| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 09:02
- Nahlásit
Možná blbost, nícméně mi to nedá, se "nepodělit". Ač to nemám pochopitelně nějak doložená, ale jsem zvyklá přemýšlet v souvislostech, tak si myslím, že to, že náš mladej měl dva dny za sebou k žužlání velkou kost z bůvolí kůže a hned, ale fakt hned následně na to ho začlo zlobit ušisko. Má ho podřážděný, vylučuje maz. Takže čistíme Otifree + jsem ušiska začla promazávat macerátem z měsíčku (starší rada od Hippíkové), který mu hodně ulevuje. Lepší se to značně.
Do té doby problémy s ušima neměl, nikde se teď ani nekoupal, ani není nějak prostředí, podnebí, který by to mělo podnítit, taaak si říkám, že asi tuším, co to vyprovokovalo. Vzhedem k tomu, že to, co do sebe nafutrujeme, se dost často objeví jako zdravotní problém a to hodně často právě na kůži, tak si myslím, že to bude ono.
Píšu to sem proto, že by to případně mohlo být pro někoho, kdo má pesa s ušopotížema třeba nápomocno, tak sem si řekla, že se podělím.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:09
- Nahlásit
PetraK
Ramštajn pani
A jaká to byla kostička? taková ta bůvolí jak se řiká nebo nějaká jiná?
A myslíte že je to tím jak hodně žužlal že si ty svaly na hlavě krku a kolem ušisek anmohl a nebo že to bylo něčím co obsahuje ta kost a to pak způsobilo problém ?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Fajka
"buvolí"
nebo že to bylo něčím co obsahuje ta kost a to pak způsobilo problém ?
bé je správně -teda podle mě
jak říkám, nemám se o co opřít, ale v těle souvisí všechno se vším,t akže ta možnost tady je, že tam je něco, co to spustilo. A pokud má někdo pesana, který má takový problémy opakovaně- že by bylo dobrý zabádat, jestli není něco, co ho podobným způsobem dráždí.
edit - mě tak napadá jasně, že si nemyslím, že u všech psů, kteří na tohle trpí, bude ať už žužlání buvolích kostí /však Bubině to neva/, nebo že vždy je za tím něco v potravě, ale spíš jako zamyšlení k zabádání, zda by se odstraněním něčeho, nenašlo řešení.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:25
- Nahlásit
PetraK
nebo že vždy je za tím něco v potravě, ale spíš jako zamyšlení k zabádání, zda by se odstraněním něčeho, nenašlo řešení.
jo jo rozumím, u psa kterej má nějaký problém todle rači vypustit páč čék nevím jestli to nepřidá k horšímu.
Tchán jden čas vozil Fáje taky takový ty tyčky příšernejch barev a to sem mu teda zatrhla páč z těch čučí chemie na sto jardů
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 10:55
- Nahlásit
Inu přemýšlení v souvislostech je jediné správné - ty tzv. buvolí kůže jsou chemický hnus nejhorších hnusů, stačí hledat na netu. Takže je to vážně možné, že pejsek detoxikuje a ucho se plní mazem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 11:14
- Nahlásit
teda jak to tak čtu, tak jsem asi ráda, že mě psi nežerou ani bůvolí kůže, natož ten barevnej chemickej sajrajt
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 13:57
- Nahlásit
barevnej sajrat taky nedáváme, ty buvolí kosti enem velmi velmi vzácně, leč .....
corgi
akže je to vážně možné, že pejsek detoxikuje a ucho se plní mazem
si tak tim jsem dosti jistá. Jen jsem si říkala, že to právě ne každýho může napadnout a pokud má pes vleklé problémy, nemuselo by tohle řešení člověka napadnout ani náhodou.
Tož jsem se rozhodla podělit
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:04
- Nahlásit
PetraK
Jen jsem si říkala, že to právě ne každýho může napadnout a pokud má pes vleklé problémy, nemuselo by tohle řešení člověka napadnout ani náhodou.
já věřím, že to klidně může být z toho, naše holky tyhle věci prostě nesměj, hned se po tom potento.
A do teď věřím, že poslední pes nám umřel na psí žrádlo...
