| Autor |
Zpráva |
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2016 12:09
- Nahlásit
Máme doma 10 týdnů staré štěňátko Německého špice malého.Včera jsme byli na očkování,veterinřka použila vakcínu Biocan i když první dávka byla Nobivac.Pejsek u veterinářky dostal záchvat,ale bylo nám řečeno,že je rozmazlený.
Navíc pejskovi včera aplikovala Frontline spolu s očkovací látkou.Zachovala se správně nebo ne?Děkuji za info.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2016 12:37
- Nahlásit
Tak reakce na ockovani muze byt a priste by se mela ockovat jina znacka, ale otazka taky je co myslite tim zachvatem, spicove jsou dost hysterky takze nejsky hystericky vystup jim nedela problem a celkem bych predpokladala ze veterinar rozlisi hysterak a alergickou reakci. Odcerveni ani odbleseni bych soucasne s ockovanim nedavala: ale hodne lidi to dela, dak to asi zavisi na majiteli psa
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2016 13:53
- Nahlásit
Risanecek12
Jsem presvedcen, ze nechodit k veterinari vubec je pro psa v prumeru bezpecnejsi varianta nez tam chodit.
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2016 14:43
- Nahlásit
Štěňátko ač má 10 týdnů,váží 1,20kg,je to mrňous.Tohle jsem viděla u psa poprvé,a špice jsme již měli.Každopádně děkuji za odpovědi.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2016 22:10
- Nahlásit
Taky by mě zajímalo, co myslíte oním záchvatem. Mám z druhého vrhu fenku, která při očkování řvala doslova jako siréna, lidi v čekárně si museli myslet, že jí snad trháme uši zaživa. Její brácha to dal absolutně v klidu, jako by ani nevěděl, že do něj něco píchli. Vet se pokaždé snažil být "něžný", ale řev byl vždycky
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 00:06
- Nahlásit
corgi
to byl vet teda asi dost nemehlo.....jina verze me nenapada
tys nikdy nevidela neprijemne reakce na ockovani?
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 07:43
- Nahlásit
Nepříjemnou reakci na očkování u štěňete jsem viděla,ale ne takovou.Pejsek se svalil na bok a ani nereagoval na naše volání.Navíc,paní veterinářka mu podala Biocan a Frontline proti klíštatům,ale na netu jsem se dočetla,že Frontline se podává štěňatům s min.váhou 2 kg.což můj pejsek neváží.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 09:15
- Nahlásit
zbrnd
to byl vet teda asi dost nemehlo
To jsem si po prvním očkování myslela taky, ale když řvala stejně i při dalších - a to se opravdu snažil - tak to už nebylo panem doktorem.
tys nikdy nevidela neprijemne reakce na ockovani?
Zadavatelka právě napsala, že pes dostal záchvat - ale co si pod tím máme představit, to napsala až teď
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 09:16
- Nahlásit
Risanecek12
Ta vakcína byla i s leptospirou? Pokud neváží ani 2 kg, měli jste asi zvážit rozdělení všeho. Nebo trvat na vakcíně, kterou měl předtím bez reakce. K Frontlinu se ani vyjadřovat nebudu, zřejmě čím víc jedů do dvoukilového psa, tím líp. Ještě vám ho tam mohla hned odčervit, aby nebyl ochuzený...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 11:17
- Nahlásit
achjo - chápu, že ne každý jde očkovat "připraven" - vědět, co chce a proč to chce a jak to chce. Případně jak tedy rozhodně nee. Naši veterináři ze mě musí občas vyšilovat - na druhou stranu mám pocit, že i oni ocení, že se snažím být "vždy v obraze". Jsem ráda (když to tady čtu), že chodím na veterinu tam, kam chodím...
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 11:39
- Nahlásit
Byla to vakcína se i s leptospirou.Vážila ho sama veterinářka a váží 1,2 kg.Ona přece sama nejlíp ví,zda je vhodné podat mu Frontline když je tak maličký.
V kombinaci s vakcínou Biocan to pro takto maličký organizmus musel být hodně velký nápor.Kdyby ho ještě odčervila,to už by asi nepřežil.
Nevím co si myslet.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 12:35
- Nahlásit
Risanecek12
a to je veterina, kam chodite bezne? mate i jine moznosti, kam treba chodit? urcite bych aspon nenechavala u tak malyho stenete davat naraz a pripadne se treba pred aplikaci domluvit - jedna latka a konec, at ma organismus cas.
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 12:45
- Nahlásit
Už jsme se byli domluvit u jiného veterináře.Je to strašný zážitek,štěně nebylo nejlevnější,a proto se do toho angažuje i paní od kterého jsme štěndo kupovali.Ona sama kontaktovala veterinářku ke které se psíkem chodila než ho mohla odstavit od fenky,a sama paní veterinářka pronesla,že tohle bylo hrubé pochybení naší paní veterinářky.
