Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / mám nárok na rtg snímok alebo rtg v digitálnej podobe ?
Autor Zpráva
aneta895
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 18:36
- Nahlásit

Dobrý deň, robili sme rtg snímky DBK a DLK v českej republike veterinár nám ich vyhodnotil ale chcela by som to prekonzultovať so Slovenským veterinárom . Mám nárok na RTG snímky ? musí mi ich veterinár vydať ? ďakujem

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 19:03
- Nahlásit

aneta895
Pokud slo o snimkovani, ktere vyhodnotil na miste sam oficialni posuzovatel pro klub, ktery rtg provadel nebo pak snimky posilal dal k vyhodnoceni, obavam se, ze na rtg snimky neuvidite.
Viz treba vnitrni provadeci predpisy KVL. Kor z duvodu nejake dalsi konzultace, na Slovensku. Pokud pochybujete, ci jste zklamani z rtg, jak je psano v odkazu, lze podat odvolani proti vysledku posouzeni. Oficialni snimky z rtg se majitelum do rukou nedavaji, zda na ne mate narok, ala "kdyz sem si to zaplatila, mela bych je mit" - pochybuji. Divne, ale je to tak. Neco jineho, kdyz si necham psa rtg jen tak v ramci predoperacniho vysetreni. Tam mi vet posle snimky bez problemu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 19:50
- Nahlásit

Já jsem si snímky nechávala poslat, pokud jsem myslela, že mi na něco budou - ty digitální určitě. Nakonec jsem je zaplatila, tak jsou moje, ne?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 20:34
- Nahlásit

Vlčáčková
Já jsem si snímky nechávala poslat, pokud jsem myslela, že mi na něco budou - ty digitální určitě.
Oficialni rtg snimky k urceni DKK a DLK, ktere jsou urceny pro chovnost v ramci klubu daneho plemene?

aneta895
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 23:04
- Nahlásit

Fifi a môžem sa spýtať aký je rozdiel medzi preventivnym robením rtg snímkov a k nejakým k uchovneniu keď ich nemáme povinné k uchovneniu ? Tak isto sú dobrovolné. Buď sú a priložia sa k bonitáciii alebo nie sú ale aj tak je jedinec zbonitovaný. A ide nám hlavne o to že sa pri RTG zistilo ine poranenie ktoré vôbec nesúvisi s DLK a DBK a na iných snímkoch ho nebolo vidieť ide nám hlavne o to aby sme to poranenie mohli prekonzultovať s iným veterinárom.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 23:25
- Nahlásit

aneta895
alebo nie sú ale aj tak je jedinec zbonitovaný
Tak to těžko, u spousty plemen je k bonitaci potřeba DKK 0 nebo 1.
Jinak pokud jde o snímky které nesouvisí s uchovněním, tak proč by je vet na vyžádání neměl poslat?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 23:34 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

aneta895
môžem sa spýtať aký je rozdiel medzi preventivnym robením rtg snímkov a k nejakým k uchovneniu keď ich nemáme povinné k uchovneniu ? Tak isto sú dobrovolné. Buď sú a priložia sa k bonitáciii alebo nie sú ale aj tak je jedinec zbonitovaný.
Ale tys prave nepsala, v uvodnim dotazu, o jaky typ vyhodnoceni jde. Jsem to asi spatne pochopila, jak slysim vyhodnoceni rtg, tak si predstavim uz skalu dkk. A ja nepsala o prevenci, ja zminovala predoperacni vysetreni.
Jinak pokud nemate rtg povinne (jsou takova plemena) a tys nechala zrentgenovat, mel by ti vet snimky poslat, bych rekla. Neslo o zadne oficialni vysetreni, podle me, ktere se pise do PP.
Takze ano, pak by vam veterinar dle myho selskyho rozumu snimky poslat mel. On vam snimky vydat nechce?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 23:37
- Nahlásit

ssshhhhh
Tak to těžko, u spousty plemen je k bonitaci potřeba DKK 0 nebo 1.
A u nekterych neni DKK do chovu vubec.

aneta895
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 00:03
- Nahlásit

My sme si to nechali aj zapísať do rodokmeňu ale nemuseli sme lebo to nemáme povinné . A áno, nechce mi ich vidať .

birma
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 09:43
- Nahlásit

Asi záleží co konrétně jsi měla domluvené a platila - před lety jsem nechávala fotit kyčle prvnímu psovi a domluva byla, že si vet snímky nechá do své vlastní databáze pro své studium, ale také jsem platila "jen" všechnu tu práci a přispání a ne samotné snímky. Pokud máš rozepsaný doklad o platbě a snímky na něm jsou, tak by ti je vydat měl, když sis je zaplatila, ale pokud ne tak máš asi smůlu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 20:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Já jsem si snímky nechávala poslat, pokud jsem myslela, že mi na něco budou - ty digitální určitě. Nakonec jsem je zaplatila, tak jsou moje, ne?
tak pokud máš doklad na to, že jsi platila za ty snímky tak pak rozhodně nárok máš

aneta895
Dobrý deň, robili sme rtg snímky DBK a DLK v českej republike veterinár nám ich vyhodnotil ale chcela by som to prekonzultovať so Slovenským veterinárom . Mám nárok na RTG snímky ? musí mi ich veterinár vydať ? ďakujem
Neznám žádnou legislativní normu, na základě které by Vám ten nárok automaticky vyvstal, když jsou RTG snímky pořízeny v rámci vyšetření. Záležet to bude na tom, co jste si s vetem dohodli, na co máte smlouvu, dohodu, doklad ...

ssshhhhhJinak pokud jde o snímky které nesouvisí s uchovněním, tak proč by je vet na vyžádání neměl poslat?
protože nemusí a nechce?

aneta895
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 13:50
- Nahlásit

tak to je super pristup nemusi a nechce .... s tymto som na slovensku doposial este nestretla

birma
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 13:52
- Nahlásit

aneta895
máš ten účet? doklad, žes platila ne vyšetření, ale i snímky? Pokud ano, máš na ně nárok a na doktora páku.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 18:22
- Nahlásit

aneta895s tymto som na slovensku doposial este nestretla
tak ten se poved (registered by Z.Jeddai)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání