| Autor |
Zpráva |
monchee
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:35
- Nahlásit
Dobrý den, mám problém, potřebuji pomoc, radu, cokoliv. Pejsek (3roky)někdy v lednu začal pokašlávat, bylo to jak chlup v krku, po asi třech dnech kdy tak 1x za den zakašlal se to zhoršilo a prokašlal celou noc. Takže hned ráno jsme jeli na vet. kde mu kouknul do krku a prý že má anginu, nasadil antibiotika, léky a injekce na imunitu. Pejsek dobral co měl ale tak za měsíc se to vrátilo, tak znova léčba antibiotiky . Byl dobrý, ale ke konci léčby se to začalo zas vracet takže vet dával další atb.nechali jsme vzít krev byl v pořádku, ultrazvuk, stery z krku apod. Našla se v krku bakterie klebsiela, tak vyměnil atb za jiný, dobral je, a do týdne po dobrani atb byl, opět nemocný, šli jsme k vet opět a říkala jsem mu, že to není normální, za prvé se to vůbec neléčí a za druhé do toho psa nemůžeme neustále cpát atb, no řekl, že to jinak nejde když se to nelepší. Když ani po dalších atb nebyla změna, už jsem to nevydržela a šla k jinému vet. Asi se divíte proč jsem nešla dřív, ale tento veterinář co ho skoro půl roku cpal atb tak má nejlepší vybavení, je to velká klinika takže jsem měla pocit, že pejsek je v nejlepších rukách. Šla jsem k jinému veterináři, který byl zdesen když viděl co psík za půl roku snědl prášků a začal ho léčit autohemoterapii ( veme mu krev a zpátky vrátí do těla, tělo by mělo začít samo vyrábět protilátky a nakopnout imunitu. ) Byli jsme už 2x, řekl, že musíme počkat jak se s tím popere tělo, protože žádný atb už mu nechce dát, že to spěje akorát k tomu, že by mu odešly ledviny. Psík je tedy unavený, spí pořád, naštěstí žere, pije sice míň. Vím, že nebude hned v pohodě, ale máte někdo zkušenost s autohemoterapii, pomůže to, nepomůže, nebo co s pejskem jak mu pomoct. Už jsme nešťastný, půl roku léčby bez výsledku. Nový vet říkal, že ho musíme nechat i když je mu špatně, ale vidět ho jak jen leží, když to byl tak hravý pejsek (( děkuji za názory
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:44
- Nahlásit
monchee
Ultrazvuk srdce a kontrolu štítné žlázy z krve mu dělali?
Jinak mýmu psovi se taky vracel kašel i po atb a nakonec mu zabralo podpoření imunity tímhle http://www.alavis.cz/sanicell vet sice říkal, že s tím má výborný zkušenosti u koček, ale u psů neví, ale zabralo to perfektně.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 20:52
- Nahlásit
monchee
Nejsem veterinar, ale prijde mi, ze ti vasi leci neco, co sami nediagnostikovali a jen z vas tahaji penize?
Zacala bych u dalsiho veterinare, dukladnym biochemickym rozborem krve, moce, vysetreni sono ci rtg na srdce a dalsi organy, vyloucit mozne jine priciny kasle. Pokud je trilety pes jen lezicici i po druhe lecbe (ne, nemam s ni zkusenosti), je asi nejvyssi cas se poohlednout nekde jinde. Po zkusenem internistovi a prijit na to, co vlastne psovi skutecne je.
|
monchee
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 21:03
- Nahlásit
Sanicell jsme brali a neviděla, jsem výsledky. Dokonce mu pichal i imunitni injekce a byl po nich spíš horší, zvracel. Co se týče těch peněz, tak spousty lidí už nám to říkalo, že to není normální, že z nás jenom ty peníze tahá, ale nechtělo se mi tomu vůbec věřit, vždyť je to doktor má zvířeti pomoc. Je pravda, že ten půl rok už jsme tam nechali dost slušný peníze, ale kdyby byl zdravej tak mi to vůbec nevadí. On to má opravdu v tom krčku, je vidět jak blbě polyká a suchý krmivo nechce asi to dráždí ten krk. Vařený nebo konzervy žere v pohodě.
