| Autor |
Zpráva |
verys
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 08:12
- Nahlásit
Dobry den,prosim o radu. Privezli jsme si domu fenku po operaci a ma narizeny absolutni klidovy rezim po dobu 6 tydnu a to pouze v malem boxu,ve kterem se ma i vyprazdnovat. A to je ten problem,fenka se boji vyprazdnit doma. Vcera se nam tedy po jejim dlouhem knuceni,kdy si rikala o to,aby jsme ji vzalu ven,vycurala v boxu. Byla hned za to pochvalena. Ale uz nam nevykonala velkou potrebu. Chci to hned resit a doufam,ze se podari dnes a proto se chci zeptat,zda nemate nekdo tip na to,co fence dat k jidlu,aby to uz nevzdrzela a donutilo ji to se vyprazdnit.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 10:37
- Nahlásit
verys
Můžu se zeptat, co jí operovali?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 14:53
- Nahlásit
Ježiš, to mi ale přijde zbytečně striktní - každý zdravý pes je velice nerad, když si musí pod sebe čůrat, natož kadit. Pokud je ve stavu, kdy může tlačit a kadit, proč by to nemohla dělat před tím boxem? Co jí operovali?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 16:16
- Nahlásit
verys
To musi byt vtip, ne? Nase psiska prodelala furu operaci, i se striktnim omezenim pohybu, ale takovouhle kravinu nam nikdy zadny vet nedoporucil.
|
verys
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 18:59
- Nahlásit
Slo o zlomeny vaz mezi 2.a 3.obratlem. Operace dopadla dobre,fenku jsme dostali do domaciho leceni s tim,ze ma mit doma omezeny prostor na pohyb a ven jsme mohli na venceni a to jen par krucku. Fenka se nam dost zhorsila,jeli jsme na veterinu a tam nam bohuzel zjistili,ze jeden sroub se vytrhl a obratle se hnuly. Da se to zachranit jeste dlahou,ale fenka musi byt v boxu a neudelat ani krok a to 6 tydnu.vycura se pouze 1x za den kdyz uz to neudrzi,ale velkou potrebu nechce delat ani v boxu,ani na zemi na plence na miste. Zkusila jsem ji do jidla dat trochu olivoveho oleje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:02
- Nahlásit
verys
Řekni si na veterině o čípky.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:16
- Nahlásit
verys
A to ji nemůžete vzít a postavit na trávník? Neumím si představit, že by pes kálel jen tak bez pohybu. To musí být strašný.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:19
- Nahlásit
verys
V pripade ortopedie najdes furu odkazu tady, treba i nechat vyrobit spesl limec, ortezu pro fenu, ale nechat ji v kleci curat a kadit pod sebe, pokud je estetka... Se z toho muze rychle zcvoknout.
Postroj ci jine bezpecne vedeni, kratke voditko, curat, kakat a jde se domu, nebo mimo klec. Neudelat ani krok, to snad nejde, to by musela mit fena sveraci vestu. Ze nechce kadit, vsak streva se rozpohybuji nejlip pohybem, to vy nemuzete, tak otazka, cim krmite. Nicmene, nechat fenu zavrenou v kleci a chtit po ni, aby se vycurala a vykadila, to je prilis.
|
verys
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:34
- Nahlásit
Vcera jsem volala na veterinu a vysvetlila nas problem. Dostala jsem dovoleno ji vzit ven,ale jen postavit a nedovolit ji chodit. To mi nepomohlo,fenka si chtela popojit a najit si misto. Je to hrozny a je mi ji moc lito. Kazdemu curani predchazelo dlouhe knuceni,kdy nam rikala,ze chce jit ven az to pak nevydrzela a vlastne se pocurala na plenu. Pokud se do zitra nic nezmeni,volam primo nasemu osetrujicimu lekari. Tim,ze uz ma sroub bohuzel venku a nevydrzel alespon 6 tydnu,nez vse sroste,mam strach udelat cokoliv, abych neco nepokazila...fenka nema ani 1,5 kg a operace nebyla jednoducha. Jsme radi,ze se to povedlo a ted zijeme ve strachu,ze by se neco pokazilo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2015 19:46
- Nahlásit
verys
fenka nema ani 1,5 kg a operace nebyla jednoducha. J
Huf. Tak hodne zdravi, pidiplemenu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:20
- Nahlásit
verys
Když je tak mrňavá vzala bych jí ven v tom boxu až se jí bude hodně chtít a tam jí vyndala před box na trávu a počkala až to nevydrží a chválila, myslím, že by to pro ní bylo přijatelnější než to dělat pod sebe v boxu. Vzít jí třeba tam kde čůrají kadí jiní psi, aby to cejtila poprvýkrát a pak jí nosit furt na stejný místo. A až bude zdravá, nebude naučená venčit se v bytě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2015 08:24
- Nahlásit
verys
Ale jinak oni jsou pěkně vyčůraní, takže zase to až tak nehroti, já když měla psa po operaci nohy a směl chodit jen trochu na vodítku, tak ze začátku pohoda se hned vyčůral vykadil, ale během pár dní zjistil, že pak hned jde zpátky na řetěz nebo do kotce, takže venčení zadržoval co mohl jen aby se chvíli mohl procházet, protože samo to pak už jsme chodili po zahradě 5 minut a pak čtrvt hodiny a tak a pes si čuchal a nic, než mi to docvaklo.
|