Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / RTG Olomouc, Prostějov
Autor Zpráva
ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 06:56
- Nahlásit

Zdravím,
máte někdo tip na veterinu v Prostějově, Olomouci nebo okolí, která provádí RTG a udělá snímky kvalitně?
Těch ordinací jsou mraky a recenze různé.

Děkuji

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 08:10
- Nahlásit

Tak asi by chtělo upřesnit rtg čeho. Rtg kyčlí např. udělá nejlíp akreditovaný vet, rtg střev třeba udělá dobře kdekdo.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 08:53 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ChristineMaria
Hlavně dávejte bacha, ať nenarazíte na atestovaného veterináře, páč ten bude dělat RTG kyčlí, ale udělá RTG střev a vyhodnotí to jako RTG lepky.

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 08:54
- Nahlásit

myslela jsem normálně DKK a DLK, nic speciálního

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:18
- Nahlásit

Maya
Vidýš to ty mymoňo, paní se ptá na normální RTG DKK a DLK a ty tu do toho pleteš nějaké kyčle s akredytací, že se nestidýš!

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:21
- Nahlásit

Maya spousta vetů RTG nabízí, jak poznám, že pro to mají akreditaci? někde na stránkách vetrinární komory?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:27
- Nahlásit

Kterou akreditaci máte na mysli?

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:37
- Nahlásit

ChristineMaria
spousta vetů RTG nabízí, jak poznám, že pro to mají akreditaci? někde na stránkách vetrinární komory?

většinou bývá že u plemene maj stanovený veterináře, kteří smějí dělat oficiální rentgeny. Takže bych se poptala v klubu kam plemeno spadá.

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:43
- Nahlásit

Fajka
co vím, tak je stanoven vyhodnocovatel, který RTG posuzuje, ale vetrinář na zhotovení snímků? to netuším
na stránkách klubu je toto
"Majitelé psů jsou povinni nechat zhotovit rentgenový snímek kyčelních a loketních kloubů na veterinárním pracovišti, které je technicky a odborně způsobilé zhotovit rentgenové snímky kyčelních a loketních kloubů dle vnitřního předpisu Komory veterinárních lékařů České republiky, o postupu při posuzování dysplazie kyčelních a loketních kloubů u psů.
Pověřenými vyhodnotiteli RKČR je v České republice MVDr. Petr Petráš, v Německu Kerstin Amort. Majitel se sám rozhodne, zda si nechá vyhodnotit snímky MVDr. Petrášem nebo MVDr. Kerstin Amort. V každém případě snímky odesílá vyhodnotiteli veterinář, který RTG zhotovil – majitel psa sám neposílá nic.
"

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:51
- Nahlásit

ChristineMaria
u nás v plemeni jsou právě stanovený i veterináři na ty snímky...
A tak zkuste pohledat u různých chovatelů vašeho plemene na webech jestli nemají psané veterináře který jim dělá snímky a nebo se jich zkuste rovnou zeptat... a nebo CHS vašeho psa/feny, tam neporadí?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:55
- Nahlásit

To je oupa šupa, když někdo, kdo pýše směrnyce pro vyhodnocování zdravý zvýžete neumý ani česki.

ChristineMaria
A vy se tedy ptáte, že jako u koho si nechat to RTG udělat, aby se jako nestalo, že to dotyčný technicky nezvládne či třeba omylem pošle jinam snímky případně Váš výstavní exemplář znehodnotí při úkonu?

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 09:58
- Nahlásit

Fajka
CHS mé feny - no, nevím, jestli má ta rádoby doktorka rentgen, ale nejprve fenu otetovala číslem její sestry, pak přetetovávala do druhého ucha a dala číslo obráceně, takže jsem pak musela vyřizovat přečipování...tam bych nešla...no zkusím někoho pohledat, díky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:03
- Nahlásit

ChristineMaria
CHS mé feny - no, nevím, jestli má ta rádoby doktorka rentgen, ale nejprve fenu otetovala číslem její sestry, pak přetetovávala do druhého ucha a dala číslo obráceně, takže jsem pak musela vyřizovat přečipování...tam bych nešla...no zkusím někoho pohledat, díky
A chápu tedy dobře, že vašeho psa = produkt této CHS považujete za vhodný exemplář do chovu jo?

