| Autor |
Zpráva |
grosmka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 12:30
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně zvláštních projevů u naší fenky. Abince je 11 let, plemeno zlatý retrívr. Připomíná to dávení a vykašlávání, možná krkání? pak to často pokračuje mlaskáním a olizováním - to už víme, že chce jít ven na trávu a opravdu venku se začne zběsile pást. Nikdy ale nezvrací. Začalo to už před nějakou dobou a vypozorovali jsme, že většinou se jí to stane, když se třeba prudce zvedne ze země, když jde někoho vítat. Na veterině nám řekli, že jak je stará, tak má povolený svaly a padá jí to patro nějak? nevim. Neměl by někdo zkušenosti co s tim?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 12:39
- Nahlásit
grosmka
Může být, ale že by se někomu objevilo měkké patro stářím, to slyším prvně. Každopádně na měkké patro zabírá zacpat nos a otevřít tlamu, aby se musela nadechnout a tím patro zvednout, někdy to stačí a nebo otevřít tlamu a prstem zatlačit na horní patro, bacha na kousnutí, psi mají tendence při tomhle spíš tlamu svírat. To pomůže vždycky. Tak můžete vyzkoušet a když to nepomůže, tak spíš hledat příčinu jinde.
|
grosmka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 12:47
- Nahlásit
Moc děkuji za odpověď, můžeme zkusit vyzkoušet, co to udělá. Ještě jsem zapomněla napsat, že je to pak doprovázeno škrundánim v břiše, takže já si spíš myslim, že příčina bude jinde. Naši tipujou překyselení žaludku...ale to už jsem tady četla, že by zvracela šťávy, ale to ona nezvrací...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 12:59
- Nahlásit
grosmka
muze to mit spojitost s cimkoliv jinym rovnez, klidne treba problemy zazivaci, ale i jakekoliv jine
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 13:15
- Nahlásit
grosmka
Tak může mít třeba jenom nějak rozhozené zažívání, zkoušeli jste probican nebo tak něco?
A pak se samozřejmě zamyslet nad tím, co dostává k jídlu, včetně mlsek.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 13:27
- Nahlásit
Zní to jako typické pálení žáhy, ale v tomhle věku bych už přeci jen nenechala hádat diagnózu z křišťálové koule a fence bych min. nechala řádně poslechnout srdíčko a odebrat krev
|
grosmka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2015 14:04
- Nahlásit
jídlo samozřejmě řešim, striktně jsem tady každému členu rodiny zakázala cokoliv jí dávat a já jí dávám jen granule - ty jsem zkoušela i namočit. V březnu jsme byli na očkování a i jí teda zkontrolovali a poslechli a všechno bylo OK. Děkuji za tipy! zkoušeli jsme lanzul..
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 08:10
- Nahlásit
grosmka
Řekla bych, že je to gastroezofageální reflux- kdy se žaludeční šťávy vrací do hltanu, nebo tento problém spojený s hiátovou hernií- doporučuji vyguglit, sama zjistíte jestli příznaky odpovídají.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 09:04
- Nahlásit
sicluceatluxgastroezofageální
co to je? buzna v břiše?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 09:14
- Nahlásit
zbrnd
Zapátrej Vševěde, to dáš
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:19
- Nahlásit
sicluceatluxZapátrej Vševěde, to dášproč bych měl pátrat, když jako vševěd vše vím, jsem Tě jen zkoušel
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:46
- Nahlásit
zbrnd
A kdo říká, že jsem nemyslela pátrání ve své vlastní hlavě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2015 12:52
- Nahlásit