Proto jsem se obrátila na tuto poradnu,jak se říká,víc hlav,víc ví.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 13:52
- Nahlásit
Risanecek12
Ona přece sama nejlíp ví,zda je vhodné podat mu Frontline když je tak maličký.
Tak na tohle si dávejte po celý život svého psa velkého, ale velikáááánského bacha, ju? To vám ze srdce radím jakožto chovatelka, která musela nechat utratit štěně ve 3 měsících věku kvůli chybě veterináře!
Vážila ho sama veterinářka a váží 1,2 kg
A pak mu dala kombinovanou vakcínu i s lepto, přestože na lepto jsou u malých psů ty nejhorší reakce...?
štěně nebylo nejlevnější
To bych řešila snad až jako poslední "problém"...
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 14:15
- Nahlásit
Cena za toto štěně,podstatná vůbec není.Jak píšete corgi,i přes jeho váhu mu dala kombinovanou vakcínu.Určitě už teď si dám veliký pozor,k paní veterináčce jsem šla s důvěrou.Je to hrozné,pořídíte si štěňátko pro radost,a pak aby jste se bála jít k veterináři.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 19:56
- Nahlásit
Risanecek12
Nepříjemnou reakci na očkování u štěňete jsem viděla,ale ne takovou.Pejsek se svalil na bok a ani nereagoval na naše volání.Navíc,paní veterinářka mu podala Biocan a Frontline proti klíštatům,ale na netu jsem se dočetla,že Frontline se podává štěňatům s min.váhou 2 kg.což můj pejsek neváží.
ja se neptal Vas, ja ty reakce znam ...mohou vypadat ruzne, to co popisujete je typicke....a je jen na Vas jakou strategii ne/ockovani zvolite do budoucna ..... pokud mu nekdy priste nechate pichnout nejakou kombinovanou vakcinu nebo i nekombinovanou, je treba pocitat i s krajnimi moznymi nasledky....vymena znacky ci typu vakciny pomoci muze a nemusi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 19:58
- Nahlásit
corgi
To jsem si po prvním očkování myslela taky, ale když řvala stejně i při dalších - a to se opravdu snažil - tak to už nebylo panem doktorem.
nebyl jsem tam, ale ne-nemehlo vet by mel kor u takovyho psa zajistit, aby pes ani nevedel, ze do nej neco picha
Zadavatelka právě napsala, že pes dostal záchvat - ale co si pod tím máme představit, to napsala až teď
aha, rozumim nyni
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 20:01
- Nahlásit
zbrnd
ne-nemehlo vet by mel kor u takovyho psa zajistit, aby pes ani nevedel, ze do nej neco picha
Já mám fakt pocit, že se snažil. U čipování se asi těžko dá něco schovat, ale u očkování fakticky myslím, že si dal záležet - pokaždý víc. A ona řvala jak ta siréna. Asi je to moje princezna na hrášku
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 20:02
- Nahlásit
Risanecek12
Byla to vakcína se i s leptospirou.Vážila ho sama veterinářka a váží 1,2 kg.Ona přece sama nejlíp ví,zda je vhodné podat mu Frontline když je tak maličký.
V kombinaci s vakcínou Biocan to pro takto maličký organizmus musel být hodně velký nápor.Kdyby ho ještě odčervila,to už by asi nepřežil.
Nevím co si myslet.
Ale prt vi...nevi nic, maximalne tak na cem ma vetsi rabat ....dyt je to vsude stejny...a myslite, ze u lidskyho doktora je to snad lepsi? ))))
To nemuselo byt tou vahou, proste pes neni stroj a kazdy je jiny, jedinecny a reagovat muze taky ruzne...kombinovane vakciny jsou svinstvo tak jak tak .... na vetsinu veci neni ani moc treba ockovat...jde i neockovat zcela, jen si clovek musi prvni zvazit pro a proti, svuj postoj k tomu a uvedomit si mozne nasledky..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 20:04
- Nahlásit
corgi
tak mozna si jeho osobu spojovala s necim neprijemnym, kdy je treba jecet ... pak to udelal blbe hned na zacatku.... jsou proste ruzni lidi ruzni psi...nemehla i mehla
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2016 20:05
- Nahlásit
Risanecek12
Je to hrozné,pořídíte si štěňátko pro radost,a pak aby jste se bála jít k veterináři.
a co teprva s vlastnim deckem, to bych se bal.....
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 08:12
- Nahlásit
Od poslední návštěvy veterináře,už sse bojím jít s tím naším psím mrňousem na očkování.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 10:56
- Nahlásit
Risanecek12
Tak ze zakona je povinna akorat vzteklina. Neockovat ji je mozna nezodpovedne vuci ostatnim lidem a psum nicmene muj nazor je, ze spravne a logicke a smysluplne je preferovat zajmy sve.
Nicmene rozhodne je lepe celou situaci zvazit a nepodlehat emocim.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 11:06
- Nahlásit
Risanecek12
Co se týká očkování, zvažte, co a v jakých intervalech očkovat. Všechno krom Leptospiry a Pi lze očkovat 1x za 3 roky. Jak píše zbrnďa, povinná je jen vzteklina - ALE! Musíte si sami v sobě pořešit, jaká jsou pro vašeho psa reálná nebezpečí. A když pak něco chytne (jako že to může být dost dobře smrtelné), protože jste se rozhodli nenaočkovat, nehledat pak vinu jinde než u sebe.
