břicho na zemi a neudýchal by to, to nepřiznají.
|
Lea
|
# Zasláno: 16 Říj 2005 21:34
- Nahlásit
Nikita
Ono se sice s osmi psy nejedná o 15 minut, ještě jde o to celé to namixovat s přílohou, zeleninou...atd.ale to už není podstatný,nějakou hodinu bych s tím strávila, nicméně dávám tu hlavu veřejně na špalek, že večer po práci už je mi kolikrát i pohodlnější jim nasypat. Jo, protiřečím si a naběhla jsem si Myslela jsem tím, že bych chtěla mít na své psy celkově víc času, ale kdo by tady nechtěl. Tak a teď by mi to zase ten pán z krámu dal vyžrat..
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:16
- Nahlásit
Lea
No nejdýl zabere strouhání zeleniny, to je fakt
|