Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / háravky a dopad na psa
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 11:11
- Nahlásit

Nemáte někdo zkušenost s homeo, když feny hárají, aby se pes nepoškozoval a nenervoval? (vyžírá si tlapky)....
díky

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:49
- Nahlásit

tady mají všichni jen feny?

Neumi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 13:52
- Nahlásit

žanda
tady mají všichni jen feny?
Ne, ale mí psi se kvůli háravkám nesebepoškozují, pouze začnou sexuálně obtěžovat mé kočky

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:02
- Nahlásit

můj první pes háravky vůbec neřešil. Kníknul si, chtěl postát u plotu, když sousedovic berňačky háraly... ale dal si říct a šel (na volno) domů. Že by kvůli babám nežral či se dokonce sebepoškozoval... to rozhodně nee.

Můj druhý pes sice před týdnem dorostl "úředně dospělého" - tedy bonitace schopného věku, ale zatím maximálně víc studuje v sídlišti některé pachové stopy... a slintá si u toho víc, než běžně.

Taky tedy neporadím... A jinak je to psisko vyrovnané?? "Blbne" jen u háravek??

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:07
- Nahlásit

Xerxová
psisko není moje, jen jsem viděla tu tlapu a vím, že to dělá přesně od setkání s háravkou- která ted taky výrazně "blbne" a jindy měla průběh v klidu...

ale co vím, tak běžně to nedělá.....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:29
- Nahlásit

Žanda a nemůže v té tlapě mít něco vraženého?? Jestli je to náhlá výjimka, tak to třeba nesouvisí s háravkou - ale důvod může být i jiný

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:35
- Nahlásit

žanda
viz. Neumi pouze začnou sexuálně obtěžovat mé kočky
pořiď kočku

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:37
- Nahlásit

kachna_
jasny nebo at mu psovodka proste podrzi ne?

žanda
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 14:52
- Nahlásit

Xerxová
no nikdy neříkej nikdy, že....ale to nevypadalo, je celej takovej nervoznější najednou.

zbrnd
jestli to mělo být vtipný,tak nebylo

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 15:35
- Nahlásit

Mám zkušenost - podle rozlízávání tlapy u psa bezpečně poznám, že cca za 3 týdny začne fena hárat (!). Než jsem na to přišla, taky jsme s vet řešili, jestli se nezranil, nemá kvasinky (které pak samozřejmě má) a já nevím jaké brebery ještě. Naštěstí vedu veškeré zvěři zdravotní deníky, takže jsem si já inteligent dala dohromady pět a pět a je na to už několik let naprosté spolehnutí. Bohužel jsem za ty roky ale nepřišla na žádnou prevenci a v podstatě ani léčbu. Někdo mi nedávno poradil peruvian balzám, že prý to neslíže, protože mu to nechutná, takže v říjnu zkusím.
K té prevenci, ulevení od nervů - že je třeba mu zaměstnat hlavu a unavit, to asi psát nemusím. Na zklidnění existují feromonové obojky nebo difuzéry do místnosti. U feny jsem vyzkoušela leccos na zklidnění při bouřkách, ale efekt nula. Byly to bylinky, homeo, Bachovky, Calming, Relaxis. Trochu pomohla antistresová vestička. Zkušenosti sice z trochu jiného soudku, ale třeba budou k něčemu ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 17:29
- Nahlásit

žanda
jestli to mělo být vtipný,tak nebylo
ale bylo

impact
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 17:59
- Nahlásit

corgi
K té prevenci, ulevení od nervů - že je třeba mu zaměstnat hlavu a unavit, to asi psát nemusím.
Čéče a fakt ti to funguje? Mě to za ty roky nezafungovalo ani jednou. Může být unavenej jak chce.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2015 20:01
- Nahlásit

impact
Čéče a fakt ti to funguje?
Jsem presvedcen, ze to fungovat muze. Ale asi spise v souvislosti dlouhodobe.
Asi trakto:
1-Kdyby zil v nejake prirodni prirozene formaci/komunite/skupine, tak by to mozna bud zkusil a bud uspecne nebo by treba od jinyho psa u pokusu dostal pres cuni nebo by mu jen en pes treba pohledem vysvetlil, ze teda von jakooo neni ten pravej no a proste vy se s tim srovnal, sel za jinou fenou nebo treba odesel z ty skupiny/smecky ci tak neco.
2-Pokud pes zije typickym zivotem clna omacnosti dnesni doby, ma absolutni vetsinu zivota "houby co na praci" a tak muze vice "resit", co by jinak neresil.