A to jde jenom o očkování, co teprve, až budete řešit něco vážnějšího (jako že to nikomu nepřeju). Minimálně doporučuju vždycky vyžadovat příbalový leták, nebo si ho doma najít na internetu - často od veta dostanete platíčko nebo tablety v obalu bez příbaláku.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 11:55
- Nahlásit
záleží i na prostředí, kde se budete se psem pohybovat a co s ním budete dělat. Bude-li to mazlík využívající hlavně zahradu a pak na výlety do přírody (kde se psů až tak moc nepotká)... je to něco jiného, než když budete žít na sídlišti, kde je vysoká koncentrace různých psů a navíc budete chodit na cvičák a účastnít se řady psích akcí...
Jen pro ilustraci - poslední štěně jsem si dovezla z velké dálky. Hned druhý den jsme dorazili na veterinu, kde byl štěník zvážen, poslechnut, ohmatán, prohmatán, zkontrolovány uši... a shledán zcela zdráv a vesel Dohodli jsme se na odčervení (i na teplomilné u nás neběžné potvory). Že je to s ohledem na jeho domovinu důležitější, než přeočkování - to může ještě 14 dní počkat a tak tedy počkalo. Očkoval se po 14 dnech kombinovanou vakcínou (ale to štěně v té době mělo 22 kilo !). jen "základní kombinace - žádná borelióza či cokoli navíc. A rozhodně ne vzteklina. Tu jsme očkovali až těsně před půlrokem věku (to už měl přes 40 kilo) - a volili jsme tříletou působnost vakcíny.
Nikdy žádný z jeho předchůdců neměl žádnou reakci na očkování, neznám žádnou alergii (ani u něho) - přesto je vždy opatrnost na místě a raději pomalu a postupně...
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 14:08
- Nahlásit
Tak jasně,očkování proti vzteklině určitě ano,toto je beze sporu.Pojedem podle očkovacího plánu,je to pejsek s P.P.tak musí asi mít všechna očkování,ale ne zase aby navalili na vet.do takto malého štěněte všechno najednou.
Teď už ponaučení máme,příště budeme dávat větší pozor co mu vet aplikuje,ale hlaně,potrvá nám delší dobu,než nějakému veterináři začneme důvěřovat.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 14:41
- Nahlásit
Risanecek12 pes s PP (taky mám vždy psy "z papíru") nepotřebuje jiná očkování než "vořech". Záleží na "využití" psa, prostředí, ve kterém žije, na jeho imunitním systému a zdravotním stavu, i velikosti... a hlavně na majitelích - jak rozhodnou. Veterinář dobrý by měl poradit, měl by navrhnout... a měl by znát (a sdělit) i rizika.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 14:45
- Nahlásit
Risanecek12
je to pejsek s P.P.tak musí asi mít všechna očkování
To jestli pes má nebo nemá PP fakt nemá na otázku očkování vliv
Důležité je to, co psaly holky výš - kam třeba bude chodit, jestli plánujete cvičák a moře psích akcí, tak se bez očkování neobejde. Stejně tak jestli máte poblíž koně, nebo jezdíte často na výlety, či plánujete cesty do zahraničí, bude třeba tomu očkování krapet přizpůsobit.
v případě, že se rozhodnete neočkovat ani vzteklinu, je samozřejmě dobré si uvědomit, že v případě nějakého průšvihu (ať už pes-pes nebo pes-člověk) se můžete dostat do problémů.
|
Risanecek12
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 15:15
- Nahlásit
Tak určitě s pejskem budeme jezdit po výletech,ted ho zatím bereme k vodě,s tím cvičákem počkáme,je to maličký pejsek rasa-Německý špic malý,tudíž nevím jestli je cvičák pro něj vhodný,ale na výstavach se prý na poslušnost psa taky hledí.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2016 15:34
- Nahlásit
i maličký pes musí umět poslouchat. Je jedno, jestli ho dokážete naučit to, co k soužití s psiskem potřebujete sami... nebo budete chodit na cvičák. Ne každý to dokáže sám, na straně druhé je spousta cvičáků, kde to s jinými než "služebními" plemeny neumí (a někdy to neumí ani s nimi) a udělají víc škody než užitku.
Je to stejné, jako s těmi veterináři Hledejte informace, koukejte kolem sebe (určitě znáte někoho, kdo má vzorně vychovaná psiska a přitom je krásně vidět, jak jsou obě strany spokojené a nadšeně spolupracující a hezky na ně kouká - klidně je oslovte), podívejte se po možnostech ve vašem okolí. Zatím se učte poznávat s trpajzlíkem svět kolem Vás... vlídně, s láskou a přitom důsledně a pro psíka pochopitelně.
|