|
monchee
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 21:04
- Nahlásit
Ale štítnou žlázu nám nikdo nekontroloval to bychom taky mohli zkusit
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 21:57
- Nahlásit
monchee
Jen takovy hloupy dotaz.Jste nebo nejste kuřáci?
|
monchee
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 22:49
- Nahlásit
Jsme nekuřáci
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2015 22:51
- Nahlásit
monchee
A jak dlouho vzdy antibiotika uzival? Po jake dobe brani je vet vysadil?
|
monchee
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2015 08:11
- Nahlásit
Většinou 2 až tři týdny a pak se to hned vrátilo tak se začalo na novo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2015 08:39
- Nahlásit
A co takhle začít u přemýšlení o tom, proč je teda nemocný?
Co jí, kde a jak spí, jaké a kde má aktivity apod.
Myslím, že diagnostika v tomhle stavu moc dobrá být nemusí...má toho v sobě tolik, že jakékoliv rozbory budou nejspíš dost nicneříkající. Pokud bych dělal nějakou diagnostiku, tak momentálně jen takovou, která nezatíží organismus.
Taky nejsem veterinář-díky bohu.
|
monchee
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2015 16:39 - Změnil/a: monchee
- Nahlásit
Tak jsme zkusili dalšího veterináře, protože v utery večer mel pejsek nejhorší stav těžce dýchal jazyk byl fialový, hned jsme jeli na veterinu, dr ho poslech dal mu injekci na zklidnění dýchání a řekl ať prijdem v pátek. Jenže to už jsme nechtěli dal čekat a druhý den jsem na internetu hledala jinou kliniku. Během 30 minut pejskovi udělali rentgen, krev poslechy a během této doby zjistili to co poslední půl roku nebyl druhý veterinář schopen. Totálně náš šokoval pejsek má plíce plné vody s krvi, zvětšenou slezinu. Naštěstí má ledviny i játra v pořádku tak zahájili léčbu odvodnenim plic, pak budou zjišťovat další příčiny, protože díky vodě není na rentgenu zatím nic vidět. Dostal ještě prášky na srdíčko a antibiotika. Jsem v šoku a lituju, že jsem minulému veterináři dala důvěru, několikrát jsem se ho ptala jestli nemůže mít něco na plicích, přesvědčoval mě že ne že má plíce výborný při poslechu, rentgen prý nechtěl dělat protože by ho musel uspat a to by radši nechtěl a že je to zbytečné když při poslechu je vše ok. Nová veterinarka mu udělala rentgen za 5 minut a psík nemusel být ani uspán. Nechápu to, za poslední půl roku nás léčba stála nejmíň 60 tis, a výsledek je, že to ten náš chudák nemusí ani přežít. Nová veterinarka nám řekla že jeho stav je takový, že kdyby byl starší doporučila by uspání. Teď teda ještě trnem jaká je příčina, může to být srdíčko, ale i rakovina . Půl roku jsme byli i 2x denně na veterine přesvědčováni ze pejsek má anginu a nejspíš alergii. Prostě jsme udělali neomluvitelnou chybu když jsme dali důvěru jednomu dr kdyby jsme už dřív šli jinam mohlo by to dopadnout mnohem lépe (((((
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2015 17:35
- Nahlásit
Prosímvás, napište sem jméno toho "odborníka", co neumí vyšetřit psa
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2015 06:37
- Nahlásit
monchee, vítej do klubu.....
Totálně náš šokoval pejsek má plíce plné vody s krvi
to mu odsávali?
mimochodem, toť hezký příklad, jak platné můžou být rady oněch internetových "velkokynologů", to srdíčko padlo hned v první reakci....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2015 12:31
- Nahlásit
mimochodem, toť hezký příklad, jak platné můžou být rady oněch internetových "velkokynologů", to srdíčko padlo hned v první reakci....
jojo dokonce dříve než nastal ten problém, který zadavatelka nyní popsala ... to je prostě ta předvídavost a genialita velkokynologů, já jsem třeba podle popisu myslel, že má vyvrtnutou voháňku
|