| Autor |
Zpráva |
Misako
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 08:52
- Nahlásit
Dobrý den,
potřebovala bych poradit.
Můj pejsek střední pudlík, má časté průjmy. Stravu neměním a snažím se aby byla pravidelná (jede na konzervách) on je strašně vybíravý a je problém najít něco co by mu chutnalo.Granule má jako mňamky, vařené maso moc nechce a tak jede na konzervách. Průjmy má dost časté a na veterinu už nechci chodit, vždy mi dají jen antibiotika a já pak do nšj láduji probiotika a stejně je to za chvilku zpět.
Průjem je i s troškou krve, trvá tak 1 - 2 dny a pak je zase fit. Během toho problému je unavený a jen by spal. Je to ještě mladý pejsek, necelé 2 roky.
Děkuji za radu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 09:42
- Nahlásit
Misako
Já bych udělal tohle:
Nejdřív udělal pořádné vyšetření - klinicky břicho, sono břicha, jestli nejsou v zažívacím traktu nějaká zánětlivá ložiska ( ...Průjem je i s troškou krve.... ), slinivku, hetatologii a biochemii krve. Když bude OK, necpal bych do něj další ATB.
Dal bych jen lehce probiotika, možná stačí živý jogurt, mě se zdá, že funguje i u psů, i když jsou na to rozdílné názory.
Vykašlal bych se na konzervy, podle mě je to většinou humus.
Postupně bych psa naučil na střídavou stravu a přešel na ni:
- základ kvalitní granule (aby bylo co jíst, když není čas na vaření a pododbně)
- střídat s vařeným jídlem (těstoviny se zeleninou a masem...)
- střídat se syrovým masem s kostma a zeleninou, občas celé syrové ryby. Když se občas to syrové maso začne kazit a smrdí jak bolavá noha, tak to není na vyhození, to teprve začne šmakovat a je z toho ta pravá delikatesa
- a časem klidně i míchat. Třeba, když nám doma zbyde trocha umletého masa na karbenátky, zamíchám jim to do granulí a oni si pomlaskávají, ikdyž žádný vet by asi takovou kombinaci nedoporučil. Ale když si dá člověk tatarák s topinkou, nic by mu to taky nemělo udělat.
Podle mých zkušeností s mými psy je problém právě v tomhle: ... Stravu neměním a snažím se aby byla pravidelná (jede na konzervách) on je strašně vybíravý... a z toho plynoucího přecitlivělého zažívání.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 11:15 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Misako
Opakující se vlny průjmů ukazují většinou na napadení giardiemi. Žádejte rozbor hovínka (koprologii) zaměřený ne jen na obvyklé parazity, ale právě i na giardie. Sbírají se 3 vzorečky bobku obden. Jinak souhlas s Waldou - konzervy jsou složením často ještě horší než levné granule. Pokud pes není vyloženě kost a kůže a zesláblý, nebála bych se toho, že ohrne nos - ať si třeba nežere i dva dny, hlad je nejlepší kuchař.
Já osobně krmím syrovou stravou, ale ne každý na to má nervy, prostor, čas atd. Takže za mě nejlépe maso, pokud to nejde, tak co možná nejkvalitnější granule (bez kukuřice, obilí atd.). Sama jsem měla psa rok na granulích, jakmile snědl cokoliv jiného, zvracel, měl průjem, nešlo to zastavit. Tak jsem se zamyslela, granule vyhodila a začala s masem. Krmím tak už sedmým rokem a pes je spokojený, žaludek má oproti dřívějšku plechový.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 12:26 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
Opakující se vlny průjmů ukazují většinou na napadení giardiemi. Žádejte rozbor hovínka (koprologii) zaměřený ne jen na obvyklé parazity, ale právě i na giardie. Sbírají se 3 vzorečky bobku obden
tohle v každém případě, mělo být hned na začátku + výtěr na bakteriologii
|
impact
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 15:42
- Nahlásit
Misako
A jakými konzervami krmíte? Konkrétně. A to dostane do misky jen tu konzervu?
|
Misako
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 22:03
- Nahlásit
Dřív jsem krmila Rintinem, po čase to už nechtěl a přešla jsem na GranCarno a také mu dávám čisté jehněčí konzervy Belcando.
Vše co "voní" po rybách odmítá a co se týče "hlad nejlepší kuchař" je hodně dobrý, klidně i 4 dny nevezme do huby. V jedné misce má konzervové maso a v druhé granule Taste of the wild.
V pondělí s ním zajdu na vet a domluvím se s doktorem na potřebných vyšetřeních. Už prostě do něj nechci zbytečně rvát antibiotika...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2015 23:19
- Nahlásit
Misako
V jedné misce má konzervové maso a v druhé granule Taste of the wild.
takže má misky stále k dispozici? Jestli ano, tak to rozhodně není dobrá taktika.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2015 10:03
- Nahlásit
corgi
Opakující se vlny průjmů ukazují většinou na napadení giardiemi.
Je to fakt tak? Já myslel, že při girardiích nemí vyloženě průjem, ale že se střídá normální konzistence s řidší. Třeba: ráno normální, odpoledne řidší, pak zas normální a tak?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2015 10:56
- Nahlásit
Je to fakt tak? Já myslel, že při girardiích nemí vyloženě průjem, ale že se střídá normální konzistence s řidší. Třeba: ráno normální, odpoledne řidší, pak zas normální a tak?
i tak i tak...a typické jsou ty různé konzistence pohromadě ("vše v jednom") včetně závěrečné kapky.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2015 13:19
- Nahlásit
Walda
Jak píše Neumi, nebo taky může být bobek normální konzistence obalený v rosůlku nebo hlenu.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2015 18:51
- Nahlásit
Misako
Tak z čistých takřka pouze masových konzervy bych se ani nedivila. Kolik má aktivity, že mu dáváte tolik masa? Opravdu to všechno spálí?
|
Misako
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2015 21:50
- Nahlásit
Granule má po celý den, rád si uzobává, druhou misku dostane jen ráno a pak večer.
|
Misako
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2015 21:51
- Nahlásit
Chodíme 2x týdně na agility a každý den odpoledne 2 - 3 hodiny v lese. O víkendu poletuje na chalupě.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2015 12:22
- Nahlásit
Zacnete ho krmit masem+"prilohou", vyhodte granule a konzervy.
Chtel bych videt psa, ktery bude odmitat maso.
Jiste, ze mu treba konzerva muze vice vonet, ale to vubec neznamena, ze je kvalitni, spise naopak.
|
Misako
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2015 14:32
- Nahlásit
Dnešní vyšetření ve vet nemocnici: V krvi zánět a něco s bílýma krvinkama. Má spešl ANT která nelikvidují mikrofloru. Budem sbírat bobky a půjde to v pátek do laborky. V pátek dále proběhne sono a má speciální konzervy s jehněčím masem.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2015 09:50
- Nahlásit
Misako
Zkratte mu to. S timhle pristupem je to pro nej nejspise optimalni varianta.
|