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:04
- Nahlásit

ChristineMaria
no, nevím, jestli má ta rádoby doktorka rentgen, ale nejprve fenu otetovala číslem její sestry, pak přetetovávala do druhého ucha a dala číslo obráceně, takže jsem pak musela vyřizovat přečipování...tam bych nešla...no zkusím někoho pohledat, díky

no ale přece není řečený, že ten kdo štěně tetoval (at dobře či blbě) dělal i rentgeny kyčlí její matky ne ? to mohl být uplně někdo jinej přece

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:05
- Nahlásit

zbrnd
jak souvisí očipování s vhodností do chovu? jak souvisí CHS s veterinářem? prosím tě, běž si hrát chlapče, běž a neser lidi, i když ty nic jiného zjevně neumíš

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:06
- Nahlásit

Fajka to jo, ale matka měla dělaný rentgeny u původní chovatelky, fenu si pak už zrentgenovanou koupil majitel CHS mé feny

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:17
- Nahlásit

ChristineMaria
jak souvisí očipování s vhodností do chovu?
netuším, ty jo?

jak souvisí CHS s veterinářem?
z toho, co jsi psala:CHS mé feny - no, nevím, jestli má ta rádoby doktorka rentgen, ale nejprve fenu otetovala číslem její sestry, mi vychází, že v tvém případě souvisí...nebo že by se madamme neuměla vyjadřovat?

prosím tě, běž si hrát chlapče, běž a neser lidi, i když ty nic jiného zjevně neumíš
ty se považuješ za člověka?

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:20
- Nahlásit

zbrnd
ty seš prostě marnej - kdyby ses vyjadřoval k tématu, ale to ty ne, zbytečné, zbytečné
a co bych měla být, když ne člověk? co mi chceš říct, že jsem podle tebe? jako kráva, pi*a, nebo co? ty mě urazit nemůžeš, chudáčku

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:25
- Nahlásit

ChristineMaria
to jo, ale matka měla dělaný rentgeny u původní chovatelky, fenu si pak už zrentgenovanou koupil majitel CHS mé feny

to je přece uplně jedno páč to furt nic nemění na tom, že se dá zeptat chovatele kterej veterinář ty rentgeny dělal bo je to napsaný u každýho chovnýho psa v rodokmenu...
pokud teda nemáte s chovatelem vaší fenky nějakej komunikační blok.

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:26
- Nahlásit

Fajka
jo takhle
blok by tam být neměl díky za tip

Fajka
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:29
- Nahlásit

ChristineMaria
jo takhle
blok by tam být neměl díky za tip

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 10:33 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ChristineMariaty seš prostě marnej - kdyby ses vyjadřoval k tématu, ale to ty ne, zbytečné, zbytečné
Já se k tématu vyjadřoval, ty jsi se začala vyjadřovat ke mně

a co bych měla být, když ne člověk?
Netuším, já se pouze ptal, jestli se považuješ za člověka. Netuším, jak jsi dospěla k názoru, že nejsi člověk.

co mi chceš říct, že jsem podle tebe?
Nechci ti nic říkat, zatím mi bohatě stačí, že si píšeme.

jako kráva, pi*a, nebo co?
to chce hlavně klid, myslím, že se hodnotíš přehnaně, já položil jen jednoduchou otázku

ty mě urazit nemůžeš, chudáčku
to je mi jasný, že takovou fantazii nemám

zkus si třeba postěžovat adminovi, možná mě tentokrát už fakt zablokuje

No a odpovědi na otázky zase nic. Je to na tebe asi moc složité, co?

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 11:03
- Nahlásit

ChristineMaria
jj, na stránkách veterinární komory jsou seznamy akreditovaných vetů

ChristineMaria
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 13:07
- Nahlásit

Maya
díky

zbrnd
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2015 14:16
- Nahlásit

Tak to jsem rad, zes ty pilulky nakonec nasla a uklidnila se.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání