| Autor |
Zpráva |
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 18:55
- Nahlásit
Dobrý den,
už to sice pomalu vzdávám, ale zkusím se zeptat ještě zde.
Náš pes - labrador, 13 let od mala trpí záněty v uších. Je to tedy přítelův pes, já psa znám cca 2 roky, info mám tedy hlavně od přítele a ty 2 roky, co se o psa starám a denně ho vídám.
Pes prý odmala trpí na uši, několikrát mu uši operovali (řezali) pod narkózou - tehdy, pokud klepal hlavou, praskla mu žilka a ucho bolestivě nateklo. Vyzkoušeno bezpočet rozborů (údajně), mastiček, vodiček atd. na zánět v uších.
Co mám já zkušenost s veterinou, kam jsme dopajdali (já bez auta, pes má ještě dysplazii a artrózu), tak jsme vždy dostali nějakou vodičku - Otifree nebo Surolan. Takže vždy na chvíli klid, pak po snižování dávek (aplikace) opět na novo i s epizodou oteklého a následně prasklého ucha, kdy se psovi uleví a pak ho ucho svědí opět, takže opět klepe hlavou a kolotoč jede na novo. Přítel už psa nechce uspávat a ucho nechat po několikáté řezat, pokud je oteklé - tu narkózu už by nemusel zvládnout. Epizoda s otokem se opakuje zhruba 1 x za 2 měsíce, pak už pokračuje jen drbání uší nohou, drbání o stěny, výklenky, lidi, zem, cokoli… Vyzkoušela jsem i nějaké babské rady, momentálně nejlépe funguje dětský olejíček a po tom, co vatou a olejem ucho vyčistím, dám ještě trochu ricinového (taky babská rada). Ale to problém neřeší úplně, jen po aplikaci oleje (vytření ucha) to psa méně svědí a ucho je na tu bídu nejvíc zklidněné.
Mně pořád vrtá hlavou, jestli se mám psa pokoušet dovléct ještě někam na rozbory uší. Za prvé kvůli jeho věku a celoživotním chronickém zánětu, který žádný vet nevyřešil. Za druhé, že je mi jasné, že ani na první ani na druhé veterině mu nepomůžou a musela bych zkoušet objíždět vety (to bych musel mít jó štěstí, abych natrefila na dobrého veta, si myslím; jinak autem už můžu po Praze objíždět, takže v dopravě už problém není). Za třetí, jestli do toho vrtat, když s olejíčkem je to alespoň ucházející stav.
A tak se ptám. Pokud bych se tedy rozhodla to ještě zkusit, určitě bych chtěla veta, který má aspoň mikroskop a řekne mi, jestli jsou v uchu, bakterie, plísně, kvasinky nebo něco jiného (a nedá mi naslepo vodičku s ATB) a udělá mi mast nebo jiný přípravek na to, čím pes opravdu trpí.
Takže pokud vyzkoušet dalšího/další vety - měli byste doporučení na někoho takového? V Praze?
Předem moc moc děkuji.
Terka
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 18:59
- Nahlásit
terunice
Zkusili jste kapky do uší Posatex? Jsou výrazně dražší než jiné, cca 500Kč, ale nám zabírají stoprocentně, i když jiné nezaberou.
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 19:19
- Nahlásit
Ne nezkusili.
Děkuji za tip.
Dle googlu by to mělo obsahovat ATB a kortikoidy - tudíž opět předpis vet, navíc bych se tomuto chtěla vyhnout - naslepo zkoušet další přípravek. Když v samotném příbalovém letáku je napsáno toto:
Bakteriální a fungální otitidy jsou ve skutečnosti často sekundární. Měla by být identifikována a
léčena základní příčina.