No a mezi temihle vriantama 1 a 2 je spousta mezimoznosti a podle me tam prave zalezi na tom, jak toho psa dlouhodobe zamestnas, ucast v jake skupine/smecce/nesmecce mu nabidnes atd.

Taky si nemyslim samozrejme, ze kdyz psovi nic nenabidnes celej jeho zivot a pak se bude snazit mu vyresit takovyto zde popisovany problem tim, ze ho poradne utahas u honeni balonku, ze to zabere samo o sobe.

Proste celkove pokud pes ma smysluplnou zivotni napln, bude obecne mene problemovy, na to bych vsadil.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2015 06:32
- Nahlásit

impact
Může být unavenej jak chce
Když ho utahám k smrti, je mnohem větší pravděpodobnost, že místo rozlízávání packy do masa usne ;)

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2015 06:49
- Nahlásit

corgi
pesan je nedávno po operaci páteře, tak že teď nějaký lítání za míčkem nelze, má "klidový" režim, ale vysvětli mu to
To bylo první, co jsme řešily s paničkou.

zbrnd adolescentní humor

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2015 07:38
- Nahlásit

žanda
adolescentní humor
wtf!!!??? no dowol!!!! si budu stěžovat na tebe!!!!

zbrnd
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2015 07:40
- Nahlásit

žanda
má "klidový" režim, ale vysvětli mu to
A v tom vysvětlení mu to je tedy konkrétní problém kde?

žanda
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2015 07:53
- Nahlásit

zbrnd
1)jak je libo
2) nerozumím otázce

Houšková
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2015 23:13
- Nahlásit

zbrnd - nějak chytrej............. zde by se měla odehrávat diskuse vážná a ne si dělat legraci, či ironií lidi napadat. Trocha slušnosti by Vám neškodila.

Neumi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2015 07:11 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

zbrnd
jasny nebo at mu psovodka proste podrzi ne?
no, tak takhle to měl ideově vymyšleno můj starší pes, který své city a touhy vždy přenášel na majitele háravky, pokud byla fena nedostupná. Jednoho chlapíka miloval víc než rok (a to má pes cizí lidi obecně na háku)

corgi
Když ho utahám k smrti, je mnohem větší pravděpodobnost, že místo rozlízávání packy do masa usne ;)
pastevec tuším neměl ani rok, když u nás byla fena na krytí (starším psem), mladý byl držen odděleně, fenu ani nezahlídl....když se dostal k druhému psu, tak se mohl zbláznit, jak ho chtěl zároveň nakrývat a zabít.....tož nedalo se nic dělat než se vydat na poslušnostně buzerační ostrý pochod Beskydami. S oběma, dokud mladý nebyl schopen vedle staršího fungovat normálně.

corgi
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2015 07:39
- Nahlásit

Neumi
poslušnostně buzerační ostrý pochod Beskydami

vlk
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2015 09:58
- Nahlásit

Neumi
.tož nedalo se nic dělat než se vydat na poslušnostně buzerační ostrý pochod Beskydami.

...a kde se v Beskydech nacházíte ? my s našimi pastevci taky chodíme po Beskydach, tak aysme na sebe třá nenarazili....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2015 10:20
- Nahlásit

žanda
nerozumím otázce
jo to chápu, přeložím to:

A v tom vysvětlení mu to je tedy konkrétní problém kde? ==
Kde / v čem konkrétně a proč je problém ve vysvětlení psovi, že má mít klidový režim?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2015 10:21 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Houšková
zbrnd - nějak chytrej............. zde by se měla odehrávat diskuse vážná a ne si dělat legraci, či ironií lidi napadat. Trocha slušnosti by Vám neškodila.
Někdo je chytrej, jinej zas hloupej, tak už to chodí. Je na tom něco zvláštního?
Jinak se omlouvám, jsem nevěděl, že Houšková je zdejší ředitelka a určije kdo co a jak má psát. Příště možná budu jednat rozvážněji a požádám o konzultaci svých publikačních záměrů na tomto velkokynologickém serveru paní ředitelku.

zde by se měla odehrávat diskuse vážná
pro mne je dost problém diskutovat vážně na takováto témata typu: Můj pes je hajzl, neposlouchá mne, nevím, co s ním, jaký zázrak mi pomůže?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2015 10:24
- Nahlásit

Neumi
třeba to bral ale jinak, pochybuji, že by rozumné zvíře mohlo milovat člověka tak zdegenerovaní ti psi snad ještě nejsou

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2015 21:50
- Nahlásit

žanda
stále nerozumíme otázce?

Janis
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2015 23:18
- Nahlásit

zbrnd - stále máte ubohé poznámky, je mě Vás líto

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2015 16:52
- Nahlásit

Janis
ty zas smrdis, ale lito me te neni

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání