Shina
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 23:04
- Nahlásit
Dobrý den,
chtěla bych znát názory jiných kynologů, veterinářů.
Byla jsem nechat oočkovat prvně vzteklinu a kombi u naší fenky AUO - blm/tan.
Jako mimino u chovatelky byla očkována Nobivacem, nějak mne nenapadlo vyžádat si stejnou vakcínu ( vím, byla to velká chyba).
Pan doktor jí tedy prohlédl, píchl injekci s vakcínou, sundali jsme ji ze stolu a šli vyplňovat formality, jelikož jsme tam byli oficiálně prvně. Čubina ležela doktorovi u stolu, vyplňovali jsme údaje do registrace a přepisovali čip na mne. Celé to mohlo trvat ani ne deset minut, možná jen pět. Jak ležela, tak se najednou počůrala, nestačila jsem ani poprosit o hadr, feňule zvedla hlavu a začala křičet, natáhla přední nohy a klepala se, nepřestávala křičet.
Doktor ji zvedl do ruky, už byla ticho, mával jí rukou před obličejem a ona nevnímala, nereagovala na pohyb ruky, ale měla otevřené oči. Za malou chvilku si stoupla a začala chodit, vypadala jako kdyby se zrovna probudila.
Řekl, že to vypadá na začátek epilepsie, ale pro jistotu jí píchl Dithiaden. Čubina zase začala lítat jako kdyby se nic nedělo.
Docela mne to vyděsilo, protože jsem tohle ještě nikdy u žádného ze psů nezažila (kalsický epi záchvat ano, ale tohle mi přišlo úplně jiné).
Očkovací vakcína byla Eurican, od té doby žádné takové záchvaty neměla. Roste jak má, přezubuje a momentálně se jí vytvořil podkus, ale jinak je naprosto v pořádku.
Při tom záchvatu si nelehla na bok, ležela jen tak půlkou zadku bokem, jinak klasicky na hrudníčku a hlavu měla ve vzduchu.
Ještě jsem pátrala po naději, že se nám podkus zpraví, když jí jsou 4 měsíce, ale tady na diskuzi jsem našla informace, že se to nemá tak brzo hrotit, předtím měla krásné nůžky.
Díky za rady a názory.
|