| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 11:20
- Nahlásit
Ještě je otázka, co to udělá se psem, když bude třeba ležet stočený do klubíčka.. Na těch testech psi sedí v pozoru připoutáni, stejně jako člověk. Ale reálně takhle psi přece necestují..
|
cosac
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 14:38
- Nahlásit
To mě taky napadlo. Na druhou stranu dítě v autosedačce taky umí zaujmout neuvěřitelné polohy- a stejně je poutáme, protože je to bezpečnější.
Přepravky jsou obecně dobrou volbou. Záleží ovšem na velikosti psa a auta, ne vždy je to proveditelné. A taky bych je otestovala.
Dokonalé řešení zatím není, ale je potřeba o tom diskutovat a přemýšlet. Všechny bezpečnostní prvky, i ty pro lidi, mají své limity. Je ovšem škoda, když je nehoda malá, řidič má pohmožděný krk a pes s "bezpečnostním pásem" je mrtvý.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 14:50
- Nahlásit
cosacTo mě taky napadlo. Na druhou stranu dítě v autosedačce taky umí zaujmout neuvěřitelné polohy- a stejně je poutáme, protože je to bezpečnějš
Nikoliv, pokud tam dítě zaujímá neuvěřitelné polohy poutáme je tam buď z neznalosti, hlouposti nebo alibismu. Bezpčenější to vůbec být nemusí.
Dokonalé řešení zatím není,
já bych jedno měl, zkuste vakuové lůžko, pesu do něj zabalit, vysát vzduch a pak lůžko zabezečit proti pohybu. Nezapomeňte zkontrolovat, máli pejsek dostatek kyslíku.
Nebo třeba strčte pejska do nějaké krabice bez vrchní části, napusťe nějakou tvrdnoucí pěnu typu polystyrénu, která pejskovi neublíží a dbejte, aby měl opět přístup ke kyslíku. Pejska přidržte, něž pěna ztuhne a hotovo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 19:39
- Nahlásit
zbrnd
Děti se do autosedačky poutají v podstatě ze dvou důvodů, aby jim dobře seděl ten spodní pás přes boky a nebyly připoutaný jen přes hruď, proto i pod větší děti bez sedačky musíš dát podsedák a nebo alespoň složenou deku, jinak ten spodní pás mají moc vysoko a taky proto, že autosedačky mají u hlavy ochranný boky, takže v případě bočního nárazu si dítě se svým křehčím krkem nezlomí vaz.
No a otázka bezpečnosti, toť otázka. Při menším nárazu jsou k nezaplacení, když se nám narval telefonista do kufru, byla jsem ráda, že ten pás mám a odnesl to jen pochroumanej krk a obešlo se to bez ksichtu omláceného o přední sedadlo se zubama na podlaze.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2015 22:40
- Nahlásit
Maya
Děti se do autosedačky poutají v podstatě ze dvou důvodů, aby jim dobře seděl ten spodní pás přes boky a nebyly připoutaný jen přes hruď
ty brdo, to je zas hned poznat ze tomu nerozumim, ja myslel, ze se decka poutaj kvuli bezpecnosti pripadne kvuli dodrzeni legislativy a ted ctu tohle
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2015 12:40
- Nahlásit
Maya
ale vem si nektery auta (a bohuzel u zadnich sedacek bezna vec) pas kokotsky tak umistenej, ze je napul skrti pres krk a je jedno, jestli mas 170 nebo 190cm... uz mam dost takovych zkusenosti, kdy si nekolik hodin pridrzujes pas tak, aby te nepriskrtil, protoze te tahne pres krk a nebo se lidi nepoutaj a radsej si liznou pokutu, protoze pri napr. 6ti hodinove jizde mit pas zarizlej do krku, kdy se napul dusis a napul z toho mas omodralou kuzi je taky supr... a je mi jasny, ze pri havarce pripoutanej timto pasem spis prijde k uduseni a "zlomeni vazu" tim pasem, takze otazka bezpecnosti fakt diskutabilni, ze...
takze ono pokud nedokazou ani udelat pasy pro lidi pouzitelne, tak jak to muzem cekat u psu...
|