A nejen chemie, vem si, že se to dělají z bůh ví čeho bůh ví jaký kvality a pokud je to fakt ze zvířete, tak bůh ví proč šlo na jatka a jak dlouho pak někde hnilo, než ho někdo chemicky zpracoval do podoby kostičky s podivně sterilním záčuchem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:30
- Nahlásit
ssshhhhh
a tak mě by to taky nenapadlo, já vždycky myslela, že ty kostičky z bůvolí kůže jsou prostě sušený a lisovaný z tý kůže, sže je v tom něco špatnýho by mě fakt nenapadlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Maya
že ty kostičky z bůvolí kůže jsou prostě sušený a lisovaný z tý kůže
já taky právě. Nedávám takový ty sušený ucha a tak, co je navíc balený v sáčku, protože se v tom mohou, když to není dobře usušené, tvořit plísně, tohle jsem si říkala, že by sice nemuselo být optimální, ale taky ne úplnej sajrajt.
každopádně - tohle následně může vést k zamyšlení dalšímu - že pokud má pes často záněty v uchu - bude někde chybka třeba v krmení, něco z toho co dostává mu nesedne a způsobuje tohle. že to prostě není jen o těchhle kostéčkách.
ssshhhhh
A do teď věřím, že poslední pes nám umřel na psí žrádl
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 14:54
- Nahlásit
PetraK
co je navíc balený v sáčku
jenže zas když není, tak po tom někde ve skladě lezou myši a močej a kaděj na to, iluze si nedělám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 15:06
- Nahlásit
ssshhhhh lezou myši a močej a kaděj na to, iluze si nedělám.
a ty si myslíš, že po ovoci, který si pesani sbíraj na zahradě ze země - což je jediné u nás povolené - nelezou? I na stromě? toho se tak nějak bojím zatím míň, než sajrajtózní chemie. I když riziko to taky může být, ale to by prostě nemohli nic. Hele - jsou na chalupě, dostanou kosti- velký - někde si to zahrabošej, příští tejden se s tim zase odněkud vynořej- myslíš, že to bylo nedotčený? že ta zvěř co se tam pohybuje přes týden si toho nevšimne?? Nedělám si iluze.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 15:11 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
Maya
ty kostičky z bůvolí kůže jsou prostě sušený a lisovaný z tý kůže, sže je v tom něco špatnýho by mě fakt nenapadlo
Já jsem kdysi četla, že používají agresivní chemické připravky na to, aby tu kůži vybělili a zbavili všeho nežádoucího, od té doby to psovi nekupuju. Ten článek samozřejmě nemůžu najít, abych ho sem dala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 15:12
- Nahlásit
no káááždopádně - další věc k zamyšlení v týhle souvislosti - či tedy spíše domácí nápad :-D. U nás v masně prodávají tlusté od šunky. Ovšem!!! I s kůží. Stojí to nula, nula prd. Když člověk odpreprauje to tlusté a dá to do sušičky........... tak má taky pochroupáníčko a to v domácí kvalitě. Nemá to teda takovou výdrž na žužlání, je to za chvilku fuč, ale zase víte, co jste psovi dali. U malého psa ideál U těch velkých jako mám já, je to na pár chroupnutí. Nicméně - stojí se na to u sušičky fronta
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 15:26
- Nahlásit
PetraK
já kdysi v zimě dala do krmítka kus prašečí kůže, ptáci to měkký oklovali a ten zbytel se tak nějak samo vyšušilo a co myslíš? psi to nechtěli ani omylem
já teda kupuju psům asi nejvíc pařátky, tak doufám, že ty jsou v pohodě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 16:18
- Nahlásit
Maya
hm, tak u nás vysušená vepřová křupavá kůže.......... joooo, to je.
No pařátky prej Štajnouším nevaděj, ale zas na druhou stranu - ten proces taky asi nebude košer. Blbý je, že v tom bytě to není jak na zahradě, že člověk mrskne obří kravskou kostéčku a čoklid se zabaví na tejden, než to ohlodá. Občas masový velkokosti dávám doma, ale je s tím hroznej hluk a borde.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 18:25
- Nahlásit
PetraK
ty umělý buvoloviny jsou bezpochyby svinstvo, ale s tím zánětem v uchu nemáš prokázanou jinou souvislost než časový souběh, ne?
nebo se to opakovalo už někdy dřív takhle?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 19:16
- Nahlásit
Maya
já teda kupuju psům asi nejvíc pařátky
já taky a ještě sušený plíce a dršťky a sem tam nějakou šlachu.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 21:04
- Nahlásit
Petro, taky jsem si na něco vzpomněla. Xerxes míval problémy se "zahnojenýma" ušima pravidelně. Většinou stačilo čistit, někdy došlo i na ATB kapky. Co bylo zajímavé, vždy to bylo brzké jaro. S veterinářkou jsme usoudily, zda to nemůže být reakce na nějaké spory plísní, když roztál sníh a vylezlo spousta pachově zajímavých křovin a polehlé staré trávy, kde chlapec rád průzkumničil. Jindy to nemíval... mohlo být vlhko, prašno... jen ten únor až březen - jak kdy
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Bře 2015 21:43
- Nahlásit
Vero
nene, nemám prokázáno, však jsem psala, že to je jen můj pocit a navíc, že si věci dávám tak nějak do souvislostí a upřimně řečeno, tak kůže nějak opracovaná být musí, takže by to až tak překvapivé být nemuselo. Nicméně - furt je to nějaká ta umělotina, co může tělo naštvat.
