| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 08:31
- Nahlásit
Máte s tím někdo zkušenost? U mého osmiměsíčního psa sem si všimla krve ve stolici před pěti dny, je to vždycky když se vykadí tak při tom poslednim zatlačení z něj jde krev, napřed to vypadalo jako takový červený sliz, ale teď už je to řídká krev. Byli jsme u jednoho veta, ten se mu podivat akorát do zadku, to na krev nenarazil, změřil mu teplotu tu taky neměl a dal mu nějaké dvě injekce na trávení a játra. Včera mi to nedalo a zajela jsem ještě k jinému vetovi, tak ten mu navíc vzal vzorek ze zadku který pošle na rozbor a dal mu dietu,nějaké konzervy a máme vařit rýži s masem. V sobotu máme přijít a to už snad bude hotový rozbor, že by mu pak ještě vzal krev a nebo udělal rentgen. Pes je jinak uplně v pohodě, nemá žádné jiné příznaky, je veselí, nezvrací. Nestalo se vám někomu něco podobného a nebo nevíte o co by se mohlo jednat?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:22 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Vcelka
Moja kamaratka s jej briardkou mala pred dvoma mesiacmi podobny problem. Na odporucanie veterinara zmenila granule a bolo po probleme.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:24
- Nahlásit
a nemohl pes sežrat něco, co mu poškrábalo vnitřní stěnu střeva, takže hovínko jde pak jakoby obaleno "krvavým slizem"? Náš stařík knírač to měl takto několikrát po kostech (tak už mu je raději nedáváme - jen chrupavky)
|
haha
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:37
- Nahlásit
já bych řekla že to bude nějakej střevní zánět, dala bych mu pár dní dietku, jenom takovou rozvařenou rýžovou kaši a trošku kuřecího masa a uvidíš,mí psi to občas mívaj ale mají při tom průjem, pak je možný že taky něco blbýho sežral a poranil si střeva .
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
Tyhle granule (Nutrience) už máme tři měsíce, tak nevim jestli by to bylo po nich, ale shodou okolností jsem akorát objednala nový (Happy dog), kterýma chci začít krmit jen co zkrmim tyhle, takže už brzy bude papat jiný granulky.
Jestli mohl sežrat něco nevhodnýho to fakt si nejsem jistá. Já mu ale žádný kosti nedávám, leda že by jí sežral někde jinde. Teď si matně vzpomínám že tuhle když sme byli u bráchy tak tam kost našel a je možný že i kus sežral, nevim už ale kdy to přesně bylo jestli by to mohlo souviset.
Když to měl váš knírač po těch kostech, tak to se pak upravilo samo nebo jste to museli nějak řešit?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:47
- Nahlásit
Moja kamaratka krmila Royalkou cely rok od stenata a zmena pomohla.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:02
- Nahlásit
Vcelka
A nemůže být třeba nějak hodně začervenej?
Jinak dobře, žes šla k vetovi a ať se to rychle spraví
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:15
- Nahlásit
Ketrin
začervenej snad neni, to by byli vidět červíci v hovínku ne? A co jsem koukala tak mi nepřišlo že by je tam měl. Odčervovala sem ho naposled před čtvrt rokem. Možná že už bych měla znova, ani nevim jak u tak starýho pesana se má odčervovat často.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:24
- Nahlásit
Vcelka
Nemusí být vždycky červíci v hovínku, a přesto ve střevě mohou být.
Do dvou let se má odčervovat 1x za čtvrt roku.
Ale když má teď ty problémy, tak ho radši neodčervuj...až co řekne doktor. Jen mě to napadlo, že by to taky mohla být příčina.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 10:34
- Nahlásit
jo jo počkám na ten rozbor a budu se řídit pokyny veta. Doufejme že to nebude nic vážnějšího, včera už mně napadali černý myšlenky a mam pocit že se mi o tom i zdálo. To sem si naivně myslela že budem chodit k vetovi jen jednou za rok na očkování, no a zatim sme tam každou chvíli.
Jinak holky moc díky za rady, cením si toho.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:10
- Nahlásit
My měli takovýto problém na jaře, ale náš pes k tomu měl i průjem. Jenalo se právě o odřenou střevní sliznici po kosti ale prý se to může stát i po přehřátí a stresu. Měl týden dietu a antibiotika. Tobě bych v této fázi doporučila především tu dietu: rýže s maličkým kusem vařeného kuřecího masa a vařenou nastrouhanou mrkví, nic nesolit. masa opravdu málo jen tak pro chuť a krmit tím častěji po menších dávkách, je to lepší než velká porce najednou. Já krmila 3x denně. Tahle dieta se doporučuje při různých střevních obtížích a rozhodně nic nepokazí s ostatním si počkej na výsledek rozboru stolice.
Přeji hodně štěstí a brzké uzdravení.
|
evina
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 20:58
- Nahlásit
Nedávno jsem se někde dočetla,že záleží zda je krev světlá nebo tmavá(ta totiž ukazuje na vnitřní krvácení).Mě bohužel děděček pes umřel tak,že z něj šla nakonec jen tmavá krev se sraženinami.Takže jak vidím krev ve stolici,hned jsem vyděšená.Je dobře,že jsi zašla k vetovi.Držím palce,ať to není nic vážného.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 21:36
- Nahlásit
Když je krev světlá - jasně červená - znamená to drobné poranění trávicího traktu. Může to být také následkem dlouhodobého průjmu (který rozedře konečník). Začít panikařit se má právě až ve chvíli, kdy se ve stolici objeví tmavá krev. Toť vysvětlení, kterého se mi dostalo od naší skvěšé veterinářky.
Mám jí moc ráda, protože mi vdycky vysvětlí, že plašim, že pes je zdravej a co že bych to jako chtěla. Že nemá cenu cpát peníze za prášky, když tomu psovi vpodstatě nic neni a ty prášky jsou stejně zbytečnou zátěží organismu.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 07:31
- Nahlásit
Tak rozbor stolice nám vyšel v pohodě nic nenašli. V sobotu ráno už ani krev neměl, včera zase jo, ale ne tolik. V sobotu mu dal vet ještě nějakou injekci na zastavení krvácení, dal nám kapky, který mu dávám třikrát denně, máme mu dávat furt dietku a dneska se máme přijet ukázat.
Taky jsem někde četla o tý barvě krve, mně to ze začátku připadalo že má tu barvu spíš do tmavě červena, ale teď už je světlá. Dám pak ještě vědět jak sme nakonec dopadli, zatim všem díky.
|