| Autor |
Zpráva |
kykysek99
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:38
- Nahlásit
Pěkný den, naše 10 týdenní štěně bylo chvíli venku (na zahradě kde jsem klíště neměl nikdo, ani psi, už pár let) a od včerejška jsem jí vyndali 5 klíšťat a dvě se pustila sama po aplikaci Duowinu. Tedy celkem 7 klíšťat , hned jsem volala na veterinu, kdy je možné jí udělat testy a zda jí nejdou dát nějaké léky hned a prý že ne a test až za tři měsíce, to my přijde hrozně dlouho, nemáte s tim někdo zkušenost? Nevěřím, že by ani jedno klíště nebylo nakažené, všechna byla malinká, v rozmezí 1-2 mm - přišlo mi to jako kdyby prošla nějakým hnízdem s mladými nebo tak nějak. Děkuji
|
impact
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:40
- Nahlásit
Nepanikařila bych. Riziko nakažení boreliozou není tak vysoké.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:47
- Nahlásit
kykysek99
pokud by minimálně jedno z každých sedmi klíšťat bylo nakažené, tak už dávno nežiju ani já ani můj pes. Podle mě zbytečná panika.
|
kykysek99
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:51
- Nahlásit
Kéž by, ale vím, že z okolních zahrad bylo pár lidí nakažených, takže mi to nepřidává, je ještě moc malinká.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 06:49
- Nahlásit
kykysek, test je (třeba tedy : http://www.vetvill.cz/index.php/nemoci-penaene-kli aty) - co ti řekl veterinář? A nechť dodám klidu - i babezióza už u nás tuším je....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 08:33
- Nahlásit
kykysek99
Čím dřív a lépe klíště vyndáte, tím je pravděpodobnost nižší. Takže pokud jste vyndali klíšťata hned, a to nejlíp háčkem nebo jiným "nemačkavým" způsobem, a aplikovali dezinfekci na bázi jódu, byla bych celkem v klidu. Pokud je pejskovi 10 týdnů, čeká ho v životě ještě hodně a hodně klíšťat....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:45
- Nahlásit
kykysek99
No ja myslim, ze zas tak v klidu bych nebyl.
Duowin je určen k prevenci klíštat ne?
A navíc dát na 10 týýdenní štěně něco, co má v návodu toto:
Jakmile je srst psa po aplikaci suchá, je bezpečné se zvířete dotýkat. ,,,mi nepřijde zrovna jako dobrý nápad obzvlášť tedy pokud je to k prevenci klíšťat.
|