nebo se to opakovalo už někdy dřív takhle?
nene, on právě problémy s ušiskama neměl - až teď v těsné souvislosti s tímhle. Jak říkám nemusí to být, ale může a já to psala hlavně proto, aby si lidi co mají pesany s tímhle problémem, prošli, čím psa krmí, co dostává atd. protože si myslím, že to může na tohle mít vliv.
Xerxová
jen ten únor až březen - jak kdy
áha, díky. Povedu tak nějak v patrnosti.Uvidíme co se časem ukáže dál. Jak říkám,nemusí to souviset, ale v některých věcech dám na intuici...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2015 07:17
- Nahlásit
corgi
da se ta kost nahradit necim jinym kdyz neni moznost mit nejaky zvykaci veci? jelenim paruzkem?
vokoun treba na bivaku docela vyrvava kdyz se nudi po vyspani - kdyz dostane neco na zvykani, tak je spokojenej
birma
ten paratek bych mohla vyzkouset nebo neco susenyho ale nevim jak rychle to v psovi zmizi?
PetraK
taky to muze byt spojeno s konkretnim vyrobkem - mate ted treba jinaci nez predtim nebo tak?
nektery na tom muzou byt hur nez jiny... ale jak to poznat, ze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2015 09:59
- Nahlásit
cernej caj
ten paratek bych mohla vyzkouset nebo neco susenyho ale nevim jak rychle to v psovi zmizi?
pařátek rychle, ten i Dorin sežere za dvě minuty
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2015 11:49
- Nahlásit
Maya
taky sem mela ten pocit... ja potrebuju neco co muze zvykat hodinu a zaroven mi z toho mesic nbude smrdet batoh
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2015 11:53
- Nahlásit
cernej caj
Vydržej mu spíš asi nějaký větší šlachy. Otázka je, jestli se neposere, když neni zvyklej.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2015 12:09
- Nahlásit
birma
tak to se zkusim mrknout ve zveraci po necem a doma postupne trenovat a ted na long zustanu u tech kosti - at nedopadnem jak s tim myslivcem co nas sledoval
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2015 14:05
- Nahlásit
PetraK
mladej měl dva dny za sebou k žužlání velkou kost z bůvolí kůže a hned, ale fakt hned následně na to ho začlo zlobit ušisko
škoda, že Lucátko nedostává buvolí kosti. Evidentně by pomohlo přestat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2015 11:07
- Nahlásit
kachna_
má dvě volný! chybys chtěla
cernej caj
taky to muze byt spojeno s konkretnim vyrobkem
too je taky pravda. No ale i tak, nebude ideální jim to dávat obecně myslím, podle toho na čem jsme se shodli, že to je v podstatě humáč.
jak s tim myslivcem co nas sledoval
počkej s jakym myslivcem? To máte nějaký kolorit trekovací, koukám , Fajku doprovází nahej chlap v čepici, vy zas máte myslivce....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2015 11:29
- Nahlásit
PetraK
počkej s jakym myslivcem?
Timíček si loni ráno stěžoval, že pomalu balíme a přišel nám vyhubovat myslivec, že jsme vyplašili všechnu zvěř v okrese
Fajku doprovází nahej chlap v čepici
Cože??? Jsem někde něco podstatnýho přehlídla asi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2015 11:38
- Nahlásit
birma
pomalu balíme a přišel nám vyhubovat myslivec, že jsme vyplašili všechnu zvěř v okrese
a pustili jste nedočkavého Timíčka z úvazu???
(ne já ho i chápu, tohle je musí na jednu stranu asi trochu štvát, když je nějaká takováhle akce, protože to s sebou rozruch nese, ale dá se to tak nějak lidsky, myslím. no)
Cože??? Jsem někde něco podstatnýho přehlídla asi
si nech vyprávět, jakýho má Fajfka sošnýho (a že to mohly s kámoškou posoudit, když měl na sobě jen čepici ) průvodce krajinou na nějakým treku měly už je to ale dýl.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2015 11:43
- Nahlásit
PetraK
já ho i chápu, tohle je musí na jednu stranu asi trochu štvát, když je nějaká takováhle akce, protože to s sebou rozruch nes
Já taky a pán byl milej. Dokonce trpělivě čekal, než si ho někdo všimne, protože přes Timíčka nebyl moc slyšet.
jsme se omluvili a bylo
|