Takže raději uvítám tip na veta, který udělá rozbor a dle toho určí léčbu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 19:45
- Nahlásit
terunice
já mám skvělé zkušenosti s veterinou Svobodník (nejvybavenější ordinaci mají v Kobylisích), konkrétně doktoři Svobodník a Mladý. Můžeš jim i zkusit zavolat a domluvit se předem
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 19:50
- Nahlásit
birma - děkuji
U Svobodníka je pes veden od štěněte..
Já s ním pak zkoušela ještě jiné v blízkosti bydliště.
Ale děkuji.
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 20:06
- Nahlásit
Dověděla jsem se, že pejsek se léčil i v Labvetu, achjo.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 20:39
- Nahlásit
Prosímvás, a co ten pes žere? A je celý život na stejné stravě?
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 20:50
- Nahlásit
To bych tu nerada rozebírala...na to že jsem výživář, tak pes nežere dle mých představ - ale žere dle představ svého zažívání... ve svých letech
Jinak všechny možné diety a nediety též vyzkoušeny..pes je alergik na všechno možné i nemožné, vyzkoušeno všechno možné i nemožné. Veti nepřišli nikdy na nic tedy.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 21:25
- Nahlásit
No tak pokud je alergik na všechno možné, tak to bohužel bude velmi úzce souviset - a zřejmě ne jen s alergií na složky potravy
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 21:49
- Nahlásit
terunice Nejsem Pražák, ale se záněty užito dost (uši bladhaundí). Otifree je jen na čištění, na Surolan máme alergii. Má vetka v mikroskopu zjistila nadměrnou tvorbu kvasinek. Parádně nám pomohla "babská rada" uvedená někdy dříve tady na cz-psovi: kapat borovou vodu.
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 23:27
- Nahlásit
jo tak borovou vodu jsme nezkoušeli...možná až seberu odvahu, vyzkouším, díky ;)
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 23:28
- Nahlásit
asi souvisí, má alergii na vše, nejen na potravu
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 07:56
- Nahlásit
Ta borová voda nejspíš nebude stačit na už rozjetej zánět, ale když v uších teprve něco začíná se nám osvědčila velmi. Likviduje kvasinky a čistí. Když je ucho načervenalé, teplejší, pes s ním třepe. Náš bláďa má alergii na většinu ušních přípravků - a byla jsem velmi a příjemně překvapena, jak borovka pomohla - když se to podchytí včas. .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 09:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
terunice
nám teď na podrážděné ušisko - ne zánět jako takový - krom čištění Otifree pomoholo to, že jsem psu vždy ráno a večer namazala ucho - boltec a lehounce uvnitř - jen lehce, prstem - macerátem měsíčku lékařského v mandlovém oleji. Měsíček je antiseptický, bylo vidět, jak to ucho zklidnňuje. Možná by, když tím chudák takhle trpí mohlo tohle trochu pomoci od toho, že ho to bude zlobit. Neříkám, že to vyřeší zánět, ale zklidnit podrážděné ucho by mohlo. Myslím tím, prostě krom čištění jako takového, průběžně psu ty ušiska tím trochu natírat běžně jako součást údržby před zánětem.
|
terunice
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 14:01
- Nahlásit
Díky moc všem. Borovka mě láká vyzkoušet, teď tot totiž nemá tak rozjeté.
Ten olej s měsíčkem - určitě fajn - jak jsem psala, s olejíčky máme zkušenosti velmi dobré. Nevyřeší, ale rozhodně to neuškodí a možná trochu zklidní.
|
haji
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2015 03:31
- Nahlásit
Mám taky labouše ,jeden (10-ti letý) měl dlouho problémy s ušima po rozborech zjištěna alergie na skoro všechny běžné trávy,plísně a roztoče.Každé tři týdny chodíme na injekce ,uši jsou klidné,jenom na jaro a na podzim je to chvíli trochu horší ,protože je tele a válí se ve vzrostlé kvetoucí trávě. K čištění těch jejich plachet mi vetka doporučila toto URL je u nás pak "smradu"jako když se vyvaří konvice od vodního kamene
|