Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Štěně a klíšťata - testy - pomoc
Autor Zpráva
kykysek99
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:38
- Nahlásit

Pěkný den, naše 10 týdenní štěně bylo chvíli venku (na zahradě kde jsem klíště neměl nikdo, ani psi, už pár let) a od včerejška jsem jí vyndali 5 klíšťat a dvě se pustila sama po aplikaci Duowinu. Tedy celkem 7 klíšťat , hned jsem volala na veterinu, kdy je možné jí udělat testy a zda jí nejdou dát nějaké léky hned a prý že ne a test až za tři měsíce, to my přijde hrozně dlouho, nemáte s tim někdo zkušenost? Nevěřím, že by ani jedno klíště nebylo nakažené, všechna byla malinká, v rozmezí 1-2 mm - přišlo mi to jako kdyby prošla nějakým hnízdem s mladými nebo tak nějak. Děkuji

impact
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:40
- Nahlásit

Nepanikařila bych. Riziko nakažení boreliozou není tak vysoké.

birma
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:47
- Nahlásit

kykysek99
pokud by minimálně jedno z každých sedmi klíšťat bylo nakažené, tak už dávno nežiju ani já ani můj pes. Podle mě zbytečná panika.

kykysek99
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2015 21:51
- Nahlásit

Kéž by, ale vím, že z okolních zahrad bylo pár lidí nakažených, takže mi to nepřidává, je ještě moc malinká.

Neumi
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 06:49
- Nahlásit

kykysek, test je (třeba tedy : http://www.vetvill.cz/index.php/nemoci-penaene-kli aty) - co ti řekl veterinář? A nechť dodám klidu - i babezióza už u nás tuším je....

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 08:33
- Nahlásit

kykysek99
Čím dřív a lépe klíště vyndáte, tím je pravděpodobnost nižší. Takže pokud jste vyndali klíšťata hned, a to nejlíp háčkem nebo jiným "nemačkavým" způsobem, a aplikovali dezinfekci na bázi jódu, byla bych celkem v klidu. Pokud je pejskovi 10 týdnů, čeká ho v životě ještě hodně a hodně klíšťat....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2015 14:45
- Nahlásit

kykysek99
No ja myslim, ze zas tak v klidu bych nebyl.
Duowin je určen k prevenci klíštat ne?
A navíc dát na 10 týýdenní štěně něco, co má v návodu toto:
Jakmile je srst psa po aplikaci suchá, je bezpečné se zvířete dotýkat. ,,,mi nepřijde zrovna jako dobrý nápad obzvlášť tedy pokud je to k prevenci klíšťat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání